Rattikelkat: historia, nykytila & tulevaisuus. Vakavastivammautumis- ja asiatopi

Sesonki parhaimmillaan ja aihe kiinnostaa.

Frankton - 8:26, 16.12.2019 » Halvalla saa noin maireeta hymyä :------------)
happo-orgiat - 8:42, 16.12.2019 » Hitto muistuikin mieleen haaveet rattikelkkaprojektista
josbanse - 8:50, 16.12.2019 » Hitto muistukin mieleen kun vedin syöksypommittaen 14v junnuna joidenkin dokaavien aikuisten "fudispallotutkaan" granin laskettelurinteessä stigan old school rattikelkalla 79km/h. Jotain mahdollista mittavirhettä voi olla toki. Sen verran vastuullisia ne aikuiset kuitenkin oli että löivät kypärän mulle päähän ennen kuin antoivat tykittää täysiä. Stigalle siis rataisa hurraahuuto.
karzan - 10:00, 16.12.2019 »
josbanse - 9:40, 16.12.2019 »
karzan - 9:14, 16.12.2019 » oma stigan rattikelkkani on käytössä jo toisella polvella, saatanan siisti sillä on vielä itekki vetää, ainoastaan etusuksi on pitänyt vaihtaa tässä vuosien saatossa ku kaverin kaa pommitettiin se kaks päällä PASKAX!!!
Mulla meni montakin suksea paskaks, ja kerran se koko runko, mutta sit kerran granin laskettelurinteellä dumpattiin jätelavalle jotain varastoa niin sain stigan missä oli neon-pinkit osat ja otin sit vielä neonkeltasesta stigasta ja yhestä normaalista fiksuna sukset talteen. Sit mun pikkuserkku ompeli mulle sellasen karvasen penkinpäällisen ala-asteen kässän ompeluharkkana niin vetelin sillä ihan päällikkönä.
kova! hustlin' since 1995

Viimekerrasta on kyl aikaa.

Oispa rattikelkkafoorumi

Oman kelkan väsääminen kierrätysromusta vois kyllä totta tosiaan olla kiva matalan kynnyksen rungonrakenteluprokkis vasta-alkajalle tai jo edistyneelle.

Kunhan tulee tarpeeksi niitä kierteellisiä reikiä mihin voi ruuvata juttuja kii. Ja puhelimen latausmahdollisuus

Varastossa taitaa olla stiga.

Silläkin aina vedettiin ties mitä metsämäkiä varsinaisen laskurinteen ulkopuolella

E. Ulkona on ihan kunnolla lunta pitäskö kaivaa stiga esiin ja mennä vetämään

Vieläks kolmekymppiset extreme-stadilaiset laskee stiigalla eduskuntatalon portaita?

Vaan kumpi Stiga:

Twin tip

vai

Klassinen?

Itel ei ollu lapsena kumpaakaan, vaan se täysmuovinen lasten Stiga. Tiä sit olisko isolla Stiigalla ollu hauskempaa. Ainakin se oli kevyempi vetää mäkee ylös. Tais olla niin, että tuli minarit muotiin ja sit se kelkka vaan katos jonnekin.

“Samoihin aikoihin jotkut muutkin innostuivat asiasta uudella tavalla, netistä jotenkin löysin kuvan “Munakorva”-nimellä postailevan tyypin modaamasta stiigasta:”

legend

Nyt kun Rukalla on avattu uusi gondoli, niin siellä on mahdollisuus rinteiden sulkemisen jälkeen päästä tykittämäään juuri kissan tasoittamia rinteitä suksivuokraamon Stigalla. Löytyyköhän tästä Strava segmenttiä?

Ai saatana, tänä vuonna vois muuten järjestää yksvaihteen laskiaisriehan. Mennään vaikka paloheinään laskemaan kilpaa stigoilla.

Stiga-racing kiinnosta!

Olisi old-school rattikelkka jemeksissä. Siis metalli ratilla. Viimeksi pelotti vetää sillä tuo rekolan täytemäki alas täysii! Ehkä olen tulossa vanhaksi. Mutta menee tuollaisessa tampatussa/jäisessä mäessä hieman ripeemmin, kuin normi Stiga. Tässä siis ei ole muovisuksia alla. Millois pidetään Stigaskabat 2020? Paikkana voisi olla vaikka jakiksen jätemäki!?

E: tai Paloheinä jne.

asb - 14:26, 16.12.2019 » Vieläks kolmekymppiset extreme-stadilaiset laskee stiigalla eduskuntatalon portaita? Vaan kumpi Stiga: [i] Twin tip [/i] vai [i] Klassinen?[/i] Itel ei ollu lapsena kumpaakaan, vaan se täysmuovinen lasten Stiga. Tiä sit olisko isolla Stiigalla ollu hauskempaa. Ainakin se oli kevyempi vetää mäkee ylös. Tais olla niin, että tuli minarit muotiin ja sit se kelkka vaan katos jonnekin.
ai koska minihameesta vilkku liikaa kelkan päällä

sano nyt minnarit vaa

Ostin jälkikasvulle viime talvena twin tipin ja vähän testailin itsekin kotimäissä. Itselläni oli sininen vaneripenkkinen klassinen Stiga junnuna, ja se oli aika kovalla käytöllä.

josbanse - 9:40, 16.12.2019 » Sit mun pikkuserkku ompeli mulle sellasen karvasen penkinpäällisen ala-asteen kässän ompeluharkkana niin vetelin sillä ihan päällikkönä.
Näitähän sai ihan kaupasta ja saa näköjään yhä. Mulla oli tollanen. https://media.hintaseuranta.fi/prod/i15996493w220h220.jpg

Omassa Stigassa oli käsijarru, enkä muista kellään muulla semmosta nähneeni.

Groucho - 16:22, 16.12.2019 »
josbanse - 9:40, 16.12.2019 » Sit mun pikkuserkku ompeli mulle sellasen karvasen penkinpäällisen ala-asteen kässän ompeluharkkana niin vetelin sillä ihan päällikkönä.
Näitähän sai ihan kaupasta ja saa näköjään yhä. Mulla oli tollanen. https://media.hintaseuranta.fi/prod/i15996493w220h220.jpg Omassa Stigassa oli käsijarru, enkä muista kellään muulla semmosta nähneeni.
Meil oli lapsuuteni saaressa kolme Stiigaa joista kahdessa vanhemmassa oli käsijarrut. Käytännössä ihan turhat. Samoin kuin se mukavan yksinkertainen jalkajarru, mutta se sentään toimi teoriassa, vaikka aika turhake kyseessä.

Käsijarru ja puinen penkki.

Isoa Stigaa harkinnut jo pari vuotta. Noita saa satasella:

edit: harmi kun tuli lapsena hajotettua sininen,käsijarrullinen,puupenkillä ja kapeilla suksilla.

No joo. Kun kattelin torin valikoimaa, niin sieltähän löytyy käsijarrullisiakin. Tehokkain tapa pysäyttää oli vaan ratin kääntäminen ääriasentoon ja kieriä ympäri. Kovaa tekoa oli, enkä muistaakseni saanut omastani mitään paskaksi. Meni todennäköisesti serkuille tai naapurin kersoille kiertoon.

Kelkan jälkeen oli lyhyt minisuksivaihe.

Odie - 14:39, 16.12.2019 » Ai saatana, tänä vuonna vois muuten järjestää yksvaihteen laskiaisriehan. Mennään vaikka paloheinään laskemaan kilpaa stigoilla.
Aijjettä, ajaisin

Myös hertsikan pitti stigalla kiinnostaa