Pyöräretki Budapestiin 1981

Kun tuo Prahan matka vuodelta 1984 nostettiin ylös, niin laitetaanpa myös Budapestin matka vuodelta 1981. Päiväkirja on kolme vuotta vanhempi ja piirustustekniikka on vähän toisenlainen. Kirjan sivukoko on 75 mm x 100 mm ja minikoko määräsi vähän tekniikkaa. Muutamana päivänä ei jäänyt aikaa kirjoittamiseen, mutta niistäkin on tyhjät sivut.

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-01-04.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-05-08.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-09-12.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-13-16.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-17-20.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-21-24.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-25-28.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-29-32.jpg/_medium.jpg

https://ollijokinen.kuvat.fi/kuvat/Yksivaihde_sekalaista/P1981-33-36.jpg/_medium.jpg

Jäämme odottelemaan.

Jaksoin sittenkin vielä tänään :slight_smile:

Tykkään tosi paljon tästä piirrustustyylistä.

Pääsitkö ikinä vaihtamaan niitä paria sanaa Annan kanssa?

Minkäslaisella rigillä siellä on vedelty?

Hyviä päivämatkoja, Pirkko on uusi idolini. Miten tossa Jogin valuutanvaihdossa kävi, oliko käsi silmää nopeampi vai vain huono vaihtokurssi?

Rintanappi kohta 40 v.

Nää on huikeita <3

Luin yhdeltä istumalta ja hienoa kerrontaa, sekä kuvitusta. En siis ole ainoa joka kantaa pikkuvihkoa ja piirustusvälineitä mukanani.

https://www.faktaomfartyg.se/foton/silesia_1979_1.jpg

Hieno raportti. Googlasin minkänäköinen purkki tuo silesia oliˆ

rostfrid - 7:07, 14.10.2019 » Hyviä päivämatkoja, Pirkko on uusi idolini. Miten tossa Jogin valuutanvaihdossa kävi, oliko käsi silmää nopeampi vai vain huono vaihtokurssi? https://i.imgur.com/7uGgG6vl.jpg Rintanappi kohta 40 v.
Minullakin on loppukuvissa esiintyvä Solidarność-hattu vielä tallella.

Jutussa esiintyvä Pirkko on eksäni. Hyvä tyyppi, edelleen hyvät välit. 1/16 puolalaisia geenejä - ja sen huomaa :slight_smile:

Rahanvaihdossa unkarilainen jonglööri laski suureleisesti isosta nipusta rahoja alkaen tuosta 3000 forintin setelistä. Jotenkin se kolmetonninen sujahti sinne isoon nippuun takaisin. Hän teki myös tilanteesta luvattoman oloisen, joten oli ihan luontevaa, että hän katosi nopeasti kun sai annettua rahat.

F. Kaeppae - 7:00, 14.10.2019 » Tykkään tosi paljon tästä piirrustustyylistä. Pääsitkö ikinä vaihtamaan niitä paria sanaa Annan kanssa? Minkäslaisella rigillä siellä on vedelty?
Pyörinä oli minulla Mercier tour de France, eksällä vastaava mixte, Jogilla Favorit ja Ellan pyörää en muista. Takana oli pyörälaukut molemmin puolin ja tarakan päällä makuupussi ja teltta. Ohjaustangossa oli helposti irroitettava laukku, jossa oli kaikki, mitä ei saa antaa varastaa ilman, että syntyy vakavia ongelmia. Annan tapasin sitten toisella reissulla.
Odie - 15:49, 14.10.2019 » https://www.faktaomfartyg.se/foton/silesia_1979_1.jpg Hieno raportti. Googlasin minkänäköinen purkki tuo silesia oliˆ
Silesialla oli siististi parsitut pöytäliinat ja hienot päivälliskattaukset sekä ikimuistoinen aamiaisnoutopöytä.

Onko mainittu Jukka Lehto sama, josta tuli myöhemmin radiokemian professori Helsingin YO:n kemian laitokselle?

Vaadin että kuvitus SOLID-hattuisesta erikoistyypistä päätyy avatariksesi, Olli.

Tuo Olli merkkinen sähköpaimen olikin jo aika vanha.

jarkko - 20:10, 14.10.2019 » Onko mainittu Jukka Lehto sama, josta tuli myöhemmin radiokemian professori Helsingin YO:n kemian laitokselle?
On. Vanha luokkatoveri sekä koulussa että poliittisesti.

Kiitos reportasshihsta! oli taas mukava lukea ajan henkeä.
pidin , ja pidän edelleen Puolasta ja Unkarista matkailumaina, varsinkin kun nykyään saa kunnon sapuskaa helpommin. tosin nuo ovat ne kaksi maata kolmesta, jossa olen joutunut taskuvarkauden uhriksi. Kolmas oli Tunisia. yhteismenetykset noin nykyrahaksi muutettuna arviolta 300 €, ja yksi passi. aika vähällä olen selvinnyt, 3€ per käyty maa.
eli dösälipun hinta stadin paikallisliikentessä.
Tunisiassa vielä törmäsin uskomattomaan matkailija-kusetukseen, jota yritettiin Venezuelassa vuosia myöhemmin. “hotellin käytävän viimeinen huone”. koko hotellin henkilökunta on mukana juonessa, kun matkailija menee syömään/baariin. jää “siivoojalle” enemmän varoaikaa penkoa kamoja,ja sitten varoitetaan radiolla jos asukki on palaamassa huoneeseen.
Tunisiassa meni 40 dollaria, mutta Venezuelassa ei bolivarin bolivaria, koska kerrasta opin. vaihdoin hotellia, kun taas näytettiin “se käytävän viimeinen huone”.

toivottavasti joku voi välttää rullauksen tämän jakamani kokemuksen ansiosta.

ja kaikki em. kansallisuudet ovat mielestäni ok sakkia, mukavat useat tuttavuudet vahvistavat asian. nämä puijaukset nyt vaan sattuivat ko. paikoissa. olisi voinut tapahtua missä vaan. Ja erikoiskiitos Unkarin taskuvarkaalle! olisi voinut viedä kaikki rahat, mutta jätti lompuukiin 50 DEM , jolla pääsin junalla Wieniin, ja soitettua suomeen tukijoukoille, jotka kävivät maksamassa finnairin manskun konttorissa lentolipun iltakoneeseen. (tämä siis kauan ennen nettiä ja kännyköitä…)

Doc.

ps. pitäisi tehdä tosi-tv ohjelma, jossa 10 kahdeksantoistavuotiasta kilpailee siitä, kuka pääsee nopeimmin esim Helsingistä Ankaraan, ilman äly tai muita puhelimia,ja totaalinen netin käyttökielto. ja ilman luottokortteja, koko matkakassa esim sveitsin frangeissa käteisenä mukana, että joutuisi vaihtamaan valuuttaa koko ajan. ja jokaiseen entisen itä-euroopan maahan vielä pitäisi anoa “fiktiivinen” viisumi. ja minkään maan paikallista valuuttaa ei saisi viedä maasta ulos, eli pakko vaihtaa CHF frangeiksi takaisin ennen rajanylitystä.
ja lennot kiellettyjä, juna/dösä/liftaus ainoat vaihtoehdot.

sellaista se oli ennen.

Biciollia arvostaen,

yst terv Doc.