Ratas jumissa

Uudenkarheaan Fuji Featheriini yritin vaihtaa suurempaa takaratasta. Ketjupiiskan kanssa aikani hikoiltua, huomasin, että punainen möhnä kierteissä ei olekaan asennusrasvaa vaan punaista Loctiten kierrelukitetta -jee! Reverse rotafixikään ei punaiseen pahulaiseen tepsinyt. Loctiten tuoteselosteen mukaan sidoksen voi purkaa kuumentamalla osat yli 250 asteeseen, mutta tässä tapauksessa se ei taida onnistua. Pyöräkellarin lämmössä yritin hiustenkuivaajalla lämmitellä sidoskohtaa, mutta eipä auennut ei.
Onko ideoita tai kokemusta aiheen tiimoilta? Jotain myrkkyä joka liuottaa mönjän? Ja mikä pyörähuolto Helsingissä saisi rattaan irti?

Tikkurilan Ajomies saa varpilla kaiken auki ja kiinni. Putiikki on tosin Vantaan Tikkurilassa ja Ebolabebola lomalla ensi viikon.

Paavon tiukka ratas lähti rykäisemällä kun rattaan ympäri oli ensin kietonut ketjua ja puristanut tämän yhdistelmän ruuvipenkkiin. Enää tarvitsee voimakkaan rykäisyn… pelkällä paineella se ei lähtenyt vaikka kaksi ukkoa kiroili kovaäänisesti. Hetkellinen, voimakas rykäisy… älä silppua sormia.

Tuo kiekko tänään Otaniemeen tai sunnuntaina kirpparille, niin kokeillaan lähteekö.

Tolla on pari jumittunutta lähteny: http://www.kuinoma.fi/tuotteet/2230

Vein Lauttasaaren Pyörähuoltoon kiekkoseni. Siellä laittovat sen ruuvipenkkiin juurikin edellä kuvaillulla tavalla ja blob-vaan kiertyi ratas irti ja kierteetki ihan kunnossa. Ilolla maksoin viis egee - jätkillä oli karsee huoltoruuhka päällä.

Juuri koeajelin nyt kevyemmin välittävää, mini-bullhornista (komponenttikirppis) ajokkiani ja innolla jo odottelen aamuista työmatkaa :slight_smile:

Ratas jumissa taallakin.cycle centerkaan ei irti saanut.pitanee kayda larussa testaamassa.rattaalla ajettu vasta muutama sata mutta olisihan se mukava joskus vaihtaa

http://www.kuinoma.fi/files/imagecache/thumbnail/files/P1030364.JPG

Tuolla erikoistyökalulla on irronnut monen yksivaihteisen ratas. Sellasiakin mitkä ei ole puodeissa tai ruuvipenkeissä irronneet.

laitetaanpa kuinomaan kyselyä.

Ja mulla on metriseen rautaputkeen tehty ketjuruoska @ Espoon keskus.

kuinomasta lainaan väline. ei kuitenkaan ollut tarvetta kun cc:n poijaat olikin saanut rattaan irti. Täytyy kyllä sanoa että jos tuolla Kuinomasta löytyvällä välineellä ei ratas lähde auki niin ei millään. Massiivinen, vaikkakin yllättävän kevyt työkalu.

Lainataanpa lankaa kun on vastaava ongelma. Michen navassa oli Surlyn ratas viime talven kiinni ja on edelleen kiinni, mutta olis prkleen jännää saada sopivammat välitykset alle.

Irrotusyritykset meni suunnilleen näin:

  1. Ketjupiiskalla -> FAIL
  2. Reverse rotafiksaus -> FAIL
  3. Paksusta metalliputkesta jatkovarsi ketjupiiskaan (1.5m) -> Ketjupiiskan varsi murtu -> FAIL
  4. Metalliputkeen reiät ja ketju kiinni suoraan putkeen -> Yritys puolentoistametrin ketjupiiskalla -> FAIL
  5. Kiekko paikalleen ja iltapäivä skidailua pihalla -> Skidailu on kivaa, mutta FAIL

CRC:t oli muhinu vuorokauden tota ennen. Oisko vinkkiä mitä koittaa seuraavaksi?

Itse olen kaiken saanut rotafiksaamalla auki, mutta tuossa kohtaa veisin kyllä liikkeeseen ettei mene enempää kamaa rikki.

Toinen vuorokausi crc:tä ja rotafix. Pyydä vaikka kaveri vielä pitelemään runkoa niin että saat maximaaliset väännöt.

laita se rengas nurkkaan ja pistät kaverin nojaamaan siihen ja itse väännät ketjupiiskalla.

Ei oo vissiin väännetty kunnolla jos kaikki on ehjää puolentoista metrin varrella kokeilun jälkeen.

RTZ - 20:27, 26.7.2015 » Toinen vuorokausi crc:tä ja rotafix. Pyydä vaikka kaveri vielä pitelemään runkoa niin että saat maximaaliset väännöt.

Rotafiksaisin kunnes kiekko leviää. Ja tarkistaisin etukäteen vähintään kaksi kertaa että rotafiksaan oikein.

Kun rotafiksaus ei auta… Avasin just kaksi jumittunutta ratasta tähän tyyliin.
Kiekko tukevasti johonkin kiinni, räikkäliina kiinni ketjupiiskaan ja sitten vaan kiristelet yhdellä
kädellä ja toisella pidät huolen siitä, että piiska pysyy suorassa linjassa rattaaseen nähden. Helppoo
https://farm1.staticflickr.com/438/19844513248_17d73330e4_c.jpg

^ uuh tuotahan pitäiskin varmaan kokeilla. Väänsin äsken niin kovaa, et paita kastui kattavasti läpi, mutta ei perkele hievahda.

tnts - 19:41, 7.4.2015 »
tnts - 20:10, 31.7.2008 » Ei riitä voima eikä vääntömomentti rotafixata takaratasta irti. Onko ehdottaa vieläkin jämerämpää metodia vai pitääkö pyytää kaveri avuks ja rusautttaa kiekko risaks?
Mulla sama. hitto et rotafixasin kovaa, mut ei vaan irtoo. Surly kun on, niin tietää et epäonnistuminen on kulman takana. mut onko vinkkejä irroitukseen?
kuka mainitsis pulttirattaat? kylläkin laittaisin vaparin tuon tilalle.

Anna lämpöä ja rotafiksaa.