Raleigh?

tuli ostettua tälläinen runko itselle tulevaan sinkula projektiin. Myyjän mukaan runko on merkiltään Raleigh, mutta tästä ei mitään varmaa tietoa ole. Myös rungon malli olisi mukava saada tietää, mutta tästäkään ei ole mitään hajua…Eilen illalla sain pienen salapoliisin työn avulla selville vain mahdollises alkp. värin…?

mutamat huonolaatuiset kuvat otin: (parempia tulossa).

runko.

http://http://www.kuvatkavereille.fi/out.php/i2887_runko.jpg?id=791e809fadbd2572353937393535

keskiöstä ei löytynyt sarjanumeroa, mutta täältä paljastui alkup. väri?

http://http://www.kuvatkavereille.fi/out.php/i2888_muhvikeski.jpg?id=791e809fadbd2572353938313134
(muhvi keskiö).

pystyputkesta ei löytynyt mitään tietoa.

emäputki.

http://http://www.kuvatkavereille.fi/out.php/i2891_emputki.jpg?id=791e809fadbd2572353938323733

myös takahaarukasta löytyi samaa alkp.väriä?

http://http://www.kuvatkavereille.fi/out.php/i2892_takahaarukka.jpg?id=791e809fadbd2572353938333436

hieman se muistuttaa Raleigh Team Professional runkoa, mutta vaijeriviennit ainakin ovat erilaiset ja eikä oikein mutenkaan istu kunnolla kuvaan.

sheldon brownin sivuilta ei löytynyt palon apua ->http://www.sheldonbrown.com/retroraleighs/index.html

Edit:
kaikki kuvat eivät jostain syystä näy, mutta linkin takaa voi ihmetellä kaikki läpi -> kuvat

Ei näy kuvat mulle edes linkin kautta,mutta ainakin mallinimet Royal & Rialto on suomessa ollu kait aika yleinen.Ja Sprite kanssa.

Ainakin mun 1975 Raleigh royalen runkonumero löytyy satulaputkesta oikean puoleisen seat stayn kohdalta…Lisää Raleigh tietoa…

täytynee laittaa uudelleen kuvat illalla jonnekkin muualle. Ainiin runko ei edes ole kauhean painava kum painaa 2,2kg ja keskiö on britti kierteellä.

jokohan ne kuvat nyt näkyisi…?

[

[url=http://<a href=“http://s973.photobucket.com/albums/ae213/F-S-S/?action=view&current=muhvikeski.jpg”><img src=“http://i973.photobucket.com/albums/ae213/F-S-S/muhvikeski.jpg” alt=“Photobucket” /></a>]

[url=http://<a href=“http://s973.photobucket.com/albums/ae213/F-S-S/?action=view&current=runko.jpg”><img src=“http://i973.photobucket.com/albums/ae213/F-S-S/runko.jpg” alt=“Photobucket” /></a>]](http://Photobucket)

nyt ainakin itsellä näkyy kuvat. Pahoittelen kuvien huonoa laatua ja suurta kokoa. (olisi järkevää jos foorumin softa automaattisesti pienentäisi kuvat)

ei ainakaan täällä näy linkin takana oletettavasti olevat.kokeile jotain muuta,photobucket,flickr tai picasa,vaikka.

hoolie - 21:02, 7.11.2009 » ei ainakaan täällä näy linkin takana oletettavasti olevat.kokeile jotain muuta,photobucket,flickr tai picasa,vaikka.
mulle näkyy ainaki?

Näkyy kuvat.

Jos tätä lähtee purkamaan tohtori Housen poissulkevalla metodilla, niin noista hoolien alussa heittämistä Raleigh malleista pudottaisin pois Rialton. Tämä mm. siksi, että näkemissäni parissa Rialton rungossa ei oo pullon paikkoja. Lisäksi niiden yläputken alla on nypykät pumpulle, eikä keskiön pohjassa ole reikää. Olettaen siis, ettei tuota sun runkoa ole jossain vaiheessa noilta osin modattu. Mut lähinnä siis noi pullon paikat viittaisi ei-Rialtoon.

Kyllä,en o muuten nähny Rialton rungoissa pullonpaikkoja.

Team Raleigh tuo ei taida olla, tai ei ainaskaan 80 luvun mallia.
Tuossa on erilaiset dropit, takavaihtajan vaijerin veto, keskiömuhvi, takahaarukan yläputkien päät, takajarrun kiinnitys reikä.
Onko tuo nippa emäputkessa jokin valon maadoitusnippeli kuten esim. Cressun retkipyörissä?

Tuolta lisää Raleigh tietoutta ja eri Team-malleja: http://radpropaganda.org/raleigh-team-pro-timeline/raleigh-team-trauma-professional/

ei se kyllä ainakaan team Raleigh ole, joten merkki ja malli vieläkin hukassa. Eipä tuolla kyllä oikeastaan edes ole merkitystä.

Eilen tuli hiottua runko, vaikka ensiksi piti viedä hiekkapuhalettavaksi.(säästin)
mistään ei paljastunut sarjanumeroa eikä muutakaan tietoa, mutta muutaman erillisen numeron löysin:
-emäputken alalaidassa oli numero 59.
-emäputken ylälaidassa oli numero 74.
-vaakaputken ja pystyputken liitoksessa oli myös numero 74.

mitä nämä mahtavat tarkoittaa?

kuvia en jaksa nyt lähteä ottamaan, kun kipeänä ollaan. Jo tämän tekstin kirjoittaminen tuottaa tuskaa…kuvia joskus myöhemmin…
tällä hetkellä runko on siis hiottu ja seuraavaksi ehkä maalaus.

Viikonlopun aikana yritän saada jonkun kuvan otettua tämän hetkisestä tilanteesta. Vielä pitäsi jollakkin saada kaikki muhvit hiottua puhtaaksi, voi olla että kokeilen bilttman maalinpoisto ainetta.

Kiekot ilmeisesti tulossa ensiviikolla, mutta en tiedä mitkä. Tilasin vain kriteereillä halvat kiekot:
-125mm - 130mm takanapa. (runko 125mm, mutta kyllä se sen 0.5 cm venyy jos ei muuta).
-takanapaan sopii bmx- vapaaratas, eli kierteellinen.
-vanteille sopii 28mm kumit.

Tällä hetkellä ovat vielä kaupassa odottamassa kasaamista. Hintaa en edes tiedä, mutta kuulemma ovat halvat. :smiley:
Lähes kaikki osat jotain pieniä säätö osia löytyy. Ketjut ja jotain muuta pientä puuttuu…

LRM - 20:08, 19.11.2009 » ei se kyllä ainakaan team Raleigh ole, joten merkki ja malli vieläkin hukassa. Eipä tuolla kyllä oikeastaan edes ole merkitystä. Eilen tuli hiottua runko, vaikka ensiksi piti viedä hiekkapuhalettavaksi.(säästin) mistään ei paljastunut sarjanumeroa eikä muutakaan tietoa, mutta muutaman erillisen numeron löysin: -emäputken alalaidassa oli numero 59. -emäputken ylälaidassa oli numero 74. -vaakaputken ja pystyputken liitoksessa oli myös numero 74. mitä nämä mahtavat tarkoittaa? kuvia en jaksa nyt lähteä ottamaan, kun kipeänä ollaan. Jo tämän tekstin kirjoittaminen tuottaa tuskaa..kuvia joskus myöhemmin.. tällä hetkellä runko on siis hiottu ja seuraavaksi ehkä maalaus.
Veikkaisin että ne ovat,kuten jossain muissakin,astemittoja.

no niin, kiekotkin saapuivat vihdoin.

edestä löytyy:
-Dimension Gold napa.
-Alexrims DA22 kehä.
-pinnat?

Takaa löytyy:
-Timeless SingleSpeed Disc napa, 16h vapaarattaalla. <- ei ehkä ihan sellainen jota haettiin, mutta olkoot kun olivat niin halvat.
-Alexrims DA22.
-Pinnat?

^jossain vaiheessa kumminkin täytyy tuota fixi hommaa kokeilla, niin kysyn aivan valmiiksi että käykö 120mm takanapa tuohon minun 125mm runkoon?

Ensi viikolla runko hiekkapuhalletaan paikoista jonne oli käsin hankala päästä ja myös takajarrulle pitäisi hitsata alemmas uusi pidike, että nykyiset short reach jarrut käyvät paikalleen. Tämän jälkeen maanaus, väriksi (näillä näkymin) tulossa Perus musta tai met. hoht. musta.

vielä jotain osia puuttuu.
-ketjut -> Biltema?
-Riser- tanko -> Biltema?
-Kumit, mahdollisesti 28mm randot tai maratoonit.
-mahdollisesti myös 80mm stemmi ja jotain perus säätö palikkaa…

120 mm napa käy paremmin kuin 130 mm napa. Takakolmiota on helpompi puristaa muttereilla kasaan kuin käsillä auki. Jos tuo sun Timeless on maastonapa (eli 135 mm), sen asentamisen kanssa saa mahdollisesti jo käyttää Voimaa.

jarkko - 4:45, 3.12.2009 » 120 mm napa käy paremmin kuin 130 mm napa. Takakolmiota on helpompi puristaa muttereilla kasaan kuin käsillä auki. Jos tuo sun Timeless on maastonapa (eli 135 mm), sen asentamisen kanssa saa mahdollisesti jo käyttää Voimaa.
kyllähän tuo on maastonapa, eli 135mm. Kyllähän tuota aika hel*etin paljon saa venyttää että istuu paikalleen. Täytyy katsoa jos tässä talven aikana saisi aikaiseksi tilattua tuolta One-Onelta 32h kultaisen navan. (Paljonkohan tuosta nykyisesta takananavasta uskaltaisi pyytää, jos myisi pois?)

Edit:
mulla on edessä 3/32 ketjulle oleva ratas ja takana 1/8 ketjulle oleva ratas. Pystynkö käyttämään tuossa 1/8 ketjua vaikka edessä onkin kapeammalle ketjulle tarkoitettu ratas?