Pyöräliiton Pyörä pakolaiselle -kampanja 🔔 La 7.5. klo 14:00 pyörien kasailua Pyöräpaja HKI 🔔

Pyörä pakolaiselle on Pyöräliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on auttaa maahan saapuneita ukrainalaisia ja muita pakolaisia.

Pyörä pakolaiselle -toiminnassa välitetään lahjoitettuja polkupyöriä niitä tarvitseville pakolaisille. Voit osallistua toimintaan lahjoittamalla pyörän, toimimalla vapaaehtoisena pyörävälittäjänä tai pyytää lahjoituspyörää (vain pakolaiset).

Tämä tiedoksi ja semmonen tässä tuli mieleen, että pitäisikö järjestää jotkut YV-talkoot vaikka Pyöräpajalla ja roplata ajokuntoon joitain pyöriä?

4 Likes

Pyöräpajalla on jo pitkä rivi juuri tähän käyttöön saatuja aihioita ja uskon että tekijälle löytyy tekemistä! Sitä en tiiä, montako talkoolaista kannattaa samaan aikaan kerätä tekemään, mutta ehdottomasti apu tervetullutta.

Mietiskelin juuri tätä asiaa, kun suunnittelin taloyhtiön pyörävarastojen siivoamista ja pyörien laputusta. Ajattelin tarjota mahdollisuutta lahjoittaa pyörä pakolaiselle, jos se auttaisi myös pääsemään eroon pyörävaraston ajamattomista pyöristä.

2 Likes

Erinomainen idea! Vaarini Pyrkyriä ei kuitenkaan tarvi edes laputtaa.

1 Like

Kiitos vielä avauksesta R.Kuitti! Päivän tilanne pajalla seuraava: lahjoituspyöriä on niin paljon että työskentelytila loppuu pian lattialta, talkooporukkana toimii nyt pajan vakioväki, jonka voimin talkoilua pystytään tekemään rajallisesti.

Mitä nyt siis eniten kaivattaisiin: Yyveeläisiä talkoilemaan! <3

Lisää lahjoituspyöriäkin kannattaa haalia, mutta ei ihan akuutisti, ennen kuin lattia taas näkyy.

4 Likes

mitä jos ei jaksa kun eioo edes omat pyörät ajokuntosia

voiko vaan lahjottaa ne

1 Like

btw fyi

lipun RAL-koodit:

5019 Azure

1023 Gold (golden)

Lauantaina 7.5. rakennetaan pajalla pyöriä Ukrainan pakolaisilla klo 14:00. Tervetuloa mukaan!

We are building bikes for Ukrainan refugees in paja next Saturday 7.5. at 14:00. Welcome to join!

8 Likes

Teksti kopsattu pajan TG-kanavalta. Ilmaisut “tehdään” tai “me teemme” ei sisällä allekirjoittanutta, eli hyvispisteet jaossa muille kuin itelle.

Sopiiko pajalle tulla jokin muu päivä kasailemaan jos tulevana lauantaina ei pääse?

Oliskohan lauantaina tarvetta huoltopakulle jossa on huoltopisteet ja työkalut kahdelle mekaanikolle? Voisin kysästä kiinnostaako erästä firmaa tukea tätä toimintaa jos siihen on tarvetta

4 Likes

Aivan loistavaa!

Eka välityskeikka tiedossa

1 Like

Kiitos pajatyypit! Olin keskiviikkona katsomassa pyöriä pajalla, mutten valitettavasti tänään päässyt talkoisiin, kun on veövollisuuksia Kanta-Hämeessä. Jos pyöriä vielä jää, niin voisin joku päivä tulla korjaamaan.

Aika kiitollisilta näyttivät päällisin puolin, eli hirveitä pommeja ei jengi ainakaan lahjoittanut, mikä on kiva.

1 Like

Kanta-Hämeestä ehdin vielä illaksi pajalle talkoisiin, joissa lahjoituspyörät saatiin huolletuiksi ja valmiiksi odottamaan noutoa. Iso kiitos Pyöräpajalle, ja erityisesti @Alllu lle, @pabs ille ja Heikille (ja muille, jotka olivat lauantaina?). Ilmoitin, että pyörät voi hakea, eli oletan, että tuonut taho järkkää myös noudon.

5 Likes

Olipa kiva tehdä ihan perus pyörähommia pitkästä aikaa. Ja eiköhän pyörät mene ihan hyvään käyttöön. FYI näihin hommiin ei tosiaankaan tarvi mitään sen erikoisempaa pyörätietämystä, jos tämä tapahtuma kiinnosti ja jos näitä tulee lisää, muttei nyt päässyt paikalle.

1 Like

Onko YV:ssä vielä Kokkola-skeneä? Olisikohan sieltä löytynyt170-180cm kuskille naistenpyörää ja 6-vee pojalle lastenpyörää?

Laitoim tietoa ettenpäin.

Kokkolassa on haalittu iso kasa aihioita pyöriksi pakolaisille. Kuntoon laittamiseen ei kuitenkaan ole juuri ollut ajallis-taloudellisia resursseja osoittaa kenelläkään

2 Likes