Pyöräkolari uutisissa

Moottoripyörä kurvasi eteen - Pyöräilijä loukkaantui vakavasti

^^Liikennejärjestelyt viestittävät osaltaa liikennemerkkien lisäksi messagee. Jos liikenneympyrästä (tai kiertoliittymästä) ulosajaessa tai siihen tultaessa on väistämisvelvollinen suhteessa kevyeen liikenteeseen niin miksi siinä on keskikoroke? Keskikorokehan on sitä varten jotta voi turvallisesti odottaa liikenteeseen sopivaa rakoa tienylitykseen. Kevyelle liikenteelle keskikoroke “viestii” että tässä voit turvallisesti odottaa kunnes ohi ajavat (autot) ovat menneet ja autoille se viestii että tästä voi ajaa ekana koska keskikoroke on hyvä paikka kevyen liikenteen odottaa.

Lisäksi varmuuden vuoksi kevyen liikenteen väylällä on 100% varmuudella kanttarit osaltaan viestimässä että nyt ylität jotain “mikä ei ole sun baana”.

Vaikka väistämissäännöt ympyrässä ovat yksiselitteiset kevyen liikenteen eduksi niin silti se on tehty vähän epäselväksi, autoilijoille hippasen kätevämmäksi, tulkinnanvaraiseksi,

…tu mä sanon.

^^^^ tätä ympyrädilemmaa tuolla toisessa langassa jo pohdinkin. Ylittävä suojatie kun ei ole välittömästi ympyrän yhteydessä ja kun nuo merkit ovat juurikin miten ovat. Tuntuu, että juuri nuo Marloninkin huomioivat seikat eivät tue sitä mitä laki sanoo. Sillä, että suojatiet sijoitetaan usein vielä paljon kauemmas ympyrästä (kuin tässä perhekunnantiellä) lisätään toki näkyvyyttä (jos väliin ei ole pistetty puskia tms.), mutta hämärretään risteysajosääntöjä. Onko suojatie enää itse risteystä vai ei? Ei olekaan enää niin selvää muuten kuin jälkiviisasteluissa, mutta liikenneturvallisuutta ei paranneta miettimällä kumpi oli oikeassa vaan suunnittelemalla systeemejä niin, että tulkinnanvaraa on mahdollisimman vähän itse tilanteissa. Haravassa taloyhtiössäkään on sekä i että j raput.

Täällä Tampereella on niin vähän liikenneympyröitä, etten heti edes muista missä sellainen olisi ja koska olisin sellaisesta viimeksi ajanut – jos kuulette jonkun paikallisen puhuvan Viinikan liikenneympyrästä, sillä tarkoitetaan metkaa sotkua, jonka paikalla jos historiassa oli ihan oikea ympyrä.

Joka tapauksessa, onkohan tuokin ympyrän toiminnallisuuden kannalta haettu sellaista vaihtoehtoa, että kevyen liikenteen ylittäessä suojatietä pitäisi yhden normaalikokoisen henkilöauton kääntymään odottamaan siten, ettei se vielä vaikuta muun autoliikenteen vuohon risteyksen läpi. Muutenhan hitaampi jalankulkija saattaisi pysäyttää aika letkan sellaisia autoja, jotka menevät samaan suuntaan eli eivät tavan risteyksessä lainkaan vaikuttaisi toisiinsa.

Onko moisessa risteystyypissä ollenkaan järkeä? Toimivatko ne ns. sivistysmaissa?

no, jos se ei enää olisi ollut “risteävää tietä ylittävä” pyöräilijä, niin eihän siitä bussistakaan sanottaisi, että se olisi ollut kääntymässä liikenneympyrästä vaan, että oli tulossa liikenneympyrästä päin. Eli se olisi ollut jo ajamassa jotain tietä, jota pyöräilijä olisi ylittämässä. Tämähän taitaa olla nyt juuri sellainen tilanne, johon Osmon ohjeiden mukaan olisi tullut ottaa juristi mukaan.

Marlonin maininta liikenteenjakajasta on yksi näkemys, mutta minä olen mieltänyt niiden olevan tärkeämpiä liikenneympyröiden lähellä, että ne suuntaavat autoja oikeisiin suuntiin.

edit: ja kun tuon streetviewn vielä katsoo, niin tuossahan on vielä esimerkillisesti yhtenäinen asfaltti pyörätien jatkeella, eikä kanttareita.

Pyöräilijää päin ajanut tuomittiin kuolemantuottamuksesta

90 tuntia!!! sehän on melkein elämä!

tnts - 14:07, 2.9.2010 » [Pyöräilijää päin ajanut tuomittiin kuolemantuottamuksesta](http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Py%C3%B6r%C3%A4ilij%C3%A4%C3%A4+p%C3%A4in+ajanut+tuomittiin+kuolemantuottamuksesta/1135259841689/) 90 tuntia!!! sehän on melkein elämä!
Voi jkristus sentään. Reilukerho kokoontui jakamaan oikeudenmukaisuutta.

^^ ja vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista… jossain on vikaa.

^^^ Piti ihan finlexasta (jeah! aina yhtä huippua), että mitä kuolemantuottamuksesta voisi tuomita: kaksi vuotta vankeutta. Ja vieläsuurempana ihmetyksenä: on olemassa vielä törkeä kuolemantuottamus josta tulee linnaa-putkaa-vankilaa 4kk-6v. Jotenkin omalla skaalalla mömmöissä ja ylinopeutta ihmisen tappava tyyppi on jo aika törkeä. Pyöräilijä oli kuitenkin vielä toisella puolella tietä (ilmeisesti ihan omalla paikallaan), joten sieltä suunnasta tuskin mitään lievennyksiä tulee.

^^^^Mitäköhän nykyään tarkoittaa sana “oikeus”…

Sieltä rikoslaista löytyy myös ne lievennyspykälät (niitä on muuten useita erilaisia). Käsittääkseni nuorten ensikertalaisten kohdalla lievennyksiä käytetään aika usein ja reippaalla kädellä.

voisin kuvittella, että joidenkin kansalaisten oikeustajun kanssa saattaa tässä hieman riidellä keskenään erilaisten lievennyspykälien käyttö ja syyllisen amfetamiiniharrastus.

Tuokio tuli näistä rikoksista: törkeä kuolemantuottamus + törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen + rattijuopumus + erillisenä tekona huumausaineen käyttörikos = 1 vuosi ja 2 kk ehdollista ja 90h yhdyskuntapalvelua.

Matikkaa en oo lukenut vähään aikaan, missä on se x?

AL: …Pyöräilijä osui keskelle auton keulaa ja paiskautui tuulilasin läpi vyötäisiään myöten auton sisälle…

… Hän kertoi alitajuisesti tienneensä, ettei ajokyky ole huumeiden takia kaikkein paras (!), mutta lähti silti.

Saatanan kusipää! No meilläpäin tunto on puhdas kun teko on sovitettu yllä mainitulla rangaistuksella, eikö niin?

jussi - 7:10, 3.9.2010 » voisin kuvittella, että joidenkin kansalaisten oikeustajun kanssa saattaa tässä hieman riidellä keskenään erilaisten lievennyspykälien käyttö ja syyllisen amfetamiiniharrastus.
Mut se oli hei nuori nainen.

Osui tänään Metro-lehdessä silmään:

Laku - 9:19, 3.9.2010 » Tuokio tuli näistä rikoksista: törkeä kuolemantuottamus + törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen + rattijuopumus + erillisenä tekona huumausaineen käyttörikos = 1 vuosi ja 2 kk ehdollista ja 90h yhdyskuntapalvelua. Matikkaa en oo lukenut vähään aikaan, missä on se x?
X on tietenkin suomalaisen lainsäädännön ns. päihdekerroin, koska kännissähän mitään ei tehdä tahallaan, ja huumeidenkin alaisena se on niin ja näin. Eli viinan kanssa kerroin on pienimmillään, jolloin rangaistuksetkin jäävät pieniksi tai niitä ei edes tule! Päihteetön tila = 1 --> Vahva päihtymystila 0.1 tai vähemmän.

Rangaistukselle saadaan siis kaava x(rike/rikkeet)=rangaistus.

En ihan pysty käsittämään näistä tapauksista annettuja tuomioita, kun listii jonkun päihtyneenä ja saa ehdollista. Jotenkin tuntuu, että oli pahempi ala-asteella kun sai tunnin jälkkäriä ja lapun kotiin. Eikä siitäkään sen kummemin mitään oppinut.

http://www.kaleva.fi/uutiset/polkupyorailija-loukkaantui-tormayksessa-rovaniemella/868453

eki - 15:50, 3.9.2010 » En ihan pysty käsittämään näistä tapauksista annettuja tuomioita, kun listii jonkun päihtyneenä ja saa ehdollista.
Avainkysymyshän tässä on teon tahallisuus. Oliko tarkotus tappaa joku? -Ei, tarkotus oli ajella pirissä ja pilvessä.

Mitä rangaistuksiin yleensä tulee, Saatana että suututtaa joka kerta kun luen lehdestä raiskaajien saamista tuomioista. Tämä hirviörikos ihmisyyttä kohtaan kuitataan lähes aina ehdonalaisella ja jollain pikkukorvauksilla. Sitten nämä kuristamattomat kusipäät vielä valittaa raskaasta rangaistuksestaan hoviin, joka kohtuullistaa tuomiota esim. sen takia että raiskaajan vihan ja alistamisen uhri on ex-vaimo, tai väkivalta on ollut lyhytkestoista, tai tällä sadistilla on vakituinen työpaikka, jonka hän on vaarassa menettää jos saa vankilatuomion!

Taannoin Mäntässä, vai missä se oli, äiti miehensä kanssa raiskasi, kidutti ja möi muille raiskaajille kahta lastansa vuosikaudet. Tuomio oli muutama vuosi linnaa. Raiskaamista ja alistamista seuraamassa olleet pedofiilit saivat hiemen ehdollista, kun “eivät osallistuneet” tekoihin.

Murhaajien elinkautinen tuomio aiotaan muuttaa automaatisesti 12 vuoden mittaiseksi, kun armahdus 12 vuoden jälkeen on jo melkein selviö joka tapauksessa. Jammu Siltavuorikin muistaakseni sai kiinteän vuosimääräisen tuomion aikanaan, tai armahdettiin! Harmi ettei päästetty vapaalle jalalle kumminkaan.

Kaikki hakkaajakusipäät lähes joka tapauksessa selviää teoistaan sakoilla ja vahingonkorvauksilla joita vain harvoin maksavat. Jos linnaa tulee, tuomiota odotetaan vapaalla jalalla, sama koskee raiskaajia ja rattijuoppoja. Yhteiskuntaan sopimatonta roskasakkia, kaikki.

Kun tuomiot ja “oikeustoimet” on tätä tasoa, ei tarvi ihmetellä tuon huumekuskin tuomiota. Tappovehkeitä on tuliase, teräase, astalo ja myrkky. Autolla sattuu vain onnettomuuksia, kun ei ollut onnea matkassa.

Ja Joensuussa ruumis:

Pyöräilijä kuoli risteysturmassa Joensuussa