Reissuraportti, Brighton

Oon haistellut Atlantin suolaisia tuulia jo kuukauden Brightonissa. Eilen kävi sitten säkä kun bongasin lfgss-forumilta ilmoituksen pienistä paikallisista skaboista. Alle kymmenen kaveria oli kisaamassa ja tarkoituksena oli ikuistaa oma pyörä eri maamerkkien luona. Minulla ei ollut minkäälaista hajua missä suurin osa paikoista oli, mutta onneksi pettämättömän turistikartan hakemistosta löytyi monta saman nimistä paikkaa. Tunnin reissun aikana en ihan kaikkea ehtinyt löytää ennen kuin järjestäjä “peps” jo pirautti puhelimeen ja ehdotti jälkipeleihin liittymistä.

Porukka oli aika nuorta ja hyvällä tavalla fanaattista. Kuulemma taksit ja bussit täälläkin ahdistelevat pyöräilijöitä, mutta Englannin yleiseen tasoon verrattuna Brighton on varsin miellyttävä pyöräilykaupunki. Torstaina olisi pyöräpooloa tenniskentällä ja samasta urheilupuistosta löytyy kuuleman mukaan myös jonkinlainen velodromi.

Fillarikauppoja täällä on kohtalaisesti ja kaikki näyttävät myyvän ainakin jonkinlaista fiksiä. Sydney Street Bikes, Baker Street Bikes ja Evans ovat aika varmoja valintoja välineurheilun harrastajille. Penkkiurheilijan taas kannattaa hakeutua pubeihin Fiddler’s Elbow, Mash Tun ja Fitzherbert’s, eilisetkin ajot lähtivät fiddleristä.

Paikat Google mapsissa.

Olen tämän reissun yhteydessä myös testaillut minikameraa, jonka saa teipattua fillariin kiinni tai napsautettua laukun hihnaan. Resoluutio on 720x480 ja yksi sekunti videota vie noin megan micro SD kortilta. Harmillisesti akku loppui eilisissä ajoissa jo ekalle rastille, mutta jotakin sentään tallentui.


En muista kaikkien nimiä niin en sitten kirjoita mitään.


Tehtävälappu


Esimerkillinen rastikuva

Nyt on tullut heiluttua enemmänkin täällä Brightonilaisten kanssa ja varsin rentoa porukkaahan tämä on ollut. Joka torstai on poolot ja lähes joka sunnuntai jotkut pienet ajot.

Pienissä ajoissa on se huono puoli, että rastilistaan tulee lähinnä paikannimet eikä kartoista tai ajo-ohjeista ole tietoakaan. Jopa paikalliset ilmoittaa, että ne ei jaksa osallistua koska “ei ole iPhonea”. Turistikartalla pärjää kuitenkin pitkälle.

Torstain poolot on todella veriset turnajaiset. Tankojen päiden tulppaaminen tai kypärät eivät ole kovin kovassa huudossa. Etujarrutkin on vähän nöösi juttu täällä päin. Olin aistivinani jonkinlaista nyrpeyttä Lontoossa jarrujen ja vapaarattaiden kanssa pelailevia kohtaan, siellä poolokaverit eivät kuulemma enää edes aja kilpaa. Kannattaa kuitenkin pistäytyä poolosessareihin, mikäli Brightonissa joku torstai 17-21 välillä hillut. Lainamailoja, -pyöriä ja kaljaa kyllä löytyy ja paikkahan on Preston Park.

Lähes jokaisesta pyöräliikkeestä näyttää joku työntekijä harrastavan älläreitä, joten ihan jo huokeiden kauppojen kannalta kannattaa tutustua tähän porukkaan. Evans tosin kuulemma mätsää kenen tahansa hinnat, joten siinä on yksi varma putiikki edullisille kaupoille. Epäkapitalisteille löytyy sitten Cranks, jossa voi kuulemma käydä fiksailemassa omaa pyöräänsä lainatyökaluilla ilman sen kummempaa korvausta. Cranksi on auki perjantaisin ja lauantaisin ja pajalta löytyy kuulemma myös monenmoista varaosaa.

Menot voi tarkastaa LFGSS:n Brighton-langoista

maanantaina Brightoniin. harmi vaan etta ei ole pyoraa messissa. manchesterin mestat koluttu ja seuraavana lontoo. onko nakynyt runkoja myynnissa???

dpstyles - 19:15, 2.7.2010 » maanantaina Brightoniin. harmi vaan etta ei ole pyoraa messissa. manchesterin mestat koluttu ja seuraavana lontoo. onko nakynyt runkoja myynnissa???
Pitäis kysyä paikallisilta missä ois valikoimaa. Aika moni ajaa täällä maantiepyöräkonversiolla, niitä runkoja on ilmeisesti jostain saatavilla. Liikkeissä ei ole hääppöisesti esillä fiksipalikkaa tai runkoa. LFGSS ja Gumtree.com lienee parhaita paikkoja bongata käytettyä kamaa Brightonistakin.

Ainakin yks hemmo muuten ajoi täällä speedwayfillarilla. Niissäkin on ratadropit ja hinta on halpa.

Nonnii, nyt oon käynyt tutustumassa myös paikalliseen pyöräpajaan. 22 Chapel Streetiltä Kemptownissa löytyy yhdistysperiaatteella toimiva pyöräpaja nimeltä Cranks. Itse paja ei ole kovin montaa neliöö, kuitenkin sen verran suuri, että pari hemmoa mahtuu korjailemaan fillareitaan. Takapiha on täynnä enemmän tai vähemmän ruosteisia filoja ja niitä on PALJON. Työkaluja on about kaikki mitä tule tarvimaan ja vaikka paikka ei ehkä ole hirveän huolitellun näköinen niin se kyllä korvautuu kodikkuudessa. Pajayhdistykseen liittyminen kuulemma onnistuu kun käy muutaman kerran viikottaisissa kokouksissa ja tekee pari vapaaehtoisvuoroa, siinä samalla saa myös avaimen pajalle. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita huoltamaan pyöräänsä. Tai rakentamaan poolopyörää.

Nokia teki automaagisesti tällasen panoraaman
http://normaali.net/wordstress/wp-content/uploads/2010/07/cranks-pan-600x96.jpg