Pyöräaiheinen blogi

Hei
Mainostan muutama päivä sitten kaverin kanssa aloittamaamme blogia, jonka aiheena ovat hylätyt, unohdetut, varastetut ja rikkinäiset pyörät. Konsepti on vielä kehittelyasteella mutta katsotaan mitä siitä kehkeytyy kun materiaalia alkaa kertyä enemmän.
http://thebicyclesurvey.wordpress.com/

Pientä miettimisen aihetta: miksi mun kannattaisi katsella noita pyöriä netistä, kun näen niitä joka päivä kaupungilla. Missä lisäarvo? Mikä tekee blogistanne sellaisen, että joku haluaisi sitä katsella?

Miksi?

Musta oli ainakin ihan viihdyttävä katsella noita hylättyjä ja huonokuntoisia pyöriä. Monesti tulee itsekin mietittyä, mikä tarina pyörien takana on ja kuka jättää rakkaan pyöränsä noin törkeästi heitteille? :smiley:

Lisäarvo kiinnostaa täälläkin. Laadukkaampia fotoja ja mielenkiintoisempaa kielenkäyttöä (+oikeinkirjoitus), niin eiköhän tällä pääse blogikirjojen jonoon.

Tuohan voi auttaa jotain löytämään kadonneen ajokkinsa. Hyvä homma. Vielä kun sivulle voisi (kuka tahansa) uppia geotägättyjä kuvia ja kuvan yhteydessä näkyisi kartalla fillarin sijainti.

Mun mielestä näitä oli ihan mielenkiintoista selailla. Ei tällaisia tapauksia täällä meidän kylillä niin paljoa kuitenkaan näe. Pisti heti miettimään sitä vitutuksen määrää jos joku kävisi ruuvaamasta kaupungilla satulan tai jotain muuta osaa irti kun silmä välttää.

Kiitos vinkeistä ja kommenteista! Kiinnostus on tietenkin jokaisen itsensä päätettävissä.

Kuten tässä ehdotettiin, niin blogia olisi tarkoituksena tulevaisuudessa kehittää sillä tavoin, että siihen mahdollisesti voisivat kaikki halukkaat lisätä kuvia ja tietoja pyöristä, mutta vielä pidämme juttua suljetumpana. Tähän pitäisi sitten toki luoda jonkinlainen sivusto, jossa kaikkien olisi helppo lisätä tietoja. Ehdin vain aivan nopeasti tutustua geotäggäykseen (geotagging), jonka avulla voisi ilmeisesti liittää paikkatietoa suoraan kuviin. Jos joku tietää miten tällaisen mahdollisuuden voisi yhdistää ns. yhteisöllisiin blogeihin, niin otan tiedon mielelläni vastaan.

Ja toki pyrimme parantamaan kuvien ja tekstien laatua. Nyt ei vain ole Suomessa paras vuodenaika kuvien ottamiseen, kun päivänvaloa ei ole niin kovin paljoa. Toki blogissa olisi tarkoitus myös tutkia ja koittaa saada kuvattua näiden pyörien esteettisiä arvoja.

Pienenä saivarteluna voisin vielä lisätä että lisäarvo on tietosanakirjamääritelmän mukaan: “marxilais-leniniläisen talousteorian käsite. Työntekijän luoman kokonaisarvon ja työvomasta maksetun arvon erotus.”