Radiokeskustelu (signaalinkäsittely)

Koko joululoman kuunneltuani alan olla todella kyllästynyt nykyiseeni ja olen alkanut katsella uutta. Radiota.

Ainahan tilanteen voi yrittää korjata. Yritän keskustelua ja vertaistukea.

Ongelmana Tivoli Audio Model Onessa se, että sen viritin on “liian hyvä”. Lempiasemani kohdalta (94 MHz) se löytää useita voimakkaita asemia eikä viritin pysty erottamaan niitä. Joskus se jopa hypää asemalta toiselle. Virittäminen halutulle asemalla on välillä kovan työn takana.

Onko täällä ketään radioteekkaria tai muuten asioista perillä olevaa henkilöä, joka tietäisi ratkaisun ongelmaani? Radiossa on kyllä ihan hyvä ääni ns. keittiöradioksi, vaikka onkin nykytyylin mukaan vähän bassovoittoinen.

Ip-ratio.

Lisäksi nuo ratiokanavat on moduloitu niin laihoiksi, että ei kannata muuta kuunnella kuin puhetta.

Onko tuo tuttu: http://mnisula.byethost32.com/tivoli/

Alppiapina - 15:00, 4.1.2015 » Onko tuo tuttu: http://mnisula.byethost32.com/tivoli/
Ooh - olisiko radioteekkari mahdollisesti vielä koneteekkariakin ärsyttävämpää kaljoitteluseuraa? Oli se hyvä juttu silti.
Alppiapina - 15:00, 4.1.2015 » Onko tuo tuttu: http://mnisula.byethost32.com/tivoli/
Valitettavasti ei ollut vastaus kysymykseeni. (Ymmärsin kyllä artikkelin.) Radiossani ei ole mitään valmistusvikaa. Se vain löytää liikaa asemia samasta paikasta, koska siinä on "liian hyvä" viritin. Tähän ongelmaan kyselen jotakin jippoa. Tosin olen menossa ensi viikolla katsomaan (kuuntelemaan) Bang & Olufsen Beolit 600 matkaradiota (70-luvun malli) Classic Audioon. Speksien mukaan ihan "riittävä" äänen taajuusalue iman mitään kuoppia tai ylikorostuksia.

Nyt kyllä pitäisi tehdä jotakin Suomen taloudelle. Tarvitaan myyntimiehiä. Tekijöitä on vaikka minkälaisten laitteiden rakentamiseen kun kerran satunnainen radioteekkarikin pesee mennen tullen radiosuunnittelulegenda Henry Klossin ja parantelee hänen suunnitelmiaan noin vain muuttamalla komponenttien arvoja !!!

Muuta lähemmäs haluamasi kanavan antennia, tai pyydä heitä nostamaan tehoa.

avasitte hifi langan

Ensin luulin että täällä on joku radiosta poimittu hyvä keskustelu :smiley:

mannine - 16:36, 4.1.2015 » avasitte hifi langan
Ennen nää tosiaan dellattiin suoraan, mut nyt taitaa olla aika toinen. Pakko taipua.

Itsellekin radio tulossa ebaystä. En oo tarpeeks hipsteri tivoli audioon, joten piti hommata muuta. Ukin vanha salora kaipais vaihtoputkea.

Kamahomostelu sikseen. Ihan sama millä kuuntelet sillä nyt olis tarjolla RrreidioHelsingissä Tixan NEUROVIISUT, kuten joka sunnuntai 16-18.

Ennenhän radion teleskooppiantennia säädettiin lyhyemmäksi, jos kanavat kuului päällekkäin,
tosin Tivolissa ei taida olla sellaista.

Pajalle tarvittiin musiikkia, ja radio ei kellarissa kuulu ja spotify toimii melko kehnosti. Pelastin vintin siivouksen yhteydessä poisheitettävästä romusta skobet, sonyn kasariviritinvahvistimen ja levysoittimen. Paras löytö kuitenkin oli noin sadan random LP:n nippu, joita olen soittanut pajalla ollessani lävitse. Tähän mennessä on tullut vastaan korealainen sponsonrilevy, Footloosen soundtrack, Lapinlahden lintuja, Chopinia ja puolalaisia marssilauluja.

Meikällä on ysärin lopun erikoisministerkat 5 cd:n kelkalla, jos joltain puuttuu tallista mölylaitos.

Nämä ovat ihan hakua vastaan saatavilla ilmatteeksi.

Taikamiekkasterkat

en o nähny vielä yhtään genelekkei

Heh - Minulla on kolme Tivoli Audiota, koska joitakin vuosia sitten sellaisen sai lehtitilauksen kylkiäisenä. Hävettää kyllä pitää sellaisia sisustuslehtimuotikapineita nurkissa, mutta nuukuus meni katu-uskottavuuden edelle:-) Ehkä ryhdistäydyn ja haen sen B&O Beolit 600 matkaradion. Sellainen 70-luvun tyyli sopii minulle kyllä hyvin.

Olli on tainnu tehhä elämänsä valinnoista suuren osan 70-luvulla :slight_smile:
Jos liveradio on pakko olla ni pakko olla semmone läpinäkyvä putki josta näkyy käynnistäessä miten katodit, tai mitä ovatkaan, virittyvät.

Mä ostin kesällä Maarianhaminasta jostain kellarikirppikseltä tällaisen Blaupunktin pyöräretken ajaksi etutarakalle matkaa piristämään. Kovassa käytössä senkin jälkeen, paristomittarin mukaan virtaa jäljellä vielä vuosiksi.

^tuohon pitää laittaa lusikka antenniksi.

Npertj - 18:54, 4.1.2015 » Olli on tainnu tehhä elämänsä valinnoista suuren osan 70-luvulla :) Jos liveradio on pakko olla ni pakko olla semmone läpinäkyvä putki josta näkyy käynnistäessä miten katodit, tai mitä ovatkaan, virittyvät.
Kaikkein paras valinta kyllä oli viisi vuotta sitten. Hänen takiaan muutin Stadiin.

Edit:
Opettelin käyttämään tietokonetta vuonna 1972 ja alan olla (ja silmäni ovat) perin kyllästynyt siihen, että kaikki on tietokonepohjaista. Kuuntelen kotona radioaalloilla toimivaa radiota, CD-levyjä ja vinyylejä sekä luen paperikirjoja ja paperilehtiä. Töissä menee sitten muutkin mediat sen työtuijottamisen lomassa.