Reikiä raamiin

Laitoin jo pyörään lokarit ja nostin sarvet satulan tasolle, mutta rando-höpsötys ei tunnu antavan periksi.

Haluun ranslaistyylisen etutarakan ja paikat kahdelle juomapullotelineelle. Pantakiinnitys ei oo tarpeeks kliinin näköinen, eli pora käteen ja niittimuttereita runkoon? http://files.kotisivukone.com/turunkiinnitystarvike.palvelee.fi/niittimutteri_uk.jpg

Juomapullotelineiden kanssa tuskin tulee ongelmia, mut haarukka vähän mietityttää. Haluisin samanlaiseen Batavuksen runkoon kuin tässä:

Samanlaisen haarukkaan kiinnittyvän etutartsin kuin tässä:

Mitenköhän toi Batavuksen haarukka kestäis moista modausta?

Mitä jos poraamisen sijaan hitsaisit jotkut vanhat jarrujen tapit missä kierteet sisällä noihin sivuihin ja kiinnitys sitten niihin?

No enhä mä nyt mitään hitsata osaa, ja poran kaa säilyis maalipinta koskemattomana.

eteen saa ainakin tartsin, jonka jalat tulevat etunavan akseliin.

Joo, niin saa. Ja jos jaksaa kytätä ebayta, niin löytyy myös keskivetojarrun tappeihin kiinnittyviä tarakoita ja vaikka mitä. Mutku mutku, haluisin tuntea olevani silleen erityislaatuinen ja uniikki.

Mikäli poraat ne reiät keskelle sitä haarukan putkea ja riittävän kauas toisistaan sekä pidät reiän halkaisijan alle 1/4osassa putken halkaisijasta, niin pitäisi tulla riittävän kestävä. Haarukan kestävyyttä saat toki lisättyä vielä ison ilmatilan renkailla ja niissä alle 6barin paineilla. Sitä ns. täysii!!1!-ajoahan tällä tuskin runtataan.

Kestävin ratkaisu on kuitenkin toi jo zykkelin mainitsema.

Onko uusi haarukka vaihtoehto? rostsekin haarukassahan noi kiinnitysreiät olis valmiina, eikä se maksakkaan montaa kymppiä.

E: niinno tietty jos on tuumanen ni sit en tiiä, mut kai niillekki luulis löytyvän (?)

1" kierteellisiä haarukoita canti-tapeilla ei oo ihan joka nurkalla. Joo, voi kierteyttää mut silti.

Ismo Repi - 13:20, 12.6.2012 » Mikäli poraat ne reiät keskelle sitä haarukan putkea ja riittävän kauas toisistaan sekä pidät reiän halkaisijan alle 1/4osassa putken halkaisijasta, niin pitäisi tulla riittävän kestävä. Haarukan kestävyyttä saat toki lisättyä vielä ison ilmatilan renkailla ja niissä alle 6barin paineilla. Sitä ns. täysii!!1!-ajoahan tällä tuskin runtataan. Kestävin ratkaisu on kuitenkin toi jo zykkelin mainitsema.
Nyt kuulostaa lupaavalta. Eli on lupa porata. Mistä toi 1/4 -sääntö on johdettu?

Rostsekin haarukan taitaa saada tuumasenakin, mut axle to crown ja rake ja silleen, eli mielellään pitäis ton alkuperäisen, kun oon just kattellu sitä sillä silmällä, et sen kanssa varmaan säilyis ajotuntuma vakaana, vaikka olis edessä vähän painoakin. Tää tietty testataan eka halvemman kautta, eli hommataan tankoon kiinnittyvä laukku, mut jos runko ja kilsat antaa aihetta, niin sit modaillaan.