Rottalook varkaudenestokeinona

musta on helpompi luukuttaa ku oranssi ja vaikeampi löytää enää.

3 Likes

iske Insera-detskut jne.

4 Likes

Fillarin naamioiminen vaaralliseksi on ollu ihan toimiva taktiikka. Olen mm. lukinnut työmaa-aidan itseensä ja jättänyt menopelin vapaana nojailemaan siihen, eikä ketään kiinnostanut.

Mustaksi kannutettu pyörä = nyysitty pyörä.

Mulla oli joskus muinoin semmonen käppäfillari jonka kannutin lsd-henkisesti kirkkailla väreillä just tässä mielessä. Ei pöllitty vaikka oli steissillä parkissa pitkiäkin aikoja.

(Sit lainasin sen pikkuveljelle ja se sai hukattua sen alta aikayksikön jonnekin Kallioon. Not that I’m bitter tai mitään)

1 Like

Fillaritorin topsuun voi onneks aina vedota jos joku tulee syyttelee. Mut siis tota mietin et onko matalampi kynnys nyysii jos on kannutettu?

Jos tarttisin kyydin baarista kotiin niin ottaisin ennemmin mustalla mastonilla kannutetun pyörän, koska se on varmasti jo oikeudettomasti otettu haltuun. Lisäks noi varkaat vaikuttaa toisinaan olevan sen verran pöllyisä, että niille lähtee mukaan kaikki irtoava.

Mutta vakavammin: Jos kannutat koko pyörän komponentteineen niin varmasti jälleenmyyntiarvo laskee ja ainakin teet hallaa varkaan elinkeinolle. Jos meinaat maalaa niin suosittelen esim. Molotovin Premiumia. Peittää hyvin ja lähtee myöhemmin esim. alumiiniosista asetonilla pyyhkimällä. Siihen sitten lisäksi satulatolpan naru, pultinkantoihin Hexloxit, pikaliimalaakerikuulat yms. perinteiset.

1 Like

Kannattaa myös tarroittaa Sardaksi tms.

1 Like

Mites stikkerbombaus samassa tarkoituksessa? Liikaa vaivaa vorolle myyntikuntoon saattamisessa ja kuulemma nykyään epämuodikastakin.

1 Like

Plastic not so fantastic

Ei se Rosapunani-kannukaan mikään ekoteko oo…

1 Like

Missä sitä pyörää on tarkoitus pitää? Oisko vaan joku hyvä lukko se ratkaisu?
Tai jos maalaisin, niin joku neonväri sit :slightly_smiling_face:
Tarroitus ei välttämättä suojaa, on se Sampon musta rolleri vieläkin kadoksissa.

1 Like

Mut onko yhtään kakkarolleria ikinä varastettu? :thinking:

3 Likes

Kerro toki lisää pikaliimalaakerinkuulista ynnä muista perinteisistä. En osaa kyl yhtään rosvoprooffata mun vehkeitä.

2 Likes

pultinkantaan kuula liimalla, oletan.

Pultinkantaan laakerikuula pikaliimalla. Lähtee sytkärillä tai asetonilla. Tai epoksikittiä, mutta sitä joutuu sitten kaivelemaan. Ite käytän hexloxeja, niiden kanssa huollot on helpompia.

4 Likes

Kiitos! Pitääpä suojata satula ja tolppa tolleen.

Tälleen:

2 Likes

Nyt syöksyy tolppa sun aanukseen.

Eilen eka työpäivä semmoisella alueella ettei sinne työn ulkopuoliset juuri eksy. Avain mukana ja lukko kotona. Etukorin juuttinarua pyörätelineen, pyörän rungon ja kampien väliin ja umpisolmulla kiinni. Onneksi on rottaisen näköinen pyörä. Toisaalta luultavasti ihan hyvin kuitenkin naamioitunut toisen pyörän vieressä, että ei se rottaisuus nyt välttämättä katseilta mahdollisesti suojannut. Mutta pyörä pysyi sen 8h. En kokeile uudestaan.

1 Like