Ratapyöräily Suomessa – kilpailut, tapahtumat ja seuratoiminta

Foorumilla on aktiiviset ratapyöräilyn harrastajakeskustelut niin Helsingissä kuin Turussakin, mutta viralliset kilpailut ja totisempi urheilupuoli on jäänyt hieman paitsioon. Tässä ketjussa siis puhutaan ratapyöräilystä Suomessa kilpailemisen, harjoittelun ja seuraamisen näkökulmasta, niin voidaan jättää nuo kaupunkikohtaiset ketjut harrastelijoiden aikataulujen sopimiseen ja tulosilmoitteluun.

Helsingin velodromilla järjestettävät tapahtumat ovat ilmaisia ja seuraaminen on helppoa: velodromin etupihalle pääset parkkipaikan portista ja kun tulet pääovesta sisään, jatka suoraan kohti ovea, josta rata jo näkyy. Katsomoon pääset radan laidalta, jossa kilpailijat valmistautuvat suorituksiinsa.

Aloitetaan jo käynnissä olevasta:

Ratapyöräilyn SM Omnium lajit
La 30.06.-1.7.2012 klo 10.00 Helsinki, Velodromi
La. klo 10.00
250 m lentävällä lähdöllä Naiset, Miehet
Piste-ajo 20 km Naiset ja 30 km Miehet
Pudotus-ajo
Su. klo 10.00
Takaa-ajo, aika-ajona: 3 km Naiset ja 4 km Miehet
Linja-ajo: 10 km Naiset ja 15 km Miehet
Aika-ajo: 500 m Naiset ja 1 km Miehet

ja Pyöräily Unionin tapahtumakalenterihan löytyy täältä: http://www.pyoraily.fi/kilpailut_ja_tapahtumat/kansallinen_kilpailukalenteri/

Ja tarkemmin ottaen Helsingin velodromin kaikki kilpailut taitaa löytyä tästä: http://www.spusaitti.com/kilpailut/2012/velo.htm

KoFfeilta voisi jonkun lyhyen visiitin tehdä porukalla tuonne velolle kun siellä kai juuri tuolloin sm-kisat menossa. Kerralla lössiä katsomoon pitämään meteliä.

Hyvä ja kiva idea. Valitettavasti KOF ja pääralli vievät aika paljon aikaa, joten pelkään että tokkopa keretään. Yritämme puristaa tuon hassuttelun silleen, että kerkiäisi sen Line Of Sightin ainakin katsomaan.

Mutta väläytettäköön jo menoa 2013 kesäviikonlopulle Velorutionin paluuta.

Ateenassa oli taannoin Kreikan mestaruusajoissa pari amatöörilähtöä, joissa paikallisen fiksijengin nopeimmat ottivat mittaa toisistaan, ja seassa oli vielä pari “oikeaa” kisakuskia mittatikkuina - yleisö ja kuskit tykkäsivät.

torstaina 5.7 klo 18:00: Unton päivän ratakilpailut

Lentävä 500m
Linja-ajo
Keirin
Piste-ajo

Tähän on sitten tultu :frowning:
Alla olevan Vastalauseen allekirjoitti 1.7.2012 kahdeksan seuraa.

VASTALAUSE
Me allekirjoittaneet Suomen Pyöräilyunioni ry:n jäsenseurat haluamme osoittaa vastalauseemme 30.6- 1.7.2012 Helsingin Olympiavelodromilla pidettäviä pyöräilyn Suomen mestaruuskilpailuja vastaan.
Allekirjoittaneet seurat ovat huolissaan urheilijoidensa terveydestä ja turvallisuudesta:

  1. Radan pinta on vaarallinen. Radassa on suuria vaarallisia epätasaisuuksia, aukkoja sekä maalipinta rikki
  2. Radan takasuoralta puuttuu suojakaide, jonka johdosta urheilijan ajautuminen radalta mahdollista
  3. Radan ja sen keskiosan välinen korkeusero vaarallinen
    Me allekirjoittaneet seurat emme pidä Helsingin Olympiavelodromin yleiskuntoa kilpapyöräilyyn soveltuvana ja osoitamme suuren huolemme urheilijoiden terveydestä ja turvallisuudesta. Nykykuntoisella Olympiavelodromilla urheilijoiden loukkaantumisriskit ovat kohtuuttoman suuret.

Helsingissä 1.7.2012

voiko siviilikansalainen olla jotenkin tuossa mukana?

mitä toi käytännössä tarkottaa? Kisojen tulokset nollataan, suomessa ei enää ajeta kilpaa ja tää lanka suljetaan?

negaatio - 16:26, 4.7.2012 » mitä toi käytännössä tarkottaa? Kisojen tulokset nollataan, suomessa ei enää ajeta kilpaa ja tää lanka suljetaan?
mikään positiivinen ei voi olla vaihtoehto?

…huooh, suomessa on totuttu ottamaan vain se mikä annetaan…

Niin …
Mitä tarkoittaa ? Ollaan puun ja kuoren välissä. SPU ja seurat jotuvat todella ikävään tilanteeseen.Voidaanko kilpailemista jatkaa eli, vaarantaa urheilijoiden terveyttä ja turvallisuutta.
Minua ihmetyttää asiassa eniten se epäoikeudenmukaisuus josta pyöräilijät joutuu kärsimään. Tuntuu olevaan Meidän sivistysvaltiolle ja sen pääkaupungille liikaa investointi jolla asia ratkeaisi.
Jo pidettyjen SM Omnium kilpailuiden tulokset jää voimaan ja nähtäväksi jää miten 21.-22.7.2012 pidettäien SM kilpailuiden käy.

spu x yv.net katuratasm criterium 2012

noei, aika ikävä tilanne on kyllä.

Sanokaa nyt sille fiksailevalle kulttuuriministerille että ne stadikan vessojen massit olis voinut sijoittaa uuteen sisäveloon.

Tuota noin…hyvä kannanotto kyllä, mutta tämä olisi ehken kannattanut olla jo tukia haettaessa liitteenä. Vai liekö joku vastaava olikin? Sikäli mikäli nyt kuitenkin kisakalenterin tulevat koitokset normaalisti ajetaan, en itse näe kannanotolla juurikaan painoarvoa. Tai pelkään että ketään päättäjistä ei enää tässä vaiheessa kautta kiinnosta koko asia. Toisaalta vetoomuksessa ei vaadita mitään, mikä sinänsä tekee siitä puutteellisen. Toisin sanoen mitä asialle pitäisi tehdä, ja kenen pitäisi toimia ja millä aikataululla. Ennen kisoja tuskin mitään saavat aikaan vaikka lastaisivat virosta miehiä laivalla käpylään.

Ei siinä, jos vastaavan vetoomuksen velodromin ilmoitustaululle väsäätte niin käyn kyllä itsekin allekirjoittamassa.

dpstyles - 17:14, 4.7.2012 » Tuota noin....hyvä kannanotto kyllä, mutta tämä olisi ehken kannattanut olla jo tukia haettaessa liitteenä. Vai liekö joku vastaava olikin? Sikäli mikäli nyt kuitenkin kisakalenterin tulevat koitokset normaalisti ajetaan, en itse näe kannanotolla juurikaan painoarvoa. Tai pelkään että ketään päättäjistä ei enää tässä vaiheessa kautta kiinnosta koko asia. Toisaalta vetoomuksessa ei vaadita mitään, mikä sinänsä tekee siitä puutteellisen. Toisin sanoen mitä asialle pitäisi tehdä, ja kenen pitäisi toimia ja millä aikataululla. Ennen kisoja tuskin mitään saavat aikaan vaikka lastaisivat virosta miehiä laivalla käpylään. Ei siinä, jos vastaavan vetoomuksen velodromin ilmoitustaululle väsäätte niin käyn kyllä itsekin allekirjoittamassa.
Kyllä päättäjiä on informoitu Olympia Velodromin kunnosta mutta, tuntuu ettei asia kiinnosta koska media, keltainen lehdistö ei siitä kirjoita. Suurimmat turvallisuus riskithän olisi voinnut poistaa muutamalla tuhannella jos, halua olisi. Velodrom on Helsingin Kaupungin Liikuntaviraston eli kenen pitäisi tehdä on selvää. Esimerkkinä otan takasuoran kaiteen. Kaide on ollut pois kesästä 2007. Sen on alunperin rikkonut Hki LIV:n traktori. Kaiteen korjaus josta kirjallisesti Hki LIV:ä informoitu 2008,2009,2010 veisi aikaa max 3pv eli kustannus n.500€ . Tuntuu vaan että jonkun pitää ensin kisassa tai treeneissä ajautua radalta ulos, loukkaantua kunnolla ja sitten aletaan etsiä syyllistä.

Pakko tähän väliin sanoa, että se kaiteen korjaaminen:

Kolmen miehen tyypillinen työporukka kun kolme 8h päivää siinä askartelee: 2500-3000e
Uusi kaide: 0-1000e
Kuutio betonia yms tarpeita: 200-500 euroa
Traktori/kaivinkone: 120-200e /8h

500e kustannus < 5000e urakka.

Ja tähän päälle tuttuun tapaan vielä ALV!

Helsingin kaupunki ensinnäkin antaa toimeksiannon tälläisestä stadin rakennuttamispalvelulle eli STARA:lle. Joka todennäköisesti joutuu järjestämään tarjouskilpailun tästä. Sentakia voi jonkinverran kestää tämäntyyppiset jutut. Hyvin ymmärrettävää valitettavasti, kun katsoo tätä helvetin rempallaan olevaa tuppukylää. Kaikkee pitäs tehdä.

Kallis on kallista kun aletaan kaupungissa rakentamaan. Pelkkä pienen kuopan kaivaminen on kaivuulupa-asia ja se lupa on 700e

Näin offtopicina.

Puuttuva kappale on metallia. Sitä tuskin kiinnitetään kaivinkoneella vaan hitsaamalla.

Noh… Kuin vain. Mutta noin se tulee menemään. Hienoa elää toimivassa kaupunkiympäristössä 2012 :slight_smile:

SPU eli Suomen Pyöräily Union on saannut viimeksi 14.9.2010 Helsingin Kaupungin Liikuntavirastolta lausunnon jossa em. kaiteesta todetaan:
“Takasuoralla oleva portti on jouduttu korjaamaan vuosittain useasti ilkivallan johdosta.”
Hieno vastaus kun portti ollut edellisen kerran kunnossa 2007 eikä 2012 ole korjattu.
Tiukassa tuntuu resurssit olevan.