Rengasarvostelut

Roihuvuoresta saa, olisikohan ollut suunnilleen 39€ kappaleelta. 28-millisenä maailman viheliäisin rengas vääntää kapealle vanteelle.

^ jes, kiitti vinkistä. Soitin tonne roihuvuoreen, löytyy tosiaan marathon plussia ainakin 28, 32, ja 37 millisinä hintaan 39 € kpl.

Marathon Plussa on kova ajotuntumaltaan, mutta kestää sepeliä. Toinen mikä testatusti kestää (Nokian nastojen lisäks) on Bilteman Flat Fighter. 32 millinen versio rullaa ok ja on yhtä kova kuin Marathon Plussa. Hinta on vaan vähän eri: 5,90€/kpl tjsp. Ulkonäköällään häviää tosin kaikille.

Laitetaan tähän ketjuun, probleema:

Yritän asentaa renkaita uusille kiekoille, ja renkaisiin jää johonkin kohtiin “pystyheittoa”, ts. reunanauha (kevlaria) tuntuu tulevan hieman lähemmäs vanteen reunaa parissa kohtaa. Oon koittanut puolityhjinä puristaa renkaita ja ujuttaa vannenauhaa kiinni vanteeseen, mutta paineita lisättäessä reunanauha nousee takaisin liian ylös. Voiko vannenauha olla liian leveä? Se ei nouse vanteen sivulle, mutta tulee aivan kiinni kulmaan. Vanteet on suht´ leveät Sun CR18:t ja renkaat 25-milliset (todellisuudessa ehkä 23mm). En halua vielä ajatella että kummatkin renkaat olis valmistusvirheiset.

Itselläni joskus käynyt vastaavanlaisesti, kun liian leveisiin vanteisiin asensin liian kapeat renkaat. Lopputulemana totesin että vanteet vain olivat liian leveät.

Yleinen nyrkkisääntö vanteelle käypien renkaanleveyksien laskemiseksi:

renkaan minimi leveys = vanteen sisäleveys * 1.45
renkaan maksimi leveys = vanteen sisäleveys * 2.0

Sheldon sedän sivuilta aikoinaan itsekin tuon kävin katsastaneeksi.
[ http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html ]

Insinööriopin mukaan sallitut rajat ovat 1.4 - 2.2 * vanteen sisäleveys ja optimaalinen kerroin on 1.8.

Sheldonin taulukko onkin “varman päälle”. Insinöörien kertoimet vaikuttaa asiallisilta. Hyvä tietää tuokin optimaalinen kerroin, onpahan yksi asia lisää mihin pyrkiä matkalla täydellisyyteen.

Tällä hetkellä pyörässä on vielä cyclocrossirenkaat, joitten kanssa ei mahdu lokasuojat, mutta kaiken loskan ja märän ansiosta niitä alkais jo kaipailla. Mietityttää renkaitten vaihtaminen kuitenkin vielä kun tiet on ihan täynnä hiekotussoraa. Osaako kukaan sanoa, että miten hyvin noi schwalben blizzardit kestää tota hiekotussoraa? Hommasin tuon pyörän alkutalvesta niin, etten noilla blizzardeilla ole kerennyt vielä ajaa laisinkaan.

Ei taida olla Blizzardeista menestystarinoita kerrottavana. Sen sijaan Ekillä on parikin menetystarinaa.

Gatorskin ei parin viikon skiddailujen seurauksena paljoa ole kulunut, mutta kuivalla ei oikeen meinaa lukittua. Vika löytynee jaloista, mutta kuitenki!

Blizzardit kestää speksien perusteella huonommin kuin Ultremot. Minulla Ultremoista ei ole mennyt kuin yksi tappajasepelinsiru läpi, vaikka olen niillä ajanut paljon ja monenmoista.

Nyt kun Ultremot bike24.comissa alle kahteenkymppiin, niin voi tilata sen verran monta, että kehtaa skidata kisarenkaalla. Käärmeenpuremia noihin kyllä saa, jos haluaa.

Mä en kyllä enää osta noita Blizzardeja, vaikka edullisia ovatkin. Niistä tosiaan katoaa kulutuspinta mystisesti vaikka ei paljoa skidailisi. Jos Ultremoja saa alle 20€ niin se kuulostaa järkevältä valinnalta.

Edessä on jo koko viime ajokauden pyörinyt Continentalin 28mm Contact, on kestänyt loistavasti ja pitoakin riittää. Takana oli samanlainen mutta liian pidon takia vaihdoin sileämpään Sport Contactiin… Kestävä kumi sekin.

Contin Sport Contactit ei kestäneet sepeliä yhtään mun alla. Enimmillään kolme flättiä yhdellä lenkillä, eri kivistä. Nyt ne taitaa olla Ajomiehellä vyötarpeina, kvartsikidesomistus.

Kummallista.
Mutta ehkä mulla on muutenkin hiukan tuuria matkassa kun elämäni aikana on sattunut neljä rengasrikkoa.
Ensimmäinen sattui ihan skidinä ollessani jolloin isä joutui paikkaamaan renkaan kun en vielä osannut, toinen tuli erään vanteen terävästä työstöjäljestä, kolmas oli sepelin syytä ja neljäs johtui sudesta sisägummesta.
Huomenna kai paukkuu sit molemmat ja kaadun rekan alle tai jotain…

Omat kokemukset on samanlaiset kuin Karella: Sport Contactit puhkeili mun alla aivan jatkuvasti hiekalla/sepelillä. Sen sijaan Contactit on kestävät kumit: mulla on ollut niitä maasturissa ja katupyörässä, ja viisinumeroisen kilometrimäärän aikana on tullut yksi rengsrikko. Contactien huono puoli on että kapeat versiot (kokemuksia 28mm paksuista) on todella epämukavat. Tuntuu että hampaat tippuu kun ajaa mukulakivillä.
Ajattelin huomenna hakea näille välikeleille (eli siihen asti kun hiekat saadaan siivottua kadulta) kaupasta uudet Contactit. Nimim. eilenkaksirengasrikkoacyclocrosskumeilla

Ittellä Continentalin UltraSport takakumina ja edessä on mistälie ilmestyny Contin Grand Prix.

UltraSportissahan pitäis olla pikkusen paksumpi kulutuspinta keskellä justiinsa fiksikäyttöä ajatellen. Oli miten oli, ei oo paljon tullu skidailtua niin ei osaa oikeen sanoa. Ei se rengas kauheesti tunnu kuluvan, vaikka vähän luisuiskin. Miinuksena UltraSportista rullaavuus. 2 flättiä tullu reilussa puolessa vuodessa, mikä ei vissiin ihan kauheen paha luku pitäis olla.

Grand Prixissä ei yhtään flättiä ja mukavasti tuntuu rullailevankin. Pari kymppiä Chainreactionissa vissiin.

Contin ultrasport on meikäläisellä ainakin ehdoton ei. Kumiseos on sen verran pehmeetä, että imee kaikki hiekanmurut sisäänsä. Skidauskestävyys on ihan kohtuullinen, myönnettäköön.

Michelinin Lithionit ovat hinta-/laatusuhteeltaan osoittautuneet hyviksi. Viime kesänä noita sai PBK:sta about 25e pari sisäkumeineen, mikä oli “aika halpa”. Normihinta lienee 15-20e kaupasta riippuen. Kestää kulutusta älyttömän hyvin. Ajoin viime kesänä kaupunkiajoa about 700km noilla ilman yhtään flättiä. Skidailtua tulee aika reilusti ja suunnilleen tuon 700km jälkeen takarengas oli kankailla. Parasta tässä oli, että eturengas oli tässä vaiheessa kuin uusi. Very good, indeed.

Nyt lähtee kaupunkipyörässä testiin Michelinin Krylion Carbonit. Noita on kehuttu Misukan kulutuskestävimmiksi kumeiksi. Noilla on maantiepyörässä about 1000km alla ja hyvät olivat, mutta katotaan nyt miten kaupungissa toimivat ja kestävät skidausta.

Cinelliin tilasin just Vittorian Rubino 2:t. Onkos noista kokemuksia? Nuo tulee tietty enempi lenkkiajoon, joten skidailtua ei noilla juurikaan tule.

Ai niin. Kaikki em. renkaat ovat 23mm versioita.

Teemu - 19:40, 22.3.2009 » Michelinin Lithionit ovat hinta-/laatusuhteeltaan osoittautuneet hyviksi. Viime kesänä noita sai PBK:sta about 25e pari sisäkumeineen, mikä oli "aika halpa". Normihinta lienee 15-20e kaupasta riippuen. Kestää kulutusta älyttömän hyvin. Ajoin viime kesänä kaupunkiajoa about 700km noilla ilman yhtään flättiä. Skidailtua tulee aika reilusti ja suunnilleen tuon 700km jälkeen takarengas oli kankailla. Parasta tässä oli, että eturengas oli tässä vaiheessa kuin uusi. Very good, indeed.
Olet aika hyvään hintaan saanut. Helsingin kaupoissa lithionin hintalapussa lukee 30-35 € kpl. Mutta hyvin on kestänyt. Minulla on kans edessä sellainen.

En noista rubinon pro kakkosista tiedä, mutta ne originaalit oli lenkkikäytössä varsin jees. Tosin niiden suojaukset on mallia varsin-vähäiset, joten flätteihin kannattaa varautua.

Mä edelleen allekirjoitan noiden contin gp4seasoneiden puolesta. Ainoa miinus on vain kohtalaiseksi jäävä rullaavuus, mutta se voi kyllä johtua myös siitä, kun mulla on 28-milliset ja niissä tietenkin vähän alimittaiset - IMHO - suosituspaineet. Pitää hankkia samasta nakista 23-millinen.