Retki-Monarkista perusfiksi (+kissakuvia)

^^ Jestas, älä heitä menemään! Voin tulla hakemaan noi sulta pois jos et meinaa säilyttää! : )
E: voin tulla oikean työkalunkin kanssa jos ei poljinakseli meinaa irrota. Vaihdossa juotavaa tai jotain osaa jos sattuu olemaan?

Ok, kiitsa. Täytyy käydä hakemassa puteli liuotinta.

Yleensä olen säästänyt kaikki irroittamani osat, mutta näille kammille en keksi mitään käyttöä, kun ovat vääntyneet. En myöskään osaa sanoa, mitä tekisin laakereilla, lukkorenkailla ja muilla keskiöstä irroitettavilla osilla, koska en ole paljon pyöriä saatikaan keskiöitä aikaisemmin rassannut. Haluatko antik kaikki osat, mitkä lähtevät irti, vai onko jokin tietty mielessä? Osa polkimen laakereista levisi jo ympäri pihaa ja akselin muovinen suojatulppa oli halki ja jumissa, joten hajotin sen. Keskiön osat ovat vielä tallessa ja voin ne sulle säästää, kunhan saan ne irti.

^ Lähinnä noista kammista rattaineen ja muine kilkkeineena, ehkä polkimista, olisin ollut kiinnostunut, mutta jos kammet on oikeasti mutkalla (ei näy kuvissa) niin antaa olla : ) Saahan noita Estellen Fillarikirppikseltä.

Voi olla, että kammet ovat suorat ja poljinakseli vino vasemmalla puolella tai itse polkimessa jotain häikkää. Tuntui vain oudolta, kun sillä ajoin. Pistän ne korjuun nyt kuitenkin jos muutat mielesi. Eiköhän ne Kukko-tölkkiin vaihdu tarpeen vaatiessa.

Zigura - 15:33, 25.8.2010 » edit. Nuo pinkit työkalut eivät sitten ole omiani, vaan tyttöystävän pakista lainattuja. Ettei tule mitään läpänheittoa...
Ei pinkkiä tarvii hävetä, on täällä näkyny kuvia pinkeistä pyöristäkin joita foorumilaiset ovat kehuneet kilpaa:)

Mutta kun oon macho-maskuliininen ÄIJÄ.

Zigura - 18:07, 25.8.2010 » Mutta kun oon macho-maskuliininen [u]ÄIJÄ[/u].
Melkonen äijä oletkin, jos pelkäät väriä.

nimim. uuden pinkin pyörän ylpeä omistaja.

hahahah:)lainasin kans yhdelt kaverilta noita samoja työkaluja:) kyl ne työkaluilta näyttää mut ei niil oo mitään tarkotettu tehtäväksi…

^ Juu, melko heppoista matskua ovat, mutta onhan ne hauskat. Varsinkin kaluille tarkoitettu vaaleanpunainen case on söpö.

Voisin käydä alakerrassa vilkaisemassa josko liuotin olisi jo purrut tuohon polkimeen…

Tosta söpösetistä mun lemppari on sellainen vaaleanpunainen huivi jonka voi laittaa kivasti kutrien suojaksi kun alkaa hommiin. Se myös toiminee siinä tarkoituksessa mihin se on ajateltu, muista välineistä tossa kokoelmassa ei tosiaan voi sanoa samaa. Nimim. käytinpinkkiäjakariatyttöystävänpyöränkorjaukseen.

Sorry OT.

Kiristin jätin löysälle ratanavan pultit tuollaisella jakoavaimella, tosin violetilla versiolla.

Sain vasemman poljinakselin nyt irti, mutten saa kampia pujotettua keskiömuhvin läpi, koska laakerikuppi ottaa vastaan. Mikä avain tuon kupin irroittamiseen tarvitaan?

^ Iso sopiva haka-avain tai yksinkertaisesti tuurnalla tuosta kolosta. Aukeamissuunnat samat kuin polkimissa.

Työkalupussista löytynyt Piilteman haka-avain oli liian iso noihin reikiin. Yritin sitä nakutella auki vasaralla ja improvisoidulla tuurnalla, mutta toimenpiteeseen on hankala saada kunnon kulmaa, että kuppi lähtisi kiertymään. Nuo reiät kuitenkin ovat pyöreitä ja melko pieniä. Keskiön lukkomuttereiden avaamisessa puolestaan ei ollut ongelmaa, koska lovet olivat pitkänmallisia ja suorakulmaisia, jolloin iskuun sai hyvän kulman. Täytyy kokeilla tuoreilla silmillä uudelleen huomenna.

Voi myös koittaa vääntää isoilla pihdeillä. Tosin runkoon saattaa samalla tulla kulumaa ellei ole huolellinen. Tossa kohtaa kun ei ole kierteitä näkyvillä niin pihdit on ihan hyvä vaihtoehto

Ei kannata yrittää nakutella, siinä menee viikkoja. Tukeva ote tuurnasta ja yksi äijämäinen pamautus vasaralla niin aukeaa hetkessä.

ÄIJÄ! Jep, tarvitsee huomenna kokeilla uusin tempuin. Voin laittaa jonkun opettavaisen kuvatarinan keskiön irroittamisprosessista. antik tosin postasi jo tämän erittäin havainnollisen kuvasarjan tnts:n aloittamaanfauber-ketjuun.

Tässä tämä pläjäys nyt on. Kuvista voi päätellä, että hommaan meni useampi asennuspäivä, vaikka hommahan olisi ollut helppo ja nopea nakki, jos kaikki työkalut olisivat olleet hanskassa heti ja asentajalla vähän pelisilmää.

Polkimen irroitus:


Lähdin ensin ottamaan vasenta poljinta irti. Tämä on tarpeeton toimenpide keskiön irroittamisen kannalta, koska polkimen saa irti akselinsa juuresta ja akseli tulee irroittaa joka tapauksessa. Uteliaisuus oli tässä tapauksessa päämotiivi.


Poljinmutterin muovinen suojakuppi oli halki, mistä johtuen sitä ei saanut kuuskulma-avaimella avattua. Pitkillä pihdeillä olisi ehkä voinut sen saada kierrettyä auki, mutta muovi oli kovin pehmeää ja yhteistyökyvytöntä.


Halkaisin kupin tylysti taltalla, jotta pääsisin sisämutteriin käsiksi.


Mutteri auki ja poljin irti.


Osa polkimen laakereista putosi poljinta irroittaessa, mutta suurin osa oli jäänyt rasvaan kiinni.

Fauber-keskiön irroitus:


Poljinakseli piti irroittaa, jotta keskiön kappaleet (lukkorenkaat, prikat, laakerit, laakerikupit) pystyy pujoittamaan pois edestä. Akseli oli kyllä hel-ve-tin tiukassa ruosteen liuotuksen jälkeenkin. 15mm:n kiintoavain pysyi niin hyvin paikoillaan akselin tyvessä, että sen päälle uskalsi astua avaamistarkoituksissa (käsimuskelit eivät tähän hommaan riittäneet). Kyllähän se tällä polkaisulla lopulta aukesikin.


Keskiössä näkyy ensin lukkorengas, joka aukesi helposti myötäpäivään lyömällä (vasen kampi siis kyseessä).


Kuvassa näkyvät kappaleet lähtivät irti renkaan auettua.


Alta paljaistui uusi lukkorengas, jota aloin ajatuksissani takomaan vastapäivään. Ei näin! Tämäkin lukkorengas aukeaa myötäpäivään.


Lukkorenkaan avattua pääsevät laakerit irtoamaan laakerikupista, joten katso omaa fauberia avatessasi etteivät ne tipu ja kieri pitkin asennustilan lattioita. Tässä laakerikuulat olivat hyvin kiinni kehässään(?) ja pysyivät koossa.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/IMG_3844.jpg
Kammet eivät tässä vaiheessa mahtuneet pujoteltavaksi keskiömuhvin läpi, joten laakerikupit piti vielä irroittaa edestä pois (ilmeisesti näissä on eroja; osan saattaa saada jo tässä vaiheessa pujotettua irti). Kupissa ei ole mitään kulmaa tai sijaa avaimelle, joten se irroitettiin lyömällä tuurnalla kuvassa näkyvään reikään niin terävässä kulmassa kuin mahdollista. Aukeaa myötäpäivään vasemmalta puolelta.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio5.jpg
(sorry, vähän huono kuva)
Kupit eivät irronneet kovin helposti, vaan ne piti kylvettää ensin CRC:ssä sekä lyödä vasaran ja tuurnan kanssa lujaa. Tämän jälkeen kuppi irtosi pihtien kanssa pyörittämällä.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio6.jpg
Kammet eivät vieläkään mahtuneet keskiön läpi, joten myös oikean puolen laakerikuppi piti ottaa irti. CRC:tä, tuurna-iskuja, kiroilua jne. Tällä kertaa vastapäivään, tosin.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio7.jpg
Kupin hellittyä autoin sen irti pihtien kanssa. Ratas on tässä kupin edessä, joten irroittaminen saattaa olla hiukan hankalampaa kuin vasemmalla puolella.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio8.jpg
Tämän jälkeen kammet sai (viimein) pujotettua keskiömuhvin läpi ja irti pyörästä.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio9.jpg
And that was that. Sitten vain metsästämään uusia osia.

^ Harvoin näkee näin perusteellista työn dokumentointia! Iso +

^ vaikkei kuvia interwebiin jakaisikaan, niin tyovaiheiden dokumentointi helpottaa ihan itsellekin mysteeristen osien purkua, huoltoa, ja varsinkin uudelleenkasausta. Helppo tarkistaa mihin valiin ja miten pain mikakin osa tulee. En tajua miten oon joskus junnuna onnistunut purkamaan BMX:n jalkajarrunavan tai matkaradion atomeiksi, ja rakentamaan sen jalleen toimivaksi. Digipokkari on 15 mm kiintolenkkiavaimen ja 5/6 mm kuusiokoloavainten jalkeen tarkein tyokalu pyoranhuollossa.