Rossin Pursuit

Turkulainen toveri vinkkasi tällä palstalla, että paikallisessa olisi erään myyjän vanha rata-Rossin myytävänä. Itse olin metsästänyt kesäpyörää, mutta mikään nykypeleistä ei oikein sykäyttänyt ja NJS-runkoon ei oikein raaskinut alkaa investoimaan. Tämä tuli siis enemmän kuin sopivasti eteen ja näkemättä pyörää soitin jo kauppaan, että “Pistäkää lappu päälle, tulen huomenna hakemaan.”

Alkuperäisestä pyörästä on jäljellä runkosetti, satulatolppa, kammet, keskiö ja ohjainlaakeri. Pyörässä oli sangen pätevät ratatuubikiekot, mutta enhän mää nyt millään tuubeilla aja, edes radalla. Satulan, aika-ajotangon ja polkimet omistaja oli korjannut talteen ja stemminä oli joku sikahirveä rumilus, joka meni vaihtoon.

Runko on lähes mint-kunnossa. On siinä ehkä kaksi naarmua. Kammet ja ratas olivat kuin pakastavedetyt ja yleiskunto siis mitä parhain. Kuivan kelin katupyörä tuosta nyt kuitenkin tulee, joten vintage-entisöijäpuristit varmaan repivät hiukset päästään.

Alunperin pyörässä on ollut 650c-keula, mutta omistaja on jo kauan sitten vaihtanut keulan 700c-malliseksi, joka sopii oikein hyvin tuohon. Jos joltain löytyy nurkista Rossinin ratakeula, niin voin ostaa pois. Nyt tuossa on joku perusmaantiekeula.

Runko on 90-luvun alusta ja tehty viimeisen päälle laatuputkista, eli Columbuksen EL:sta. Takajarrusilta oli inasen tiukka, joten jouduin antamaan itselleni periksi pistämään kuvan ottamisen jälkeen halflinkin, että tuli edes hiukan lisää tilaa tuonne taakse.

Tämmöinen peli
http://www.tkukoulu.fi/~saranpaa/fillarit/rossin1.JPG
http://www.tkukoulu.fi/~saranpaa/fillarit/jarrusilta.JPG
http://www.tkukoulu.fi/~saranpaa/fillarit/columbus.JPG

Speks
Runko: Rossin Performance EL
Keula: Maantie-cromo
Ohjainlaakeri: Shimano Dura ace
Tolppa: Pazzaz
Satula: Selle Italia Turbo
Stemmi: 3TTT
Tanko: Biltsu
Gripit: Soyo
Keskiö: Gipiemme Pista
Kammet: Gipiemme Pista
Kiekot: Phil Wood/ Mavic CXP33/ Sapim Race

Välitys taaki 51/18, mutta täysiä tuolla on tarkoitus ajaa ja onhan tässä nyt talven aikana vähän käyty salilla kyykkäämässäkin. Katotaan nyt, pitääkö taakse pistää piikki lisää, mutta nyt ei ollut ja Gipiemmen eturatas oli sen verran hieno, että pakkohan se oli laittaa kiinni.

Erittäin hieno! propsit Gipiemme Pista -osista, mulla samaa settiä nyt Vigossa, pursuit jäämistöä nekin :slight_smile:

Cup n’ Pint approved!

Hieno. Ja putkihan on EL-OS. Eli seinästä ohkasta mutta läpimitaltaan isompaa kuin EL että kestää ratareidet.

Pursuiteista en diggaa. itse pätkääkään. mutta. damn tämä. on nätti

Ai että, olen niin kateellinen. Aivan ilmiömäisen hieno, itse en olisi, äh paskat, olisin tehny just noin. Aivan saakeline hieno!! Onnea teille molemmille!!

ohan tämä hieno. vaikka minustakin pursuit pyörät on yleisesti todella rumia.

Teemu - 22:48, 15.4.2011 » Itse olin metsästänyt kesäpyörää, mutta mikään nykypeleistä ei oikein sykäyttänyt ja NJS-runkoon ei oikein raaskinut alkaa investoimaan.
Onhan tää nyt monin verroin hienonpi kuin Japanilaisen raviurheiluliiton hyväksymät super muodikkaat "standardiraamit" , IMO. Erittäin tyylikäs laite <3

-Olli

Hieno! Erityisesti tykkään fillet brazing (mikä se nyt olikaan suomeksi) ja muhvijuotoksen yhdistelmästä. 650 ratakeula kiinni niin johan on pornoa. Tässä samanlainen runko inspiraationa:

UUUUU!!!

Fresh!

Freakin’ fantastic!

Toudella hieno.

hieno löytö ja todella hyvältä näyttää meikäläisenkin silmään.

Sori Teemu, mutta mä en tykkää edes kännissä tosta ohjaamosta.

Edit: Mites toi Turbo? Oletko vajakki?

^ Onhan toi setuppi ihan vajaa. Laske se stemmi ja leikkaa se riseri. Eiko myy se runko mulle.

Menkää pojat nukkumaan päänne selväksi.

Itsehän lähden tästä maantielenkille ja lenkin päälle ajattelin käydä noutamassa itselleni yhden ratapyörän.

Näin. Hieno on!