Ratakiekot yleiskäytössä

Miten tuollaiset korkeaprofiiliset ratakiekot kestää yleiskäytössä? Itsellä tulisi lenkeille pääsääntöisesti, mutta velollakin on tässä viimeaikoina tullut aktiivisesti piipahdeltua. Erityisesti taakse on ajatuksena laittaa moinen.

riippuu tietysti taas niin paljon siitä, mitä kaikkea tuo juuri sinun yleiskäyttösi pitää sisällään ja mikä on oma fysiikkasi.

paljon tietysti riippuu sitten siitä mitkä kumit valitset alle.

todennäköisemmin koet vähemmän “haittaa” siitä, että ajat katukiekoilla velolla silloin kun ajat kuin ajat ratakiekoilla, tosi kevyillä tuubeilla ja kovilla paineilla kaupungilla.

Kaiken saa rikki jos haluaa. Mutta kyllä ne kestää. Riippuu vaan siitä,että…

Yleiskäyttö omalla kohdalla tarkoittaa 30-100km lenkkejä taajamissa ja käyttöä velolla. Rotvalleja tai kaupungin täristystä ei tarvitse ihmetellä täältä pois siirtymistä enempää.

eipä tuossa sitten mitään ole miksei kestäisi tai voisi ajaa. vielä jos ovat tuolla suunnillasi maltillisia tietöiden suhteen.

sivutuulen suhteen nuo korkeamman profiilin vanteet sitten sitten tuovat oman mausteensa.

Ja riippuu aika paljon siitä mitä meinaa “korkeaprofiiliset ratakiekot”. HED3? 16-puolaiset? 32-puolaiset, vai mitkä? Kyllä ratakiekot pääsääntöisesti kestää maantieajoa, yleensä rataosat ovat jopa maantieosia tukevampia koska radalla painolla ei ole yhtä paljon väliä.

Ja korkeaprofiiliset ratakiekot meinaa siis vähintään 60+mm kuitutuubikehiä? Kestäähän ne maantiellä jos tietää mitä tekee.

No sanotaan nyt ajatuksena esimerkiksi Campan Pista mikä tulee ensimmäisenä mieleen.

Minulla on ylimääräisenä Campan vanhemmat matalaprofiiliset tuubikehät, mutta jos noihin ostaisi kunnon navat niin aletaan olemaan vähän turhan lähellä koko kiekon hintaa. Eteen välttää vähän kevyempi varustus IMO

olisin enempi huolissani mitä navan laakeroinnille kuuluu? Irtokuula-versioissa on snadisti köpö tiivistys, jolloin laakerointiin pääsee kaikkia juttuja.