Retki-Monarkista perusfiksi (+kissakuvia)

Koko kesän vaihdepyörällä ajettuani alkoi fiksi kuumottamaan. Fiksillä ajo ei vielä tässä vaiheessa ole se pääasia, vaan pyörän rassaaminen ja asentaminen, mikä on itselleni vielä suht uutta. Eli tämä projekti on minulle enemmänkin pyörän asentamisen ja rakentamisen oppimista kuin sen täydellisen fiksin kokoamista. Kaikki apu on tervetullutta tietysti.

Vähän turhan hätäisesti poistin paikalliselta Ekotorilta Monarkin retkipyörän (mallista ei tietoa) aihioksi muutamalla kympillä ja lähdin riisumaan siitä rompetta päältä, enkä fiiliksissäni huomannut napsaista alkuasetelmasta kuvaa. Tässä nyt hiukan osviittaa (stonga, jarrut ja lamppu vasta tässä vaiheessa siis otettu irti):

Lokarit, stemmi, takaritsa ja takarataspakka otettu vielä tuon kuvan ottamisen jälkeen irti. Tietysti harmitti osien karsimisen jälkeen huomata, että runko on jo itsessään helvetin painava. Noh, eipä se mikään unelmarunko muutenkaan ole ja voihan osat siirtää tulevaisuudessa otollisempaan runkoon kiinni. Jos ihmisillä on kevennysvinkkejä heittää, niin olisin kiitollinen. Satulatolppa on ainakin lyhentämättä.

Kammet, polkimet ja eturatas ovat vielä kiinni. Vasen kampi tai poljin tuntui vääntyneeltä kun ajoin pyörän kierrätyskeskuksesta kotiin. Ruosteessakin ovat, mokomat, ja rumatkin vielä. Vaihto on siis paikallaan. Mitä työkaluja tähän tarvittiinkaan? Kampien vaihdon How-To-Do:n luin toki, mutta luultavasti menee myös keskiö vaihtoon.

Rungon maalaamista pyörittelin myös mielessäni, koska Ruhtinas näyttää nyt kovin rujolta naarmuineen, osittain irronneine tarroineen ja ruosteläikkineen. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, ettei tästä ole tulossa sitä unelmafillaria, niin ehkä siistin runkoa vain korjausvärillä, jotta säästyisi rahaa myöhempiä hankintoja varten. Nykyinen teräksen harmaa pinta näyttää kuitenkin ihan ookoolta. Kuriositeettina rungon alaosasta löytyi vissiin fillarin ensimmäisen omistajan henkilötunnus riivottuna taltalla tms. Toivottavasti ei ole pöllitty.

Laitoin tänään tilauksen vetämään taka- ja etunavoista, joiden ympärille ajattelin rakentaa kiekot. Saattaa senkin projektin kanssa syntyä itkua ja hammastenkiristelyä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Onpahan tekemistä räntäkeleillä. Päivittelen stten kun saan osat kasaan.

Näyttäisi fauberkeskiöltä. Koska fauberissa on oikeastaan vaan yksi kampi, pitää polkimet poistaa, tai ainakin vasen, jotta keskiö saa purettua. Tarvitset todennäköisesti melko ohuen 15mm kiintoavaimen tai oikean poljintyökalun. Vasemmanpuoleisessa polkimessa on vääränkatisen kierteet. Aukeaa siis myötäpäivään.

Keskiön avaukseen/purkuun tarvitsettuurnan, vasaran ja todennäköisesti crc:tä tai muuta liuotinta.

Tuurnalla ja vasaralla naputtelet vasemman kammen tyvessä olevaa lukkorengasta myötäpäivään niin aukeaa.

Peltinen laakerikupin päälle menevä kaulus lähtee pujottamalla.

Kauluksen alta paljastuu laakerikartio, myös myötäpäivään aukeava. Naputtele auki

Laakeri lähtee pujottamalla.

Seuraavaksi kannattaa kokeilla saisiko koko kammen jo pujotettua keskiömuhvista läpi. Jos ei, niin muhvista täytyy vielä irroittaa laakerikupit, että kampi mahtuu tulemaan siitä läpi. Vasemmalla puolella on vääränkätiset kierteet, kuten edellämainituissa lukkorenkaassa ja laakerikartiossa, mutta oikealla puolella normaalit.

Zigura - 3:25, 25.8.2010 » Rungon maalaamista pyörittelin myös mielessäni, koska Ruhtinas näyttää nyt kovin rujolta naarmuineen, osittain irronneine tarroineen ja ruosteläikkineen. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, ettei tästä ole tulossa sitä unelmafillaria, niin ehkä siistin runkoa vain korjausvärillä, jotta säästyisi rahaa myöhempiä hankintoja varten. Nykyinen teräksen harmaa pinta näyttää kuitenkin [i]ihan ookoolta[/i]
Jos löytyy juuri oikean väristä maalia joo. Mun mielestä pieni ruoste näyttää itse asiassa paljon siistimmältä kuin paikkamaalaus jonka väri on "vähän sinnepäin". Kunnon pesukin jo tekee paljon rungon yleisilmeelle. Ja poistamalla tarrat voi runkoon saada hieman "ajattomamman" lookin. Ellet sitten juuri satu tykkäämään noista tarroista. Mutta jos tämä on lähinnä harjoitusprojekti, niin voihan sitä aina kokeilla kaikenlaista... Kyllä tuostakin voi hienon saada!

Yläputken tarrat ja tuo Monark-tarra ovat siinä kunnossa, että ne voisi ainakin ottaa pois. Satulaputken decalsit puolestaan ovat edelleen melko hyvässä kuosissa (muistaakseni), eli ne voisin ainakin jättää.

Kiitti inforestille ohjeista. Katsotaan, jos niiden avulla lähtisi irti.

Ihan pikkuneuvona voisin todeta että tarrojen (dekaalien) irrottaminen on melekosen työlästä puuhaa eli jättäisin rungon sellaiseksi kuin se on, ainakin toistaiseksi. Tai sitten hiekkapaprulla ja pata-patalla kaikki irti saman tien. Ja sitten runko onkin pohjamaalauskunnossa :wink:

Toivottavasti ei ole pöllitty.

Säästä se Ekotorin kuitti pyörästä niin pääset vähemmillä selityksillä mahdollisessa hankaluustilanteessa.

Lähdin irroittamaan poljinta, mutta taidot/voimat loppuivat kesken. Itse poljin irtosi pienten vastoinkäymisten jälkeen kivasti, mutta polkimen akselin irroittaminen ei onnistunut. Keskiön lukkorenkaat, prikat, laakerit ja muut härpäkkeet tyssäävät tuohon akseliin.

Yritin saada sitä auki 15 millin kiintoavaimella ilman tulosta, vaikka kuinka väänsin ja kiroilin. Onkohan tämä ruostunut kiinni vai avataanko se jollain muulla tavalla? Aukeaako tämäkin myötäpäivään?

Akselin toisella puolella on kiinteä pultti tms. jota ei ainakaan avaimilla saa auki:

Voisihan tuon sahatakin, koska keskiö, kammet ja muut irroitettavat romppeet ovat menossa kaatopaikalle joka tapauksessa. Olisko syytä ottaa jokin osa tuosta korjuun (esim. laakerit)? Entä voiko nuo laittaa metallinkeräykseen vai suoraan kaatopaikkajätteeseen?

edit. Nuo pinkit työkalut eivät sitten ole omiani, vaan tyttöystävän pakista lainattuja. Ettei tule mitään läpänheittoa…

Vasemman puolen poljin aukeaa myötäpäivään myös. Tuo mikä sieltä kääntöpuolelta näkyy ei ole pultti vaan yksinkertaisesti polkimen akselin pää. Sieltä puolelta ei siis kannata yrittääkään. CRC:tä väliin ja anna liueta. Kyllä se siitä aukeaa.

^^ Jestas, älä heitä menemään! Voin tulla hakemaan noi sulta pois jos et meinaa säilyttää! : )
E: voin tulla oikean työkalunkin kanssa jos ei poljinakseli meinaa irrota. Vaihdossa juotavaa tai jotain osaa jos sattuu olemaan?

Ok, kiitsa. Täytyy käydä hakemassa puteli liuotinta.

Yleensä olen säästänyt kaikki irroittamani osat, mutta näille kammille en keksi mitään käyttöä, kun ovat vääntyneet. En myöskään osaa sanoa, mitä tekisin laakereilla, lukkorenkailla ja muilla keskiöstä irroitettavilla osilla, koska en ole paljon pyöriä saatikaan keskiöitä aikaisemmin rassannut. Haluatko antik kaikki osat, mitkä lähtevät irti, vai onko jokin tietty mielessä? Osa polkimen laakereista levisi jo ympäri pihaa ja akselin muovinen suojatulppa oli halki ja jumissa, joten hajotin sen. Keskiön osat ovat vielä tallessa ja voin ne sulle säästää, kunhan saan ne irti.

^ Lähinnä noista kammista rattaineen ja muine kilkkeineena, ehkä polkimista, olisin ollut kiinnostunut, mutta jos kammet on oikeasti mutkalla (ei näy kuvissa) niin antaa olla : ) Saahan noita Estellen Fillarikirppikseltä.

Voi olla, että kammet ovat suorat ja poljinakseli vino vasemmalla puolella tai itse polkimessa jotain häikkää. Tuntui vain oudolta, kun sillä ajoin. Pistän ne korjuun nyt kuitenkin jos muutat mielesi. Eiköhän ne Kukko-tölkkiin vaihdu tarpeen vaatiessa.

Zigura - 15:33, 25.8.2010 » edit. Nuo pinkit työkalut eivät sitten ole omiani, vaan tyttöystävän pakista lainattuja. Ettei tule mitään läpänheittoa...
Ei pinkkiä tarvii hävetä, on täällä näkyny kuvia pinkeistä pyöristäkin joita foorumilaiset ovat kehuneet kilpaa:)

Mutta kun oon macho-maskuliininen ÄIJÄ.

Zigura - 18:07, 25.8.2010 » Mutta kun oon macho-maskuliininen [u]ÄIJÄ[/u].
Melkonen äijä oletkin, jos pelkäät väriä.

nimim. uuden pinkin pyörän ylpeä omistaja.

hahahah:)lainasin kans yhdelt kaverilta noita samoja työkaluja:) kyl ne työkaluilta näyttää mut ei niil oo mitään tarkotettu tehtäväksi…

^ Juu, melko heppoista matskua ovat, mutta onhan ne hauskat. Varsinkin kaluille tarkoitettu vaaleanpunainen case on söpö.

Voisin käydä alakerrassa vilkaisemassa josko liuotin olisi jo purrut tuohon polkimeen…

Tosta söpösetistä mun lemppari on sellainen vaaleanpunainen huivi jonka voi laittaa kivasti kutrien suojaksi kun alkaa hommiin. Se myös toiminee siinä tarkoituksessa mihin se on ajateltu, muista välineistä tossa kokoelmassa ei tosiaan voi sanoa samaa. Nimim. käytinpinkkiäjakariatyttöystävänpyöränkorjaukseen.

Sorry OT.

Kiristin jätin löysälle ratanavan pultit tuollaisella jakoavaimella, tosin violetilla versiolla.

Sain vasemman poljinakselin nyt irti, mutten saa kampia pujotettua keskiömuhvin läpi, koska laakerikuppi ottaa vastaan. Mikä avain tuon kupin irroittamiseen tarvitaan?

^ Iso sopiva haka-avain tai yksinkertaisesti tuurnalla tuosta kolosta. Aukeamissuunnat samat kuin polkimissa.