Pyöräilytermit, joita et ymmärrä / ovat obskuureja

Täällä saa kysyä tyhmiä. Mä aloitan:

Luottokorttibikepacking

Tarkoittaako tuo top notch-kamppeiden hommaamista luotolla lähilaavuiluun? Vai luottoäkkilähtöä sinne unelmien erämaihin?

Yksi ilta nuotiolla näitä mietin ja listasinkin päähäni vain todetakseni, että kaikki obskuurit termit olivat aamun sarastaessa hälvenneet kuin sumu järven yllä konsanaan. Jatkan listaani termien taas saapuessa mieleeni.

Ite oon aatellu tossa haettavan sitä suuntaa, että ruoat ostetaan ravintoloista ja yöt punkataan maksettujen lakanoiden välissä? Ite ei roudata päiväkausien ruokia tai majotteita mukana.

e. vai haetaanko tässä nimenomaan eroa credit card touringiin?

Credit card touring ehkä parempi termi. No tomato, tomato - termin perimmäinen idea mulle edelleenkin mysteeri. Mietin myös tota vaihtoehtoa ravintolaillallisista ja hotelliöistä.

Credit card touring on ymmärtääkseni sitä, että hyppää ilman sen isompia sivulaukkuja ym. kurjistajia kevyen ja mukavan pyörän selkään ja ajaa. Matkan varrella ostetaan kaikki tarpeellinen, suotta siis kuljettaa mukana majapaikkaa tai ruuanlaittovehkeitä. Pullot telineisiin ja banaani taskuun.

F. Kaeppae - 19:32, 31.5.2020 » Täällä saa kysyä tyhmiä. Mä aloitan: [b]Luottokorttibikepacking[/b] Tarkoittaako tuo top notch-kamppeiden hommaamista luotolla lähilaavuiluun? Vai luottoäkkilähtöä sinne unelmien erämaihin? Yksi ilta nuotiolla näitä mietin ja listasinkin päähäni vain todetakseni, että kaikki obskuurit termit olivat aamun sarastaessa hälvenneet kuin sumu järven yllä konsanaan. Jatkan listaani termien taas saapuessa mieleeni.
Hah! Kuulin tän sanan joskus 2017 ja olin ihan vitun moksiskin koska ei mitää järkee vaan pelkästään noloa.
kolkka - 21:16, 31.5.2020 »
F. Kaeppae - 19:32, 31.5.2020 » Täällä saa kysyä tyhmiä. Mä aloitan: [b]Luottokorttibikepacking[/b] Tarkoittaako tuo top notch-kamppeiden hommaamista luotolla lähilaavuiluun? Vai luottoäkkilähtöä sinne unelmien erämaihin? Yksi ilta nuotiolla näitä mietin ja listasinkin päähäni vain todetakseni, että kaikki obskuurit termit olivat aamun sarastaessa hälvenneet kuin sumu järven yllä konsanaan. Jatkan listaani termien taas saapuessa mieleeni.
Hah! Kuulin tän sanan joskus 2017 ja olin ihan vitun moksiskin koska [b]ei mitää järkee vaan pelkästään noloa.[/b]
Eri mieltä. Tai en tiiä miten se on bikepackingia jos ei oo laukkuja, mutta kaikenlainen pyöräily pelkästään oikein eikä yhtään noloa.

Jos olis aikaa ja rahaa, niin totta helvetissä lähtisin luottokortti ajopaidan taskussa retkelle maantiepyörällä.

F. Kaeppae - 19:32, 31.5.2020 »

Luottokorttibikepacking

En oo ikinä moista termiä kuullut, mutta luottokorttitouring on tuttu kyllä ja itsekin ainakin osittain toteuttnut parissa maassa, jossa telttailu ei onnistu villisti ja leirintäalueiden sesonki ei ollut kohdalla, mutta löytyy kattava tarjonta majatalojen puolelta. Ruokia ei kyllä aina syöty ravintoloissa vaan myös kokattiin kämpillä. Mut majoitus- tai kokkauskamppeita ei kannettu. Helpotti pyörien kans lentämisessä myös.

Bikepackingissä nyt jo nimesä on tavaroiden pakkaaminen pyörään ja ilman tavaroita se on vähän outo sanavalinta. Lisäksi maastopyöräretkeilyssä jotenkin kokee leiriytymisen kuuluvan kiinteämmin kokonaisuuteen kuin tiellä tapahtuvassa pyöräretkeilyssä.

kunba - 21:38, 31.5.2020 » Jos olis aikaa ja rahaa, niin totta helvetissä lähtisin luottokortti ajopaidan taskussa retkelle maantiepyörällä.
Tämähän se olis. Nää on vähän näitä juttuja joka varmasti jakaa mielipiteitä, toisille retkeily on luontoa ja laavuja. Toiselle paikasta toiseen siirtymistä nopeasti ja kevyesti sekä majoittumista kaikilla mukavuuksilla.

Mikäs sen mukavampaa kuin lentää etelään, ottaa joku kuitutykki vuokralle ja vetää sillä kunnon Tour d’Amex. Laavuhommat on kivoja Suomessa, koska täällä niitä laavuja esim. on.

Ymmärrettiin väärin. Noloa on toi termi ja termeistä täällä nyt puhutaan. Tekemisessä ei ole mitään väärää.

Ja siis hankala olo tulee just siitä että ohitetaan kaikki järki ja logiikka että saadaan muotisanoja (2017) droppailtua omaan puheeseen, vaikka sisältöön syntyisi tästä ristiriita.

Joo, terminä luottokorttibikepacking on kyllä melkoinen hirvitys.

Törmäsin taannoin termiin ”ei-mehubrifter”, minulla on kotona ei-kaasuliesi ja tietokoneessani on ei-Windowspohjainen käyttöjärjestelmä. Suosikki saunani on ei-sähkösauna.

Vois mennä inhokkitermeihinkin mutta “vaihteeton”.

Joka ikisessä polkupyörässä on vähintään yksi vaihde. Jopa penny farthingeissa.

jos ketju tippuu metsässä, luuleeko kukaan, että pyörässä on vaihteen vaihdetta

sojoting

Roger Kuitti - 10:49, 1.6.2020 » [i]sojoting[/i]
Ihan tätä varten kirjasin sen ylös fiksisanastoon.

minne sojoting kusitauon ajaksi?

Sojoting origins (NSFW, omalla vastuulla, ei herkille ja mitä näitä nyt olikaan).

Samps - 17:08, 29.1.2015 » Iskin googlen reverse-imagehakuun ton ihanan värisen pöörän ja päädyin tommoseen bikeon.tumblr.comiin. Ei ollu ihan worksafe.

manuaali

yksivaihteessani