Pyörällä päästään

Suomen käsityön museo Jyväskylässä järjestää ehkäpä tulevan vuoden ensimmäisen polkupyöräilyyn keskittyvän näyttelyn 12.1.-26.5.2013. Kuten museon nimestä voi aavistaa, itsetehdyt ja rakennellut pyörät ovat myöskin osa näyttelyä. On siellä vanhaa isopyörää ja Hopeasaumaa, Pelagoa, ja nyt vaihdevaroituksen annan tässä !; myös celesten värinen italialainen maantienamu. Kun juuri näihin aikoihin kaikki meistä eivät aja töihin tai kouluun pyörällä joka päivä ja rakentelu, osien etsiminen sekä muu maastohiihto vie osan parhaasta ajastamme, niin rohkenen suositella tuota rastia, ilman provikkaa. Museon sivuilta loput tiedot.

nem5rut - 20:56, 28.12.2012 » ...Museon sivuilta loput tiedot.
Linki:

http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/13_pyoralla_paastaan.htm

Hieno oli näyttelyn avaus perjantaina. Teemapäivät on lisätty museon sivulle. Menkää käymään oman kylän väki vaikka kaksi kertaa, vaimon tai tyttöystävän kanssa, ei kuitenkaan kannata ottaa molempia mukaan samalla käynnillä. Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy, joten rahaa jää sijoitettavaksi illan humuun tai pyöränosiin. Ohikulkijoillekin suosittelen välipysähdystä, vaikka sieltä ei saa bonusta. Mobilian tulevaan 2-pyöränäyttelyyn on täältä vähän pidempi matka, vaan päivässähän tuonkin polkee.

Vanhaa juttua ja henkilökohtaista nostoa, pahoittelen samantien mainostani penaltyn pelossa. Käsityön Museolla on perjantaina Rompetori, johon haluttiin muutakin kuin sukkaa, virkkuukoukkua ja nuorta mummoa. Siispä myyn romujani tuolla klo 11-18. Enik Makalun rungosta on tehty fiksuja fixejä, Nishiki nostaa hien niskaan, Rouleurin irtonumeroita ei saa R-kioskilta, Shima-Noutakin on noudettavissa alle e-torihintojen. Sälää ja palikkaa, lehtiä ja kirjoja. Sisäänpääsy taas 0 (nolla) euroa, joten jos et mitään osta, osta olut myöhemmin. Varoitan jarruista, kahvoista, luotisuorista kierteellisistä takakehistä, tai muistakin vaihdeosista.

En ole museolla töissä, maksan pöydästä jota en saa omaksi. Museon elinvoimaisuus ja tämä hieman erilainen käsityöläisyys menee ohi taloudellisen intressini. Muista myyjistä en tiedä mitään, vaan suuri kävijämäärä ei liene huono millekään museolle.

Tervetuloa.