Rengas pullottaa venttiilin kohdalta

Laitoin äsken uuden sisäkumin ja marathon plussat takkuilujen jälkeen paikalleen. Venttiilin kohdalta ulkorengas on kuitenkin hieman koholla(1-2mm) verrattuna muualle. Eron huomaa siitä, että heijastinlinja nousee vanteen yläpuolelle. Onko tällä merkitystä/kestääkö kumit ajoa? Voiko vika olla vannenauhassa?
Ei millään jaksaisi samaa vaihtoruljanssia uudestaan - ne joilla on marathon plussat tietää mistä puhun

Kapeilla renkailla sisuri asettuu helposti huonommin sinne renkaan sisään ventiilin kohdalta, koska ventiilin tyvi on muuta rengasta jäykempi.
Kun alat pumppaamaan rengasta, niin paina ventiiliä vanteen sisään sen verran, että se ventiilin tyvi menee kunnolla sinne päälirenkaan sisään. Muutoin se jää työntämään hieman niitä päälirenkaan reunoja ylös.
Todennäköisesti olet vetänyt sen ventiilit kiristysmutterin sormin jo rengas tyhjänä suht kireälle, jolloin se ventiilin tyvi jää huonoon paikkaan. Muutenkaan sitä mutteria ei kannata kiristää vielä rengas tyhjänä paljoakaan, koska pumpattua se voi kiristää sisuria liikaa vanteen reiän reunoja vasten ja puhkaista sen ventiilin tyvestä.

Onko vannenauha ehjä & suora; monestihan se menee kaksinkerroin tuosta venttiilin kohdalta ja jos on paksua tavaraa niin voi kai periaatteessa johtua ihan siitäkin.

Jos sisärengas on asennettu huonosti niin saattaa myös olla, että siinä venttiilin kohdalla on vähän enemmän kumia rutussa. Yleensä tämä vaiva esiintyy kehän toisella puolella jos sisärenkaassa on ollut liikaa painetta asennettaessa.

Ensiapuna voi koittaa täyttää ja tyhjentää kumin pari kertaa ja katsoa asettuuko se sillä. Sheldon Brownin sivulla on sitten lisää diagnostiikka vinkkejä.

Sitä mutteria ei kannata edes käyttää koska se rätisee vannetta vasten mukulakivillä. Ainakin jotkut tuubivanteet vaati että venttiilireikää viilataan hieman jotta rengas ei nousisi venttiilin kohdalta.

Edit: tuo Mikan huomio on kuitenkin tärkein. Paina venttiilin avulla sisuria syvälle renkaaseen ennen pumppausta.

Auttaisko jos työnnät venttiiliä vähän sisäänpäin ja samalla liikuttelet ja painat ulkokumia siten et se asettuis kunnolla paikalleen. Näin se venttiilin alue antaa enemmän tilaa vannenauhalle asettua paikalleen ja se jälkeen vaan vetää venttiiliä takaisin ulospäin ja sit vaan pumppaan.

mika - 8:58, 26.8.2010 » Kapeilla renkailla sisuri asettuu helposti huonommin sinne renkaan sisään ventiilin kohdalta, koska ventiilin tyvi on muuta rengasta jäykempi. Kun alat pumppaamaan rengasta, niin paina ventiiliä vanteen sisään sen verran, että se ventiilin tyvi menee kunnolla sinne päälirenkaan sisään. Muutoin se jää työntämään hieman niitä päälirenkaan reunoja ylös. Todennäköisesti olet vetänyt sen ventiilit kiristysmutterin sormin jo rengas tyhjänä suht kireälle, jolloin se ventiilin tyvi jää huonoon paikkaan. Muutenkaan sitä mutteria ei kannata kiristää vielä rengas tyhjänä paljoakaan, koska pumpattua se voi kiristää sisuria liikaa vanteen reiän reunoja vasten ja puhkaista sen ventiilin tyvestä.
+1

… ja jos tuo ei auta niin sitten yritä katsoa onko ulkokumi kauttaaltaan vanteen urassa.

Nyt kun se renkas on paikoillaan niin eipä asioiden näin sattuessa yleensä tarvii ruveta irrottelemaan:

  • Tyhjennä gummia muutama lyhyt pihaus
  • Avaa juurimutteria reippaasti
  • Kiekko (tai koko fillari) tukevasti jalkojen väliin niin että venttiili sojottaa suoraan alaspäin (eli on melko tarkkaan yläkuolokohdassa)
  • Aseta jakoavain tai muu tukeva litteä työkalu venttiiliin kiinni suoraan alhaaltapäin
  • Nosta miehekkästi ähkäisten kohtalaisella voimalla venttiiliä itseäsi kohti

Nyt pitäisi sisägummin asettua pohjille niin että se ei kanita enää ulkorenkaan reunaa vasten.

Itse teen tuon toimenpiteen aina rengasta vaihtaessa, varmuuden vuoksi. ja sitten tietysti aina viimeisenä suoritetaan täyteenpuhallus.

Lycka till.
V.

Omalla kohdalla oli sama ongelma. Fairya reunaan niin luiskahtaa paikoilleen.