Raleigh Firefly halpismaasturista sinkulaksi

Kiitos hyvästä ja informatiivisisestä foorumista.

http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/tmp/poora/IMG_0669_sinkula_sinkula.JPG/_smaller.jpg
Rumahan se on vielä kuin rullatuoli, mutta kyllä sillä ajaa.

Tässä tarinaa ensimmäisestä sinkula-projektistani. Vasaran alle joutunut pyörä oli siis Raleighin Firefly. Ostettu joskus 4v sitten 150e:llä. Sisältää 18-vaihdetta ja halpaa osaa. Vuosien saatossa ja huonon huollon vuoksi vaihteet ja varsinkin takavanne alkoivat olla aika solmussa ja tästä syystä paluu huoltovapaampaan malliin alkoi kiiltää silmissä.

Aloitetaan projekti takavanteesta, muutama pinna poikki ja pinnat löysällä kuin viime viikkoinen banaani. Paikallisesta pinnat ja nippelit ja eikun takapakan irrotukseen. Kaveri tuli jeesimään kun sillä oli työkaluja ja hieman tietoa. No joku ihmeellinen ei standardi kierre siitä löytyi ja pakka jäi paikalleen. Seuraavana päivänä avauttamaan pakkaa pyöräliikkeeseen jossa paljastuu, että pakka on kiinni kierteellä ja tilaamani sinkula-kitti menee vain kasettinapaan.

http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/tmp/poora/IMG_0672_sinkula_sinkula.JPG/_smaller.jpg
Vasemmalta alkaen vanteen mukana tullut rinkula, sinkulakitin välikappale, 2 kpl jonkun vanhan pakan välilevyi, ratas, välilevy

Suunnaksi biiltema ja sieltä sitten kasettinavallinen takavanne mukaan 26e hintaan. Sinkua-kitti liikkeestä 20e ja foorumin kautta ketjunkiristäjä posteineen 20e. Näiden osien kanssa säätämään. Takavaihtaja pois ja tilalla kittiä. Ketjulinja kuntoon kitin välipalojen ja kaverin vanhan pakan välilevyjen avulla.

http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/tmp/poora/IMG_0674_sinkula_sinkula.JPG/_smaller.jpg
Ketjulinjaa
http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/tmp/poora/IMG_0673_sinkula_sinkula.JPG/_smaller.jpg
Ketjunkiristin

Samalla tuli huomattua, että kampien laakerit ovat paskana ja uudet pitäisi hommata.Lisäksi edessä on edelleen kolme ratasta ja yhteen tulisi pyrkiä. Tämän vuoksi etuvaihtaja on myös paikallaan vielä. Gripit pitäisi uusia ja piuhoja karsia.
http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/tmp/poora/IMG_0675_sinkula_sinkula.JPG/_smaller.jpg
Ruostetta ja stonga

Todo:
*Voiko etuvaihtajan poistaa kun saan uuden kammet ja vain yhden rattaan tuohon? jos onnistuu niin seuraavaksi
*Ohjaustankoon jäljelle vain jarrut eli gripit vaihtoon
*Ruosteiden poistoa erinäisistä osista, vinkkejä otetaan vastaan
*Ehkä maalaus
*Uusi eturengas

Ei liene estettä poistaa, mutta jos ei poistaisi niin voisiko pyörää ajatella 3 tai ainakin 2-vaihteisena, ehkä?

Minulla oli viime talvena rottafiksissä kampina maasturin kolmilehtinen eturataspakka. Ihan hyvin pelasi ilman vaihtajaa. Ketjulinjalla siinä on merkitystä, eikä sillä vaihtajalla.

Jeo,

Etuvaihtaja heihei! Hyvin rullaa ja kilinät ja kolinatkin vähenivät taas hieman kun noi ketjut tuppasi hankaamaan välillä etuvaihtajaan. Nätisti pysyy ketjut paikallaan ja pyörä rullaa. Jarrutkin fiksattu ja vaihtajat revitty tangosta irti.

Listalla vielä
*uusi keskiö kun vanhassa laakerit paskana (tästä on jo kaverilta varaus kun saa sen vaan irti vanhasta rungostaa
*maalaus kilikalikannuilla
*Uusi eturengas

Jee!

OOtko käynyt ohjauslaakerin läpi? Voi olla mielenkiintoisia ylläreitä edessäpäin kun se ottaa kiinni…

Jarrut on varmaan halvahkot v-jarrut. Kahvat ovat ainakin aitoo muovia plus teräksinen kahva osa. Kannattaa vaihtaa vaijerit ja kuoret ja etupään nuudeli, eli se pikkuinen V-itun ärsyttävä joka ikinen kerta hajoava osa mikä on jarrulängissä kiinni, on rustunut. Voisi meinaa tehdä ihmeitä jarru tehoille. Hyvää? shimanon vaijeri settiä saa ainakin Clasulta 9€ jos on kaikki vaijerit ja kuoret ja muut palikat… Varo muuten sitä Nuudelin sisällä olevaa muoviholkkia, jos sulla on vaijerin pää rispaantunut ja ruosteessa, menee takuulla rikki. hellät kädet…

hyvä rassihan tuosta tulee, Intoo ja jaksamista, eka ajo aina palkitsee!

Kiitti vinkeistä. Eipä ole tullut käytyä tuota ohjauslaakeria lävitse. Mitäs sille voisi tehdä? Ottaa irti ja tökkiä rasvaa väliin ja laittaa takaisin kiinni?

Jarrut ovat juurikin tuota mallia. Vaijerit on vaihdettu parisen vuotta sitten kun menivät katki, mutta nuudelit ja muut osat ovat kyllä ihan alkuperäisiä.

^ Puhdistus ja rasvaus riittänee, jos osat ovat muuten kunnossa. Mikäli laakerit ovat kuluneet, niin kaupasta uudet. Toivottavasti kupit ja kooli ovat kunnossa.