Rengasapua - renkaan leveys suhteessa vanteeseen

Moi.

Mitenköhän leveät nastarenkaat (35?) menee 700 18/23c vanteisiin? Rakentelen tässä cyclocrossaria/talvipyörää ja tollaista kiekkoa olisi vapaana. Kiitos.

Mikko

mode-edit: vähän modifoin tuota otsikointia järkevämpään suuntaan.

Mun maasturissa on vanteen sisempi mitta 17mm ja siinä on 57mm rengas, joten miksei 35mm menis millin leveämpään lokoseen… Nykyään kaikki vanteet on kapeita.

jmv83 - 2010-11-11 20:09:19 » Nykyään kaikki vanteet on kapeita.
Öö...ei?

No toi oli nyt tommonen heitto, mutta pääsäntöisesti vanteet ovat kapeampia kuin ennen. Harvassa “jonkinlaisessa” uudessa valmiiksi kootussa pyörässä näkee enään yli 20mm sisämitaltaan olevia vanteita. Lukuunottamatta DH ja Dirt tms. härvelit…

Vaimolla toimivat 35mm Marathon Winter -renkaat Mavic:n Cxp22-vanteilla (sisämitta 15mm) moitteetta. Tästä linkistä löytyvästä prosyyristä voi tarkistaa Schwalbe:n näkemyksen asiasta.

Tuossa prosyyrissä tosin annetaan ERTO 15 vanteelle maksimileveydeksi 32mm, mutta kuten sanottua, vaimon cyclottimessa 35mm toimii hyvin.

Edit: linkin koodi näyttää tällä hetkellä osoittavan oikeaan paikkaan, mutta postauksessa näkyy urlina “http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/www.schwalbe.co.uk/shopdata/files/TechInfo2-GB.pdf”. Oikea osoite on siis: www.schwalbe.co.uk/shopdata/files/TechInfo2-GB.pdf

Itse ajellut paljon 13mm sisäleveys vanteella ja 37mm Nokian talvirenkaalla ongelmitta vaikka suositusrajat paukkuvatkin.

Muistan täältä jostain lukeneeni nyrkkisäännön että renkaan leveyden tulisi olla 1,4-2,2 kertaa vanteen leveys.

Sitä tosin en tiedä ilmottaako jotkut vanteiden valmistajat nimenomaan sen vanteen leveyden vaiko siihen soveltuvan renkaan leveyden

Silvio Gamagoolo - 2010-11-11 20:27:18 » Edit: linkin koodi näyttää tällä hetkellä osoittavan oikeaan paikkaan, mutta postauksessa näkyy urlina "http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/www.schwalbe.co.uk/shopdata/files/TechInfo2-GB.pdf". Oikea osoite on siis: www.schwalbe.co.uk/shopdata/files/TechInfo2-GB.pdf
http:// pitää olla alussa, koska muuten linkistä tehdään foorumin sisäinen linkki.

Praise the Lard! Kiitos kaikille vastauksista. Juurikin tommoiset Schwalben nastat ois tyrkyllä. Täytyypi mennä mittaileen.

Mikko

Mitta näytti täälläkin 13 mm. Täytyypi kokeilla jotain vanhaa nakkia. Sisäkumeksi joku maantie versio.

Laitetaan vanha kunnon Sheldon taulu tähän.

ei stna. italiaanon alta löytyy kyllä leveämpää Mavikkia, mutta ei jaksais alkaa jumppaamaan kasettia eestaas. pitänee kokeilla. kiitos taas.

Mikko

Jos vaikka tästä ketjusta kyselisin:
Mites, kun mulla on syys-talviajoon rengaspari, jotka ovat keskenään eri kokoa (23mm ja 25mm), vaikka suht kapeita molemmat. Suosittelisitteko laittamaan leveämmän kumeksin taakse vai eteen ja miksi vai onko edes väliä? Ensialkuun olin laittamassa leveämpää eteen, mutta päätinpä kysyä muiden kokemuksia ja mielipiteitä ensin.

öööö ei varmaan kauheesti oo väliä, jos jompikumpi ois nasta/kuvio rengas niin laittaisin eteen talveksi mutta tollasilla slikseillä yleensä kapeempi on edessä. takarengas joutuu kovemmille kun sen päällä on enemmän painoa ja leveeemmät yleensä kestää paremmin

Leveempi eteen. Edessa sita pitoa tarvii enemman. Ei tolla kylla paljon valia oo kun ero on noin pieni.

suosittelisin laittamaan nyt leveätä nastarengasta ja keväällä sitten sen 25mm:n taakse, koska pepun puolella yleensä enemmän painoa.

Kaipa sen leveämmän heitän kuitenkin eteen. Kuviolliset nakit (GP 4 Season) siis kyseessä.

4season ei kyl oo mikään kuviollinen nakki :slight_smile: Se niiden kuvio lienee 99,99% markkinointia ja ehkä 00,01% jonkun insinöörin mietteitä että ehkä tää kuvio A vois olla parempi kuin toi kuvio B… Mun fiilis on että leveämpi eteen pidon vuoksi, saa olla eri mieltä ilmatilan vuoksi tai muista syistä.

Leveemmän eturenkaan voi jättää kans vähän kevyemmille paineille. Kovan renkaan pomppuefekti on lähes häiritsevä epätasaisen jäisellä klv:llä.

Eipä tuo 4siiselin kuviointi kovin syvää ole, muttei ole ainakaan vielä lähtenyt etu- tahi takapyörä alta. Sohjossa ajaminen ei silti ole kivaa. Voisi niitä leveysmillejä olla enempikin…