Pyöränosien 3d-printtaus

päätin vaan ostaa tommosen värkin :smiley: ihan mukava harraste, katotaan jos sais ton mountin kuvattua joku päivä

Kirjastoilla tosiaan hyvin nykyään tulostimia, mut ainakin Stadissa pääosin PLA-muovilla joka ei ole hirmu kestävää.

U-lukon runkopidikkeen ja Simplexin tuotteiden pahamaineisten delrin-osien näköiskappaleiden tulostus kiinnostaa



Muistin vihdoin postata nää :smiley: saa mukavasti garmin varian aivan tohon satulan alle, kyseessä vanhempi suorakaiteen mallinen valo.

Tuli mieleen kun tuli tämmönen uunista ulos.
ezgif-5-fe24cd7612ff
Oli tommonen joku halpis action cam jota käytin webcamina, päätin tehdä kunnon telineen niin vapautu gorillapodi muihin tehtäviin.

7 Likes

Oujes mustaa PETG:iä, valmiilla Thingiverse-mallilla Pelagon Hangon haarukkaan:

Samalla rykäyksellä itse suunnitellut jarruvaijeripidikkeet M5-koloihin:

2 Likes

Kaikkee pikkunippeliä tullu puuhailtua, kun oppilaitoksella on hyvät pelit ja vehkeet. Tää taitaa olla viimeisin fillarijuttu. Hyvä lamppu oli, mutta sopivaa kiinnikettä ei ollu olemassa, valaisin napsahtaa tohon kiinni tiukasti kun sen painaa sisään ja kääntää 90°, kun yksi sivu on lampussa tasainen. On toiminut.

4 Likes

Taas mennään!

Pelagoon puuttuvat vaijeripidikkeet customina. Toimivat muuten hiton hyvin.

12 Likes

Jos 3D-printatun osan kestävyys ei suoraan ole toivotulla tasolla, tulostimella voi tehdä kans muotin kuituvahvisteisen osan valmistamiseen.

3 Likes

https://tekniikanmaailma.fi/amerikkalainen-pyoraharrastaja-loysi-3d-tulostuksen-rajat-kokeellinen-ohjainkannatin-hajosi-katastrofaalisesti-kesken-ajon/

Imgur

Imgur

Wahoo mountti tuli tehtyä. Oli mukavasti Gitissä toi kiinnike, jota ei tarvinnu liian paljo muokata, että sai printattavaksi. Jos turussa wahoo käyttäjiä jotka tarvii mountteja niin noita speisermountteja voin tulostella tarvitseville. Seuraavaksi työn alla aero mount ja kenties tulevaisuudessa ritchey c260 out front mount alumiinista koneistettuna, mutta tämän aikataulu vielä aika auki.

2 Likes

Kai tämän nyt kehtaa jo postata kun on kesän verran tullut ajeltua, ja edelleen tuntuis pelaavaan.
Eli Yhdistetty etuvaihtajan adapteri, ja kaapelistoppari.
El Mariachin mukana olisi ilmeisesti pitänyt tulla uutena Problem Solversin etuvaihtaja-adapteri, mutta en koskaan sellaista vastaanottanut. Nyt kun piti ekaa kertaa saada tämän kesän vuoristoreissulle tuplat eteen, ja laatikosta löytyi hurjan kokoisella kiinnikkellä oleva bottom pull vaihtaja, niin piti äkkiväkkiä laittaa se sopimaan.
Hiukan yllättäen tämä on nyt toiminut moiteetta koko kesän, varsin haastavissa olosuhteissa ja useamman tuhat kilometriä kovaa bikepacking, ja arkipyöräily -elämäntapaa.

9 Likes

Offtopikkina alkoi kiinnostamaan nähdä Mariachista sivukuva. Noi vihreeksi anodisoidut vanteet ja graffat aiheuttaa jänniä tuntemuksia.

Aiheeseen liittyen tää on jees kampe Simpan 11v maantiekahvan ja maastovaihtajan naittamiseen: Thingiverse: Adapter for Shimano 11 speed road shifter and MTB rear derailleur. Ollut tosta tehty tuloste pari kuukautta käytössä ja hyvin skulaa.

2 Likes

-70-80-lukujen Simplexit on ilmeisesti muuten ihan kelpo komponentteja, paitsi että Lucien Juyn futurismipäissään niihin speksaamat delrin-muoviset osat hapertuu poikkeuksetta vuosien kuluessa ja lohkeilee pois. 3D-tulostamalla lisäelämää ajanmukaisille osille ranskalaisiin retropyöriin? Kuulostaa hyvältä. Kaikkein yleisin hajoava taitaa olla etuvaihtajan runko-osa eli toinen puoli klamppia, en yllättyis jos joku olis jo mallintanut.


Tästä innostuneena päivittelin tuoreita kuvia projektitopsuun.

Kiekot jakaa takuulla mielipiteitä, mutta mielummin se, kuin ikuisen tylsä, loputon mustuus, joka pyöräpalikoita nykyään hallitsee. Sen verran pitää silti sanoa, että kiekkoja ei alunperin peksattu tähän pyörään, vaan tuli hankittua joskus Superstarin mega-alesta, jossa tämä oli ainoa värivaihtoehto. El Mariachi ei ollut kiekkoja hankkiessa edes omistuksessani.

ezgif-4-a28bf7f70d

Kaveri tulosti mulle tällaset venttiilihatun tuulimyllyt. Ainoo järkevä asia, mitä voi pyörään 3D-tulostaa.

19 Likes

Hommasin tällasen parinkympin liiterin valon eikä se tahdonnut pysyä tangossa kiinni kunnolla, väpätti ja osoitti kuusenlatvoja kohti aina pikku töyssyn jälkeen, noh… ratkaisuksi
printtasin tommosen mountin minkä kiinnitin waldin jalkaan.

!

8 Likes

Juma. Mitä matskua, kuinka kestää?

Oliko sulla tämmöne valmiina vai värkkäsitkö sen tässä ootellessa?

Otin tönärin kauniiseen käteen ja pistin mallintaen, ei oo hirveen monimutkainen kappale.

5 Likes

Viimeistelyä vaille. Tää on jo toinen mikä mulla hajoo, tällä kertaa grippejä vaihtaessa ruuvari lipes. DIY-versio vaikuttaa materiaalivahvuuksien puolesta alkuperäistä kestävämmältä, mut laitoin varmuuden vuoksi vielä 100 % infill. Kontulan kirjastolla ois ollu veikeen värisiä lankoja, mut nyt mentiin mustalla.

Malli: Shimano Nexus 3-Speed shifter cover by alcez42 - Thingiverse

3 Likes

Mikäs on vuonna 2023 paras ilmainen tai edes työssäkäyvän saavutettaviin hinnoiteltu ohjelmisto kaiken maailman kikkareiden mallintamiseen?