Retki-Monarkista perusfiksi (+kissakuvia)

tnts - 1:10, 28.8.2010 » Miksi muuten tuo poljin piti purkaa eikä vain irroittaa?
Polkimen olisi toki saanut irti akselin juuresta, eli aloittamalla tuosta keskiön irroituksen ekan kuvan tilanteesta. En ole ennen avannut polkimia, joten halusin katsoa "mitä se on syönyt". Kyseessä on kuitenkin semi-harjoitteluprojekti. Eli for the record, polkimen avaaminen ei siis ole tarpeellista keskiötä irroittaessa.
rmpe - 1:10, 28.8.2010 » Vinkata voisi myös tuohon polkimen irroitukseen: jalalla avainta polkiessa saa ihan mukavasti voimaa mutta usein jumittuneet osat irtoavat parhaiten napakalla lyönnillä. Eli vasara on ihan kiva apuri tässä kohtaa, kunhan ei avaimia hajoita.
Kokeilin irroittaa poljinta kiintoavain/vasara-kombollakin, mutta en saanut kampia lukittua tarpeeksi tiukalle. Avainta iskiessä kammet joustivat ja liikkuivat jonkin verran, mikä söi tehoa iskulta. Tosin, lyömällä saa yleensä tiukimmat jumit auki paremmin kuin vääntämällä, kuten sanoit.

Jäi tämä vielä kysymättä:

Keskiön jäljiltä paljastui tällainen yksinäinen dynamon johto, joka alunperin kiinnittyi keskiömuhvin pohjassa olleeseen vissiin maadoitusasiaa ajavaan palikkaan. Johto lähtee viistoputkea ylös, eikä irtoa vetämällä:

Olisiko se jollain tavalla kiinni tässä emäputken takana olevassa tapissa putken sisäpuolella? Tappiin kiinnittyi toinen dynamon johto, jonka olin kuvanottohetkellä jo irroittanut. Tämä piuha ainakin vaikutti maadoitukselta.

Sattuisiko joku tietämään minne tuo johto kiinnittyy ja miten se olisi paras irroittaa?

Mulla yhessä pyörässä oli samanlainen, meni sieltä keskiömuhvin alta tappiin, joka tosin oli alaputken yläpäässä, mutta molemmat kun irrotti niin irtos tosta vaan. Sanoisin että toi on kierteillä.

Päivitelläänpä vähän:

  • Päätin jättää tämän rungon talvikäyttöön, koska tähän on lokarit olemassa. Kesäkäyttöön tulossa uusi (l. käytetty) ratarunko.
  • Bike-Failorderista tuli viimein viesti, että kehät, renkaat, satula sun muut lähtevät tänään rahtiin. Niceness.
  • Tohtorilta tuli viime viikolla Fauber-adapteri. Asennus jäänyt tekemättä, kun talouteen tuli kissanpentu viemään huomion ja rauhalliset yöunet.
    -^^ mysteerijohto ei irtoa vetämällä, vaikka löysäsi tuon tapin, johon se kiinnittyi. Tappiin kiinnittyy jokin muovinen suorakulmio putken sisällä, joka ottaa vastaan. Täytynee kokeilla toista kautta.
  • Päätin laittaa etujarrun kiinni tähän, koska fiksuttelu on mulle vielä uutta ja jännää. Ehkä otan sen myöhemmin irti, mutta näillä mennään nyt aluksi.
    http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/IMG_3931.jpg
    Siinä jarru likoamassa sitruunahappoliuoksessa. Look at 'em bubbles!

Mä oon tehny ton acid bathin acid bathia kuunnellessa erilaisille asioille ja mun olis kantsinu sen jälkeen jotain pinnoite-asiaa lätkiä palikoihin etteivät heti hapetu uudestaan.

Siitä on heitelty ilmoille kaikenlaisia mielipiteitä, mitä se pinnoiteasia on, aina jostain vaha-jutuista alkaen.

varo ettei muuta sinne vauperikeskiöön!

pieni merenneito - 12:57, 13.9.2010 » Mä oon tehny ton acid bathin acid bathia kuunnellessa erilaisille asioille ja mun olis kantsinu sen jälkeen jotain pinnoite-asiaa lätkiä palikoihin etteivät heti hapetu uudestaan. Siitä on heitelty ilmoille kaikenlaisia mielipiteitä, mitä se pinnoiteasia on, aina jostain vaha-jutuista alkaen.
Jhuum, luin sen Osien kiilloitus -ketjun, missä ihmiset tästä ovat käyneet keskustelua. Katsotaan nyt, miten toi reagoi. Mites pitkään osia kannattaisi tuolla nesteessä pitää? Tuskin yön yli sentään.
rokpete - 13:09, 13.9.2010 »

varo ettei muuta sinne vauperikeskiöön!

Hankalaa tämä viestien kirjoittaminenkin on.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs321.ash2/60098_424443793371_691833371_5191255_5643077_n.jpg

Mä oon ihan pitäny yönkin yli, ja muistaakseni vielä seuraavan työpäivän ajan.

Edit: hahaha kissan tassu on HIIRELLÄ hahahahahahahah…

^ Se on touchpad eikä hiiri.

mulla oli joskus kissa, jonka nimi oli Juusto… “juuston tassu hiirellä…” (ps. ei paras nimi, jos kisssa joutuu huhuilemaan kotio pitkin kyliä…)

Ite oon käyttäny alumiinitahnaa aina kun alumiinista on kyse.
Jos käyttää pelkästään sitä niin vaatii melkoisesti hankaamista ja ahtaat paikat on vähän hankalia mutta kyllä sitten kiiltääkin.
Tahna estää myöhempää hapettumista eli varmaan myös happokylvyn jälkeen voipi olla järkevä vaihtoehto.

E: Ja Niksu luulee nallea emokseen…

http://dl.dropbox.com/u/5600920/niksu.jpg

^ awwwww

Jahas, en osannutkaan aavistaa että polkupyöräfoorumia selatessa tulisi kissakuume.

http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/08/funny-pictures-next-time-your-cat-will-wear-a-helmet.jpg
Samantapainen mustavalkoinen jölli ollut joskus rapsuteltavana… Ei varmaan osannut ajella tuon paremmin : )

Tästähän tuli taas hyvälle tuulelle tuon jalkakäytävälläpyöräilyketjun jälkeen…

peace to all.

v.

Seuraavaksi vuorossa kiekkojen kokoaminen. Saapa nähdä miten moinen onnistuu ensikertalaiselta (kasausneitsyys menee, iik!):

Naapurin pyöräliikkeen kiva mies (Visa) myi etukiekkoa varten aeropinnat perus-DT:n hinnalla, which is nice.

Homma taas jäissä, kun tarvittavat osat vielä postissa tai hankkimatta. Esim. faubba-adapteriin ja Michen kampiin sopivaa keskiötä saa tarjota, niin saisi taas eloa projektiin.

Kiitoksia inforestille keskiöstä. Koeasennuksen perusteella keskiö istuu erinomaisesti tuohon Tohtorin adapteriin. Voi olla, että ns. menee hermo varsinaisen asennuksen kanssa kuitenkin, kun irtokuulat putoilevat pitkin pyöräkellarin pimeitä ja pölyisiä nurrkkia. Sheldonilta kikat haltuun, niin eiköhän siitä kalu tule.

Kysymyksiä:
Rungossa on reikiä siellä täällä, esim. emäputken keskellä ja keskiömuhvin pohjassa. Mitkä niistä on syytä laittaa umpeen, että keskiö pysyy puhtaana? Entä miten (hitsaustaitoa tai -välineitä ei ole)? Vissiin joku reikä on hyvä jättää paikkaamatta, että putkien sisään jäävä kosteus pääsee pois?

Etuhaarukan muhvin päällä on musta muovihärpäke (kts. ketjun 1. kuva). Mitä virkaa se toimittaa ja voiko sen ottaa irti? Se on siis kiinni ohjainlaakerin alakoolin alla. Saanko alakoolin takaisin paikoilleen hallitulla vasaratyöskentelyllä vai tarvitseeko se jotain lukitetta väliin?

Sorry, oli ihan pakko laittaa tää tähän… pyöriny sähköposteissa ja varmaan joku nähny muuallakin mut kuitenkin…

"
Sähköpostihäiriö 10.12.2008

En voi valitettavasti vastata sähköposteihin tänään, koska näppäimien esto on päällä ja hiiri on hävinnyt.

Ystävällisin terveisin
xx

"

http://0a1mgw.bay.livefilestore.com/y1pipWe2DkQFp2DYBS-loDkIHS2ExMVISPmSJhMrDfgEoX51DfMEx7-47kTREd_nLcTkX764ULt_OaVWWQ3aq4u79USixDnLwL7/näppäinesto.JPG?psid=1