Remonttiprojekti: Colnago Tecnos

humbrolia saa pienoismalliliikkeistä, esim. kampista.

Onko tuo dinitrol hyvää ainetta teräsrungon ruostesuojaukseen, onko se ruiskutettavaa ja mistä sitä saa? Voisi itsekin suojata runkojen sisäpinnat.

Onko kokemusta tästä(dinitrol kotelosuoja)?:
http://www.etolatoolbox.fi/webcatalog/altImage.html?uid=13829051

^^Noissa sisäpintojen ruosteenputsauksissa on muuten helvetin hyvä jippo, kun laittaa mahd. pitkän sopivan tiukan pulloharjan porakoneeseen kiinni ja suhauttelee välillä jotain rostoffia tms. vastaavaa kamaa välillä ja antaa koneen tehdä työt…

^^Ainakin noista muiden höpinöistä päätellyt, että tuo dinitrol toimisi. Ite kävin sen poistamassa Motonetistä ja hintaa sillä on 6,9€/500ml. Tosin en tuota kotelonsuojaa ostanut vaan sitä Dinitrol Yleissuoja 77Btä. Spray tavaraahan tuo on.

En ole vielä kerennyt tehdä asialle sen enempää, mutta ehkä ja toivottavasti viikonlopun jälkeen olen viisaampi, joten käyttökokemuksia en osaa kertoa.

Ainiin: Sori toi mainostus:)

Mitä eroa tuolla yleissuojalla ja kotelosuojalla mahtaa olla?

Tjaa-a, siinäpä kysymys.

Otin ite tota yleissuojaa sen takia, et siit oli puhuttu täällä. Tosin tuolla pepita fixi topicissa oli viel erikseen puhuttu jostain ML aineesta, joka tunkeutuu ruosteeseen/sen alle. Tätä ML versiota en vaan motonetistä löytänyt ja otin vaan tota normia.

Motonetin kuvauksissakin vaan lukee, että yleissuoja sopii ajoneuvojen yms. korroosionestoon. Kotelonsuojassa ei sen tarkempaa käyttötarkoitusta ole sitten mainittukkaan. Tosin autofoorumeilta ymmärsin, että sitäkin taidetaan käyttää ihan suvereenisti kaikkiin koloihin auton rungossa.

Varmaan joku fiksumpi osaa tohon jtn sanoa? Tästä asiassahan en kuitenkaan mikään ammattilainen ole vaan tieto perustuu täysin foorumeihin.

Mikähän vidun ruosteenestoasiantunija/mainostaja mustakin on tulossa… ja miksi mä tiedän niistä mitää? Noh, vastaan kuitenkin:
Jos kyseessä kyseessä on vanha runko, sen sisällä on varmaankin joka tapauksessa jo vähä ruostetta ym. ikävää. Tavallinen kotelonsuoja tekee sen päälle kalvon, jonka alla ruoste jatkaa muhimistaan, vähä niinku laittass vaan maalia ruosteen päälle. Esim. tectyl ml ja dinitrol ml tunkeutuu löysempänä sen ruosteen sisään ja pysäyttää ruostumisen, nuo muut on tarkotettu uusille pinnoille tai mahdolliseksi kulutuspinnaksi jolloin laitetaan ensin alle pohjaksi se ml. Tai toki, jos sen kaiken ruosteen ja rosoisuuden saa sieltä sisältä pois niin sittenhän muutkin mössöt pelittää. Taisin sanoa kaiken tämän sielä pepita-topicissakin…

Edit:Googlasinpas teille reippaana vielä 77b:n tekniset tiedotkin, joissa todetaan seuraavaa:[i]“Tuote on jäykähkö ja jättää liuotinaineen haihduttua paksun,
ruskean, vahamaisen kalvon joka antaa erittäin hyvän ruosteeneston sekä
sisä- että ulkotiloissa. Kiinteän koostumuksensa ansiosta kalvo antaa myös
mekaanisen suojan.”/i"Käsiteltäessä ruosteisia ja likaisia rautarakenteita tulee pinnat ensin käsitellä
tunkeutuvalla DINITROL ML’llä."

Ja kun ainakin sinne putkien liitoskohtiin ym. nurkkiin kuitenkin tahtoo jäädä jotain paskaa, lienee parempi ottaa se huomioon.
Litkuja tärkeämpää tosin lienee ilman kiertäminen, jotta vesi pääsee haihtumaan.
Olkaa hyvä.

^ ton vois laittaa siihen rungon suojaus topikkiin niin löytys paremmin…

Pitänee hommata tuota ML sprayta sitten. Noissa taitaa olla erona vaan koostumus ja tuo ruosteeseen tunkeutuminen vai onko tuo yleissuoja pitkäkestoisempaa?

Kopioin/jatkoin tosiaan tänne.

No niin, kiitoksia. Mitä nuo ML-tökötit käytännössä tekevät sille jo runkoon pesiytyneelle ruosteelle? Liuottaa pois vai sitoo sen siihen suojaavaan vahakerrokseen? I want that shit out of my bike.

^ Jos haluat ruosteen pois, lienee ainoa keino ruveta läträämään happojen kanssa (0_o). ML-tökötit eivät poista ruostetta, vaan nimenomaan pysäyttävät/estävät ruostumisen muodostamalla vahamaisen kerroksen pinnoille (AFAIK).

Agrimarketista 5 kilon pytty porsaiden ripulilääkettä ja liuottelemaan ruosteita pois.

Zigura - 16:05, 24.1.2011 » Sit haarukka. Pintaruostetta (tai vain likaa) siellä täällä ja kromaus vissiin kulunut paikoittain. Paljonko tuollaisen teräshaarukan uudelleenkromaus kustantaisi ja mitä tulisi ottaa huomioon ennen kromauksen suorittamista?
Pohjatöineen (eli siis itse ei tarvitse tehdä mitään) haarukan kromaus on jotain 80 euron luokkaa Turussa, Niklaamo Rautiossa.

Osaakohan kukaan kertoa missä tota ML versiota mahdollisesti ois saatavilla, että saa nyt sit laitettua oikeet mömmöt? Motonetissä ei ainakaan ollut tai en ainakaan netistä/kaupasta(vantaa) onnistunu löytämään.

Tattista SuicideHubille korjauksista!

^ Kysäise AD VaraosaMaailman Vantaan/Helsingin myymälästä.

Etpä tainnut kovin tarkkaan etsiä:
Tectyl ML motonetissä.
Dinitrol ML motonetissä.
Omani oon ostanu Vaasan Halpa-Hallista, löytynee noita monesta muustakin marketista ja varmaan kaikista autotarvikeliikkeistä, ehkä jostain huoltoasemalta jne.

No niin:) Enpä tiiä mitkä gogglet päässä oon sit taas vedelly pitkin kyliä. Tosin tuo kotelonsuoja nimike pelkästään tossa motonetin tuloksissa hämäsi, ku tarkemmin en niitä sit kattellu. No sit sieltä vaan hakemaan.

Rssi - 0:35, 25.1.2011 » Pohjatöineen (eli siis itse ei tarvitse tehdä mitään) haarukan kromaus on jotain 80 euron luokkaa Turussa, Niklaamo Rautiossa.
Raaputtelin tuota skördää pois haarukasta ja alta paljastui ehjää kromia, joten kiillottaminen ja putsi riittänee (onneksi).

Inspiraatiota:

Ai, että… Mitkä kehät nuo mahtavat olla?

Komia stemmi myös. Totally '90s.