Retrouden hinta

Olen tässä ylläpitänyt ja säätänyt paria fillaria, joiden alkuperä on tuolla kasarissa ja komponentit ei ole sieltä kuvastojen viimeisiltä sivuilta (lue: “niitä kalleimpia”). Jokaisessa navassa on eripaksuiset akselit, erilaiset laakerit, eikä ylipäätään mikään meenaa sopia yhteen. Satulatolpat, keskiöt jne on tietysti eri mitoissa.
Juurikin äsken purin kaksi napaa ja oisin vaihtanut akselit päikseen, mutta eihän se tietenkään niin vaan onnistunut. Paksuusero ei ollut ongelma, mutta kartioiden malli ei sattunut natsaamaan, joten jo toisen kasattua se piti purkaa uudestaan ja koota navat vanhoissa kokoonpanoissaan.
Tulipahan putsattua, säädettyä ja rasvattua laakerit, mutta silti taitaa mennä kiekot päivitykseen. Onko kukaan kysellyt tohtorilta noita sen halpiskiekkoja:
http://www.pyoratohtori.fi/etukiekot.htm
http://www.pyoratohtori.fi/takakiekot.htm
Ajattelin kierrenavallisen taakse ja vapaaratas kiinni, mutta onkohan nuo rihdattu keskelle napaa vai vähän sivuun?

Ajattelin kierrenavallisen taakse ja vapaaratas kiinni, mutta onkohan nuo rihdattu keskelle napaa vai vähän sivuun?
Luulisin, että Tohtori rihtaa sen tismalleen siihen kohtaan, mihin haluat.

Jahas, saatan taas puhua lämpimikseni, mutta kuvittelisin että jos kiekossa ei ole tarvista olla dishia (suomeksi??) vaihdepakan vuoksi niin siihen ei sitä rakenneta. Kuitenkin sen siirtäminen ihan kotikonsteinkin onnistuu pinna-avaimella kun on tarpeeksi (ei liikaa :D) olutta ja hermoja.

Jahas, saatan taas puhua lämpimikseni, mutta kuvittelisin että jos kiekossa ei ole tarvista olla dishia (suomeksi??) vaihdepakan vuoksi niin siihen ei sitä rakenneta.
En mä kyllä ymmärrä tuota vänkäämistä. Jos kiekkoon tarvitaan dishiä, niin miksei sitä voisi rakentaa? Mun vanhassa pyörässä ketjulinja säädettiin (tai siis Tohtori sääti) kohdalleen takanavan akselin holkeilla ja vanne keskitettiin sen jälkeen. Jotain kolme milliä sitä piti kuulemma siirtää.

Taisit ymmärtää väärin - tarkoitin lähinnä sitä että voisi olettaa että jos kaupassa on myytävänä kiekko, jossa on vaihdepakalle tilaa, niin se on myös pinnattu dishiksi (jotta se edes mahtuu paikalleen). Tottakai kiekkoon voi rakentaa dishiä, ja niin monesti näissä kikkailuhommissa joutuukin (vaikka ilman sitä jäykempi olisikin).

Eli, summa summarum: ilmeisesti tohtorin kiekot eivät ole pakoille, eli todennäköisesti niissä on aika vähän dishiä (siltikin saattaa olla vähän että vanne saadaan keskitettyä kun vain toisella puolella on tilaa rattaalle).