Pyörien pyörä

Terve!

Me ollaan pidetty muutaman vuoden ajan erinäisiä pyöränhuollon opetussessareita Kampin pyöräkeskuksessa, Kierrätystehtaalla, Koulu-festareilla, fillaritapahtumissa ja muutamissa muissa lokaatioissa. Tälle kesälle me päätettiin tehdä hienoinen upgreidaus. Ja siirtyä Mies ja reppu -kombosta eteenpäin.

Nyt on pistetty pystyyn Pyörien pyörä -niminen palvelu eli mobiili pyöräkorjaamokoulu. Hommattiin kuormapyörä, mistä modataan mobiili pyöräkorjaamo tip-top-työkaluineen. Entiseen verrattuna saadaan paremmat työkalut ja parempi liikkuvuus käyttöön. Idea on yhä sama: Opetetaan pyöräilijöitä korjaamaan pyöriä, mutta ei lähtökohtaisesti korjata niitä itse. Kaikki opetus, työkalujen käyttö, öljyt ja pumput on aina maksuttomia.

Edellisen kaltaisia sessioita pidetään tänä kesänä ainakin 12 kappaletta. Lisää keikkoja otetaan mieluusti vastaan ja korvat pidetään höröllä myös jatkossa. Keikkakalenteri tulee verkkoon tässä lähiaikoina.

Toiminta alkaa tänään sunnuntaina Helsingissä Kampin Narinkkatorilla klo 16 ja kestää 19:ään asti.

http://farm6.staticflickr.com/5491/9171812373_9046592aa1_z.jpg

Paikalle voi tulla myös höpöttämään pyörien rakentamisesta ja korjaamisesta noin yleisestikin. Autetaan kaikessa missä pystytään ja neuvotaan eteenpäin, kun oma tietotaito loppuu. Tämä voi olla ihan hyödyllistä etenkin fillareiden kasaamista aloitteleville foorumilaisille. Tapahtumista saa kertoa eteenpäin myös niille kavereille keiden pyörät te ootte luvannu laittaa kuntoon, mutta joiden pyörien fiilaamiseen ei meinaa aika riittää.

Jatkossa meidän on tarkoitus kasvattaa tuon pyörän liikkumispäiviä entisestään. Parasta olis tietenkin se, että pyörä on jossain päin Suomea joka ikisenä päivänä. Jatkossa pyörää on mahdollista vuokrata mekaanikoilla tai ilman esimerkiksi pyöräliikkeiden avajaisia tai muita tapahtumia varten. Tavoitteena on myös se, että voitaisiin lainata pyörää ja työkaluja harrastajille ja muille puuhamiehille maksutta tai pientä vastiketta vastaan. Näistä tulee kuitenkin tarkkaa infoa myöhemmin.

Tulkaa paikalle joko rassaamaan tai vaan juttelemaan!

Pyörien pyörän Facebook-sivu löytyy täältä: http://www.facebook.com/pyorienpyora

Hyvä meinki kojulla! (Saadulla oluella ei tekemistä mielipiteen kanssa)