Retkipyörät ja maastopyörävaelluspyörät

Koska jotakuta ehkä kiinnostaa niin laitan vähän empiirisiä tuloksia uusimman Stavangerin rengastiloista kun nyt sellanen sattu olemaan hyppysissä ja pari kiekkosettiä.

Ekana testissä 29x2.25" Maxxis Ardent joka oli leveimmillään 55mm tönärillä mitattuna.
Menee etuhaarukkaan ns. heittämällä ja lokarikin päälle.

Takana meinaa ottaa takajarrusillan ruuviin, ehkä milli tilaa. Kyllä tohonkin lokarin laittaisi kunhan vaihtaa ruuvin matalakantaiseen.

Takakiekko oli pikkasen dishattu vasemmalle joten tuossa sitten ketjutuen välys siltä ahtaammalta puolelta. Ei ongelmia. Unohdin kuvata kumin ja satulaputken välyksen mutta tässä taitaa olla hieman taivutettu satulaputki joten varmasti aika slämmätty mutta toimiva. Silti turhan lyhyt perä omasta mielestä.

Seuraavaksi 27.5x2.6" Vittoria Mezcal, 66mm leveimmillään.
Etuhaarukka jälleen todella tilava, jopa leveyssuunnassa. En tiedä onko a-c mittaa julkaistu enkä jaksanut mitata mutta varmaan aika perus ~400mm joten ihan hyvä vaihtoehtoforkki erikoiskasauksiin jos näitä joskus myydään erikseen. Vanhaa biplane-kruunua olisi tosin voinut vaan leventää koska hitosti siistimpi kuin tämä.

Takajarrusilta ja satulatukialue ongelmaton. Pyörii nätisti.

Ketjutukien kohdalla alkaa taas ahdistamaan. Tämäkin kiekko hieman dishattu vasemmalle mutta se kuva tärähti joten tässä tila oikealta puolelta. Tuolla kyllä ajelisi mutta vasemmalla puolella oli jatkuvaa kevyttä kosketusta. 60mm leveällä kumilla ja keskelle dishatulla kiekolla ajelisin tosin itse ihan huoletta.

Summa summarum. Tilava keula mutta hieman epäsymmetriaa rengastiloissa. Ketjutuet on aika tappiin asti litistetty ja tosiaan se pidempi perä olisi ratkaissut senkin helposti. Tämä tietysti vain heille joilla on tapana tunkea mahdollisimman isot renkaat runkoon kuin runkoon. Niinkuin itselleni.
Kiva silti että nyt mahtuu rehdisti joku nopea 29" XC-kumi tai sitten vähän kuvioidumpi välikoon maastokumi.

7 Likes

Jatkona tälle: runkoon myydään vaihtoehtona mukaan Columbuksen Futura Cross + -nimistä kuitukeulaa, johon jää 50-millisellä mukavasti vielä tilaa, 8mm tms. ympärilleen. Valmistajan ilmoittama tilavuus 47 mm. 2.25" Rallirane mahtui just paikalleen, muttei pyörimään.


1 Like

Hitto, saispa tota Stavan haarukka erikseen. Vois olla iha mielenkiintoinen testata Sutrassa


Kesä, kesäretket ja kesäretkipyörät!

12 Likes

Tämmönen tästä tuli.

Ramit ei toisin oo mulle ja jos joku ei huomannut niin tämähän myynnissä.

5 Likes

Tuli tästä mieleen eräs kotipaikkakunnan erikoisjäbä, jolla pilkisti monesti minikirveen tai vähintään puukon kahva saappaan varresta. Ajeli fillarilla, missä oli droppitangon “päälle” teipattu jesarilla riseri. Myös muovikasseja sivulaukunomaisesti usein molemmin puolin kumpaakin haarukkaa. True hobocross, rispekt!

Edit: toimiskohan nää kuinka hyvin fillariretkeilyssä?

^ en suosittele. Kiinnittäminen tartsille helppoa, mutta vaikka materiaali on kumitettua on noi tosi lörpöt ja läppä on niin naftin kokonen, että vesi tulee sisään. On siinä ne lisäläpät jotka tulee läpän alle poikittain toisiinsa kiinni nepparilla, mut ei tiiviisti ni vesi tulee sisään silti. Ja lanka on väärä.

Ei tässä mitään uutta ja erikoista ole, mutta ei ole retkikompliitti kauheen kallis. Sonder Santiago Rival 22 Grand Tourer | Reynolds steel touring bike

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0364/4945/2163/products/santiago_grandtour2_1eb82756-3ee1-49f1-b7ed-ee44487dd1ac_1920x1920.jpg?v=1660729107

Tällä menty tämän kesän pari reissua.

4 Likes

Jos haluaisin retkiseikkailupyörään kirkkaat maastokammet, niin mitä vaihtoehtoja olisi? Shimano M770:aa katsellut jo sillä silmällä.

Muutkin osat mahdollisuuksien mukaan kirkkaita, mutta lähdetään nyt kammista ekana liikkeelle.

Minkälaisia muita vaatimuksia kammille pl. kirkkaus?

Tuollainen shimpan xt-kampipari ollut mulla käytössä yli 15 vuotta. Eri maastureissa ja välillä maastofiksissä ja krossifiksissä. Enimmäkseen 1x toki. Ei ole tarvinnut miettiä asiaa sen enempää eli jumalkammet.

1 Like

Järkevät välitykset silleen et pystyy kuormaakin kuljettaa. Mielellään 2x tai 3x.

En nyt muuta keksi, kun oon ihan ummikko maastohommeleissa.

Ketjulinjaltaan nuo on joko 3x tai 1x. 2x ei välttämättä toimi hyvin kaikilla 2x-vaihtajilla ja kaikilla rungoilla/renkailla (jos sisä- ja keskipaikalla rattaat).

Ok, hyvä tietää. Yksi vaihtoehto olisi ostaa jotkut käytetyt ja kiillottaa kirkkaiksi. Esim. tällaset XTR:t, jotka ovat jo osittain kirkkaat ni ei tarttis niin paljoa kiillotella.

Haluisin kyl laittaa vähintään 10-pakan taakse, mut taitaa sekä 10- ja 11-pakoissa löytyä ihan riittävä laajaa pakkaa, että pääsee kuormassa isoimmatkin mäet? Jos eteen laittaa 3x:n, niin pitänee varmaan varmistaa, että vaihtajan kapasiteetti riittää ääriasennoissakin.

Sit pitäis päättää et laittaako 27,5- vai 29-kiekot…

3x10 on kyllä aika överi. Toisaalta More is More.

Vaikka kelit pysyneet suht hyvinä jopa Turussa niin tuntuu silti seiffimmältä olla lokarit. Jopa tässä pyörässä.

Styleridestä sekalainen kattaus 80mm cruiserilokareita. Edessä alumiininen takakaari lyhennettynä. Takana etulokarilla jatkettu takalokari, nämä tosin terästä. Jotkut tommoset assaverin flärpykkeet vielä jatkeina.
Yllättävän jämäkät ei-aisalliseksi asennukseksi, pikkasen raapii rengas jos tiputtaa kanttarilta tai kikkailee polulla.
Tuli kyllä jotenkin todella käppäset mutta eipä ollut iso investointi ja sai taas harrastaa. Viime retkillä ollut jotenkin todella vapauttavaa olla ilman lokareita vaikka sateita onkin osunut kohdalle. Saa nähdä miten pitkäksi aikaa nämä jää kiinni.

9 Likes

XT M780 saa myös kirkkaina ja 2x. Itsellä tämmöset retki/arki/whateveryouneed -Salsassa, jolla mm. viimekesänä ajelin Italian vuoristoa 2x10 setillä, ja ei kyl tuntunu että liikaa olis vaihteita käytössä missään vaiheessa.
Mut jos tosiaan vaan maastossa on tarkotus ajella, niin laittasin varmaan vaan 1x, ja jonku M4100 11-46T pakan.

Hullut kumit :smiley_cat:

Olen oikein tyytyväinen nyt kun sain Mezcalit vaihdettua Rangereihin :blush:
Talveks vois tietty olla jotkut rouheemmat. Kerholla muistaakseni roikkuu yhet 2.4" Ibexit hmmm