Rattaat & voimansiirto topique

Ei löytynyt tämmöistä yleistopsukkaa aiheesta.

Mietiskelin tässä, että tuleeko ongelmaa jos takana 1/8 ja edessä 3/32 rattaat. Kärsiikö ohuempi eturatas paksummasta ketjusta ja jos niin miten? ja sama toisinpäin eli jos edessä paksu ratas ja takana ohut?

Tuol jotai

https://www.yksivaihde.net/old/13402

mullon 3/32 edessä ja takana 1/8 eikä oo ollu mitään ongelmia, ja luulis et paksumpi ketju kapeammalla rattaalla olis ihan ok, näin mututuntumalla. ku eihän siinä oo erona muu kuin että rattaan hampailla on enemmän tilaa linkkien välissä. tosta toisesta setupista en tiedä.

Kiitos konsta.

e. ei kyllä nyt ihan täysin vastannut kysymykseen.

Mulla oli yhen kesän edessä levee, takana kapee ratas. Ei ongelmia. Nykyään on rattaat sekä kettinki tota kapeaa sorttia.

Crusty - 18:07, 21.3.2013 » e. ei kyllä nyt ihan täysin vastannut kysymykseen.
Jaa ei? Nooh, mites tää: Ei tule ongelmaa, ei kärsi, ei kärsi myöskään toisinpäin.

Mulla ei ole koskaan ollut 1/8" eturatasta, en ole kaivannut, tällä hetkellä vanha patarautanen takaratas + campa Nuovo Record + Shimano Nexus = täysin äänetön. go for it

Leveä ketju taitaa kuluttaa kapeaa ratasta vähän nopeammin.

^ Ai. Mun logiikan mukaan leveen ketjun pitäis kuluttaa kapeeta ratasta oikeestaan vähemmän kun kosketuspintaakin on vähemmän.

Sen sijaan voisin kyllä kuvitella että kapee ratas kuluu yleisesti ottaen hiukan nopeemmin kuin levee. Kummalla tahansa ketjulla.

Yhdistelmä levee ketju + kapee ratas ainakin antaa enemmän heittoa anteeksi ketjulinjassa ennenkuin rupeaa metelöimään. Eli luulis ettei kuluta ratastakaan kapeeta ketjua enempää.

Phil wood & co.

Mistä omniumit halvimmalla ?

-Taina

^nopea veikkaus, Bike Components. Pistaveljetkin tilasi sieltä.

Taka-akseli tai sen lukkorengas korkkasi. Fuuuuck.

Miten vitussa?

En kai tartte muuta kuin uuden hubin taakse, lukkorenkaan ja rattaan? Ja siis jonkun joka sen koko setin kasaa.

uusi skeneketju + vanha TAS 45T + vielä vanhempi 19T surly -yhdistelmän rapinat loppui kun takarattaan vaihtoi uudempaan, surly sekin.

On tossa 19t rattaassa varmaan kilsoja vielä, mutta säästelen sitä käppäisempiin seikkailuihin.

pieni merenneito - 9:59, 6.6.2013 » On tossa 19t rattaassa varmaan kilsoja vielä, mutta säästelen sitä käppäisempiin seikkailuihin.
mistä muuten tietää että ratas alkaa olla liian kulunut?

Aika hyviä indikaattoreita on sakaroiden välisen pohjan muuttuminen pyöreästä “tasapohjaiseksi”, hampaiden teroittumisesta (muoto ei ole enää huipulta tasainen, vaan terävä) ja siitä, kun ketjun ja rattaan välistä pilkottaa valoa - liittyy ensimmäiseen kohtaan.

Vertaa uutukaiseen ja harkitse tarkoin onko uuden ketjun arvoinen.

Myös jos pyöräyttää vähän ketjua rattaan ympärille ja siikaa kuinka paljon edestakaisin ketju liikkuu ja kuinka paljon näkee valoa tulevan läpi.

Tossa putsailin kiekkoja ja rattaita, päätin myös vaihtaa yhden takarattaan, otin pois putsasin navan kierteet ja yritin laittaa toista tilalle, menee pari kierrosta ja sitten tyssä kokeilin muutamalla muullakin rattaalla sama ongelma mutta se mikä siinä oli menee edelleen. Missä vika + mitä teen? napa miche rattaat sekalaisia dura-ace, surly, cnc ja pari nonamea.

jaahas ja nyt sitten löyty toinenkin ratas mikä menee, kuudesta rattaasta menee kaksi hauskaa vielä että nä mitkä mene on mustia ja loput kirkkaita heh. Napa on todella vähän ajettu ja tossa on aikaisemmin ollut yksi ratas ennen tota. Mitä tästä nyt sit pitäis päätellä?