rossin

Kaikki alkoi viime syksynä, jolloin noudin tämän konkelin Jyväskylästä. Kiitos kuuluu tämän foorumin nimimerkki Olopaiselle, jos luet tätä, niin kiitän siitä että on ollut nyt vuoden ajan jotain tekemistä. Toivottavasti sullakin mun rahoilla!

Talven puuhailin, riisun osia, hankin uusia, riisuin osia, hankin uusia, aloin olla tyytyväinen, kyllästyin, vaihdoin kokoonpanoa, alkoi tulla kevätauringot, paniikki, tippa silmäkulmassa katselin sulavia pyöräteitä, unettomia öitä, mistä fiksikiekko, rahojen kantaminen Kumiluotiin, kiekon kasausta, ähellystä, remmien kiristystä, satulaan nousemista, ja euforia. Huhtikuussa, keskellä yötä, sopiva pyörä alla, voi sitä tunnetta. Nykyään se tunne tulee harvemmin; sen korvaa usein kirottu vastatuuli, kirottu vino ketjulinja, kirottu huono ohjainlaakeri, kirottu klappaava napa…
Mutta kyllä tää pyörä on silti kiva.

Runko on siis joku 80-90-lukujen vaihteen keskitason maantiepyörä, terästä, painaa jonkun verran. Oisko keulan kanssa joku kolmisen kiloa. Osia on haalittu sitten täältä lähinnä, kiitos kaikille, jotka on asioineet valkeilla rilleilla varustetun hipsterin kanssa. Monet osat on sellaisia, että niitä hankkiessa on tullut mietittyä onko niitä mitään järkeä laittaa edes tähän runkoon. No, hankitaan sitte joskus parempi, ajellaan tällä nyt kun se on vielä kivaa.

Speksit:

Runko: 54cm Rossin Infinity, mitä lie putkea
Haarukka: Rossin myös, ratapyörästä. Varmaan sellasesta hopeisesta.
Ohjainlaakeri: Tange Levin (huono)
Stemmi: SR Royal
Ohjaintanko: Atax
Satulatolppa: ITM
Satula: Mundialita, uudelleen päällystetty
Kiekot:

Etu:  Fir EL19 / Ofmega
Taka: Mavic OpenSport / All-City / random takaratas

Kammet: Campagnolo Super Record, eturatas orkkis
Keskiö: Miche Primato
Ketju: SRAM PC-1
Polkimet/Häkit/Remmit: Gipiemme / Ale / Toshi

Välitys 53-20, värikoodausta tulossa myöhemmin lisää, esim eteen sama rengas ku takana jne. Keula mahdollisesti talven aikana maalattavaksi.
Ja dropoutit ehkä muuttuu, ja takarunko lyhenee vielä.
Pahoittelut törkeesti muokatuista kuvista, oon huono valokuvaamaan.

edit. Jopas satula keulii

Eikös tää ole ollut tuolla projekteissa? Muistaakseni joo, koska olen tätä ihaillut sielläkin. Hieno rossin, me like tö bike!

edit. Ja v***u sonic youth-avatarista vielä überit plussat päälle.

1 Like

Kiitos! Ja joo, onhan se sielläkin, ja taitaa näitä foorumilaisilla olla toisillakin.
Ajattelin vaa tähän pistää tällaisen yhteenvedon osalistoineen yms.

Tätä rakennellessa oli tarkoitus mennä ajassa ehkä hieman taaksepäin, ja pyrkiä myös jonkinlaiseen ajattomuuteen; esimerkiksi alkuperäiset Ofmegan ysärikammet revin irti, ja tankonauhana on pellavanauhaa, joka on sikäli ihan kätevää, että sen voi aina päällystää uudestaan sellakalla, kun se kuluu. Toisaalta sitä ei myöskään saa oikein pois millään. Taakse ajattelin ehkä kasata myöskin matalaan napaan ja johonkin vanhaan italokehään uuden kiekon. Pitää myös katsoa, jos tuohon haarukkaan saisi porattua jarrulle reiän, vaikka on tässä kesä ajettu ilmankin, niin vois sen silti laittaa.

satulan kulma sattuis mulla muniin, hieno on, rispektit speksaamisen periksiantamattomuudesta.

älä poraa, vaihda.

Onks se alkuperäinen keula bashana? Siinähän olis tiemmä reikä jarrulle ja rungon väritykseen sopivat maalit valmiina.

Toi kulma näyttää tossa kyllä suuremmalta, kävin oikei testilenkin heittämässä että eihän se nyt oikeesti oo noin pystyssä. Kyllä sitä pikkusen vois laskee, mutta tosiaan tuossa vähä vääristyy. Tuon ratahaarukan myötä slouppaa pikkusen eteenpäin, mikä ei myöskään näy kuvassa, koska pyörä on nurmella eikä esim tasaisella asfaltilla. Lisää kuvia ois tarkotus ottaa myöhemmin vielä.

Ja NKOTB; alkuperäinen on tuolla laatikossa ja ihan kunnossa, halusin vain kokeilla paljonko ratakeula vaikuttaa ohjaustuntumaan, ja vaikuttaa huomattavasti. Orkkiskeulaan mahtui pyörimään varmaan 40 millinen nakki, ja pyörä ohjautui huomattavasti jähmeämmin sillä. Mutta ehkä siitä talvihaarukkaa joskus, koska tähän runkoon mahtuu taaksekin varsin iso rengas.

http://i7.aijaa.com/b/00816/6532144.jpg

Korjasin satulakulman.

:smiley:

Täytyy varmaa käydä korjaamassa. Joskin, toi tosiaan on vähän takakenossa koko pyörä nyt.

Tärkeintähän on tietty se, että pyörä tuntuu kuskistaan mukavalta, eikä niinkään se, että yksivaihde hyväksyy säädöt kuvan perusteella.

Mut tulipahan vaan mieleen, kun valitit, että orkkishaarukalla ohjaus tuntui hitaalta ja kömpelöltä: kun sulla on satula noin edessä, saattaa tulla aika paljon painoa käsille ja etuakselille, mikä ottaa hartioihin ja saa ohjauksen tuntumaan hitaalta.

Kävin säätämässä satulan, kieltämättä aivan eri fiilis ajaa. Painoa tulee nyt itse asiassa enemmän eteen, ja käsille, mutta ei ainakaan sukukalleudet poraudu sisään.
Toi tosin kalsarikoeajon perusteella tihkusateessa, täytyy vielä säätää. Kuuskulma mukaan ja lenkille.

http://farm5.static.flickr.com/4088/5203768107_0d12defafc_z.jpg
Talviasetus, eli vähän leveämmät kumit. Riittää maaseudulla asiointiin, kun sitä tapahtuu harvoin. Talvikäytössä tuo pyörä ei siis ole, ainakaan vielä. Nastoja voisi harkita, ainakin taakse menisi nimittäin joku 37mm leveä rengas, ja eteen haarukan vaihtamalla myös varmaan samanlainen.

Talvipyöräily tapahtuu tän pyörän osalta sisällä. Jotain ulokkeita nirhailtu pois, ja takarunkoa hieman lyhennetty. Ammottava väli pystyputken ja renkaan välissä johtuu siitä, että taka-akseli on aikalailla haarukanpäiden reunalla ja rengas on 20-millinen.

hyvi ne 20milliset kulkee tuola ulkonaki :wink: talvipyöräily on myös hyvä tekosyy pitää kommandopipoa julkisilla paikoilla

Ehkä joku päivä lähetään Rossineilla ajelemaan? Katotaan miten se silkkituubi kulkee :wink:

se rossini on talvehtinut olohuoneen seinällä tähän asti, oiskoha hämeentie kohta testikunnos…

Mikä tuo keula on, kun slouppaa niin kovasti vaakaputki?
edit. Vois vaikka lukee koko topicin ihan kunnolla.

Mä kasasin tommosen kaverille. Ei se originaalikeulalla slouppaa yhtään. Vai johtuko runkokoosta, joka oli ISO, eli jotain 60cm?

Kas kas, bongasin sut eilen kuvaamassa pyörääsi.

Heh heh, piti kuva ottaa että olisi jotain kateltavaa niinä päivinä kun ei oo tuolla ajamassa.

Ja inforest, tän pyörän orkkiskeulaan mahtuu varmaan 35-40 -millinen rengas, joten on huomattavasti tilavampi kuin tuo. Tuossa taitaa 28-millinen olla hilkuilla. Tuo Ollin hoitama rungon muokkaus osin vaikuttaa myös, taka-akselin paikka on nyt hieman alempana kuin aiemmin, mikä nostaa keskiötä hieman ja samalla runko slouppaa.

Tämä fillari vetoaa yhä minuun mystisesti. Hiano! Jos jollakulla on tällainen runko/fillari suurin piirtein koossa 56 turhanpanttina, niin ilmoittakoon mulle. Siitäkin huolimatta, että vannoin, ettei mitään ylimääräistä fillarikamaa yksiöön enää tule.

^Mulla on jäämässä juurikin samanlainen runko 55 koossa ylimääräiseksi vähän keväämmällä jos silloin vielä kiinnostusta löytyy…