Ratapyöräilyraportti: Pietarin velo

Tuli sitten käytyä kokeilemassa sisävelodromia itänaapurissamme. Lähdettiin Samuli-1:sen kanssa Pietarin sisävelolle vähän tutkailemaan paikkoja ja kenties ottamaan vähän mittaa paikallisista 12-vuotiaista ratalupauksista.

Saavuttiin paikalle Pe-La välisenä yönä ajattuamme vähän paris-dakar typpistä rallia mini-vänilla, kerrottakoon että autotyyppi ei oikein sovi siihen. Jätimme auton valuttamaan öljyä parkkipaikalle ja respan kautta nukkumaan.


Mini-van ralli on raakaa!

Nopeat unet ja hotellin aamiaiselle, jonka jälkeen pieni lepohetki ja sieltä velodromille. Velodromilla meille oli varattu oma pukuhuone jossa paikat pyörille ja vessa/suihku jne. Tarkoituksena oli treenata 2x lauantaina ja sunnuntaina ajaa kilpaa Lokomotivin vanhempia junioreita vastaan. Ikävä kyllä sunnuntain kisat/vuoro oli peruttu ja paikalla vain nappulaikäisiä.

Velo/hotelli
Paikat olivat viimeisen päälle, velodromi on viime vuonna valmistunut UCI:n standardid täyttävä 250m sisävelo, sekä parkkipaikan toisella puolella on 4 tähden hotelli. Kumpikin on näistä Lokomotivin omistuksessa (taustalla samat naamat kuin Katjushassa ja menneessä Team Tinkoff:issa). Velodromilla kahvila josta saa ruokaa ja infossa pieni kauppa jossa tarpeellista (ketjua, tuubia, tankoteippiä jne.).


Hotelli


Samuli-1:sen huone


Anttipantin huone ja allekirjoittanut.

Itse rata oli vaneri/puulevy eikä parketti toisin kuin luulin, mutta kaikenkaikkiaan nopea. Käyttöaste oli todella suuri, hetkeäkään ei rata näkynyt tyhjänä. Mukaan mahtui ajamaan varsin hyvin ja radalla ajon perusteet oli hyvin iskostettu myös kaikista nuorimpien päähän, eli kertaakaan ei tullut läheltäpiti-tilanteita

http://lh3.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/SwpgF3rNGBI/AAAAAAAABt0/0N4_IfmtKNs/s800/DSC_2234.JPG
Velo ulkoa

http://lh4.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/SwpgF6q6FEI/AAAAAAAABtw/LpUI_D52YJw/s800/DSC_2195.JPG
Palikkaa velon nurkassa.

http://lh5.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/Swpg4ooYuFI/AAAAAAAABuU/KG5NdM8tupY/s800/derosaa.jpg
Pukuhuoneen räkki…Masi, de Rosa, de Rosa.

http://lh4.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/SwpgZP1lKBI/AAAAAAAABuE/ZLjU_NhLrOQ/s800/DSC_2254.JPG
Junnuja kaukalossa

http://lh4.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/SwpgZsvrbyI/AAAAAAAABuI/FiLdly1VKRE/s800/DSC_2259.JPG
Pienet on pyörät, mutta niin on polkijatkin

http://lh4.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/Swpg4iivFVI/AAAAAAAABuY/boVbxiLd5ME/s800/anttipanttisamuli1.jpg

http://lh6.ggpht.com/_93dHjx8EBX4/Swpg4h0pCWI/AAAAAAAABuc/Rxhwzf_f4Dc/s800/samuli1.jpg

Tänne on siis mahdollista tulla myös isommalla porukalla jos kiinnostusta löytyy, vaatimuksena on tosin ratapyörä, tuubit ja pikalinkkukielto (teipattuna runkoon/haarukkaan kait ok).

Summa summarum: Makea paikka, nopea velo, menen toiste.

Tässä tämä kevyt raportti reissusta, päivitellään tätä ja Samuli-1 jatkaa jos jaksaa.

Menittekö omalla autolla? Oliko helppoa matkantekoa noin niinkuin rajamuodollisuuksien jne. byrokratian kannalta?

^Omalla mentiin…Pe iltana joutu jonottaan rajalla noin 2h (paljon suomalaisia menossa), takasin päin meni ehkä joku 1h jos sitäkään. Kaikenkaikkiaan kivasti meni, ilman ongelmia.

Hauskaltahan tuo kuulosti. Taitaa vaan avorengaskielto(?!) rajoittaa kasuaalien muotipyöräilijöiden intoa lähteä tonne.

  • Ainkin mun omat kaksi vierailua Pietariin ovat jotenkin menneet vähän toisentyyppisen urheilun merkeissä…
jussi - 11:18, 23.11.2009 » Hauskaltahan tuo kuulosti. Taitaa vaan avorengaskielto(?!) rajoittaa kasuaalien muotipyöräilijöiden intoa lähteä tonne. + Ainkin mun omat kaksi vierailua Pietariin ovat jotenkin menneet vähän toisentyyppisen urheilun merkeissä...
Joo, kiersin tuota kieltoa käyttäen Tufon tubular clincheria (siis avovannetuubi), läpi meni. Velolla on myös kuulemma joitain lainapyöriä, varmasti kiekkosarjojakin löytyy.

Ja kyllä Pietari tarjoaa urheilua moneen makuun :stuck_out_tongue:

Tietämättömänä kysyisin mistä tuo avorengas ja pikalinkku kielto johtuu?

Mielenkiintoinen raportti!

eki - 12:44, 23.11.2009 » Tietämättömänä kysyisin mistä tuo avorengas ja pikalinkku kielto johtuu? Mielenkiintoinen raportti!
Ymmärsin, että jos rengas puhkeaa, niin hyvin liimatulla tuubillaa jokin mahdollisuus päästä ajamalla alas kaarteesta. Pikalinkku taas voi aueta, jos siihen jokin osuu.

Missään vaiheessa ei pyöriä syynätty sen syvällisemmin, mitä nyt ratamestari oli aikaisemmin säännöt kertonut.

Oisko paikan päältä mahkut hommata jollain järjestelyllä vaikka vuokralle tuubikiekot?

Vai pitäiskös siirtyä ratapyörässä muutenkin tuubeihin? Ei oikeestaan estettä kun en sillä kuitenkaan katuajoa harrasta.

Mikäs ois hyvä ajankohta Yksivaihteen Pietarin Veloviikonlopulle? Hetikohta vai vasta keväällä just ennen ulkovelokauden alkua?

markkuj - 14:02, 23.11.2009 » Oisko paikan päältä mahkut hommata jollain järjestelyllä vaikka vuokralle tuubikiekot? Vai pitäiskös siirtyä ratapyörässä muutenkin tuubeihin? Ei oikeestaan estettä kun en sillä kuitenkaan katuajoa harrasta. Mikäs ois hyvä ajankohta Yksivaihteen Pietarin Veloviikonlopulle? Hetikohta vai vasta keväällä just ennen ulkovelokauden alkua?
Mitä todennäköisemmin kyllä löytyy, otan tarkemmin selvää. Pyöriä oli ainakin lainalle (eli tod. niistä voi kiekot alle kierrättää)

Itselläkin käynnissä siirtyminen tuubeihin, mutta akuuttiin hätään löytyy noita yllä mainittuja tufon avotuubeja esim. leppäsenpyörästä.

Oli kyl siisti mesta. Ei ollu oikee mitää odotusarvoa hotellille, mut kyl hyppäs silmät päästä ku näki ne huoneet.

Jännä ajaa tuolla 250 metrisellä radalla. Käpylässä ei oikeen kaarteen loivuuden ja epätasaisuuden takia saa semmosta vauhtia, että tuntisi liimautuvan rataan kiinni. Tuolla sen sijaan rupes jo päässä heittämään ku pari kiekkaa ajo Antin peesissä. Kaarteet jyrkät eikä suoraa kuin nimeksi. Siistiä!

Ite kyllä ehdottomasti lähdössä uudestaan. Mieluusti vaikka isommallakin porukalla. Pitäis vaan kartoittaa vähän vaihtoehtoja, jollain jotain pikkubussia käytössä, ajankohta (joku tammi-helmikuu niin jengi kerkee valmistautua?) ja sit jos isommalla porukalla menee, niin varmaan kannattais jotain omia vuoroja tuonne koittaa saada, ettei ihan hulinaksi mene ja sais radalle sen verran tilaa, et vois kellotella yksivaihteen virallisia sisäveloaikoja :wink:

Itteä jäi vaan vähän tuo mietityttämään, et jos joku noita pyöriä rupeaa syynäämään, ni olisko toi ns. avotuubi säännöt täyttävä rengasmalli.

Jei! Hyva raportti kundit. Oon messissa jos tuonne on talvella porukkaa menossa ja saan sovitettua omaan kalenteriin.

Ylimaarainen tuubikiekkopari loytyy kans tarvittaessa lainaan.

Kiinnostaa hitosti! Minkäs levyisillä tuubeilla velolla pääsääntöisesti vedetään?

marlon - 18:27, 23.11.2009 » Kiinnostaa hitosti! Minkäs levyisillä tuubeilla velolla pääsääntöisesti vedetään?
19mm

18-22mm…riippuu niin paljon alustasta, möykkynen ulkovelo on niin eri kuin nopea puu.

anttipantti - 18:40, 23.11.2009 » 18-22mm...riippuu niin paljon alustasta, möykkynen ulkovelo on niin eri kuin nopea puu.
Joo en Helsinkiin todellakaan pistäisi alle mitään parempia ratarenkaita, jotkut maantietuubit tyyliin Tempo 22 maksimissaan, eli millään 400 euron ratarenkailla ei siellä voita yhtään mitään.
b-ran - 18:55, 23.11.2009 »
anttipantti - 18:40, 23.11.2009 » 18-22mm...riippuu niin paljon alustasta, möykkynen ulkovelo on niin eri kuin nopea puu.
Joo en Helsinkiin todellakaan pistäisi alle mitään parempia ratarenkaita, jotkut maantietuubit tyyliin Tempo 22 maksimissaan, eli millään 400 euron ratarenkailla ei siellä voita yhtään mitään.
Aivan samoilla linjoilla...ne dugastin silkit sitten jonnekin muualle.

tyhmät kysymykset jatkuu: minkälaisilla välityksillä ajoitte?

53/15 ajossa, mukana 14t-15t-16t. Samulilla jotain kevyempää?

ja…olikos teillä velolle jotkin omat klossit/pedaalit?

ihan spd ja maantiekenkä. itsellä edessä siis tufo 20mm, takana michelin 21mm

Edit: samuli vastasikin jo.