Pyöräkolari uutisissa

Kuurna-Kulhontie, Kontiolahdella - tosi hiljainen pikkutie komeissa maisemissa, kaverin suosikkireittejä.

Siis jumalauta että alko vituttamaan tämmöne Kankaanpään touhu. Kyllä olis syytä saada oikeuskeissiä tästä vaikka ei kuollutta takas tuo.

2 Likes

”Tuo on haasteellinen paikka johtuen alamäestä. Ei tämmöistä onnettomuusmahdollisuutta osattu ennakoida”

Taidatte olla helvetin tyhmiä.

4 Likes

Ei olis pitänyt lukea Hesarin lukijakommentteja alkaa vaan ahdistamaan ja vituttamaan. Ihmiset on kyllä…en edes tiedä mitä. Voimia menehtyneen pyöräilijän omaisille ja toivottavasti tämä tapaus tutkitaan.

1 Like

Tuo pisti miettimään vastuukysymystä vallitsevasta sorannostotavasta.
Nythän on paljon paikkoja, joissa klv on pesty muuten, mutta alikulut jätetty soralle. Parhaissa 10cm korkea kasa suuaukolla.
Siellä alikulun varjossa, muuten pestyllä kelvillä oleva sepeli on ihan yhtälailla vaarallista, kun betonipossu.

Pitäisi saada laki, että kaikki sepeli pitää olla poistettuna 2 viikon kuluessa lumien sulamisesta. Ellei ole, saisi jokainen 100 km ensimmäisen sulan kuukauden aikana pyöräillyt 2% matalamman kunnallisveroasteen. Alkaisi löytyä resurssia jopa hkikympiltä.

Totaalista paskaa, että pasilasta eteenpäin rantaradanvarsi on vieläkin kauttaaltaan sorapatjalla ja kaikkalla muualla alikukuylläreitä.
Toivon, että jos noissa jollekkin jotain sattuu, asiasta vastaavat työnjohtajat saavat yhdyskuntapalveluna lakaista käsipelillä joka ikisen alikulun.

5 Likes

Khyl. Tuollahan asiasta juuri pääsin marisemasta ja näköjään tuorein kokemus tuolla.

Humalaisella autoilijallahan on oikeus pitää ajokortti, jos voiton tuottaminen osakkeenomistajille kapitalistisessa yhteiskunnassa sitä vaatii, mutta onko humalaisella pyöräilijällä oikeus jäädä henkiin?

1 Like

Veikkaisin, että Kankaanpäässä oikeustoimikelpoiset henkilöt liikkuvat autolla, mikä saattaa hiukan rajoittaa ymmärrystä siitä, mitä vaikkapa pyöräilijä pystyy havainnoimaan tai miten säätelemään ajoneuvonsa nopeutta.

…ja jatkouutisen mukaan betoniporsas oli kelvitunnelissa koska muuten siitä ois ajettu autolla jatkuvasti ??? Mitä helvettiä -kierrokset vaan kasaantuu

Tämmönen kohta näköjään, autoreitit joen yli kulkisi muutaman sata metriä kumpaankin suuntaan isojen risteyksien kautta:

1 Like

Kyllä se asia oli jo siinä ihan ekassakin

Hah yks kierros lisää: luin jostain että porsas oli alunperin tunnelin ulkopuolella/suuaukolla tms näkysällä mutta autoilijat siirtelivät sitä pois tieltä, jonka jälkeen siirtyi tunnelin sisälle

EDIT se jokin oli IL

“Autoilla ajamisen kieltävät liikennemerkit eivät auttaneet, joten kaupunki päätti laittaa alikulun edustalle betoniporsaan. Siitä se kuitenkin siirrettiin aina sivuun, ja ajelu jatkui.”

Toivon että myöskään noita siirtelijöitä ei paljon nukuta öisin, kun varmasti kuollut oli tuttu kaveri noin pienessä kylässä. Veikkaan että ajamalla tuolta välttää poliisin ja puhalluttamisen.

1 Like

Poliisi epäilee autoilijan törmänneen polkupyöräilijään suojatiellä. Pyöräilijällä on tapahtumapaikalla väistämisvelvollisuus.

Autoilijaa epäillään tässä vaiheessa kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Suomen eka pyöräilijä, joka tapettiin Teslalla?

Olisko jopa

“Lisäksi epäillyn autoon tehdään teknistä tutkintaa.”

voi vittu

kaadan sille

Kas kun ei “auto ajoi”

2 Likes

Jännä juttu, että toi ”pyöräilijällä on paikalla väistämisvelvollisuus” muistetaan aina mainita jos näin on, mutta jos väistämisvelvollinen olisi ollut auto ei asiasta sanota sanaakaan.

Pelkkien uutisten varassa olevalle ihmiselle syntyy vaikutelma, että tällaista nyt vaan sattuu ja yleensä pyöräilijä on syypää eikä suojatielläkään olisi saanut ajaa.

1 Like

Ks, missasin ton ja luin vaab autopilotilla et olis ollu autoilijan velvollisuus. Mitähä tapahtuu jos käy ilmi et on ajanu full self drivingillä väistämisvelvollisen yli. Painaako yleiset velvollisuudet vaakakupissa enempi?