Pyhäinpäivän keyrihönttämöt Vol. II @ Hki 4.11.2023

Pyhäinpäivä lähestyy. Kekri, marraskuun alkuun sijoittuva vanha suomalainen sadonkorjuun juhla on tapahtumaisillaan ja ihmiset ovat innokkaina valmistautumassa juhlallisuuksiin raskaan sadonkorjuukauden päätteeksi.

Mutta jotain on tapahtunut, tarkemmin sanottuna murha. On sinun tehtävästi ratkaista muutama avainasia murhatapauksessa. Odotettavissa jotain yliluonnollista? Ehkä. Murha? Varmasti. Hieman etsivätyötä löytääkseen vihjeet ja ratkaisut? Tietysti!

Ohessa lista tarvikkeista joita tarvitset ollaksesi voitokas polullasi:

  • Kynä (tai useampi) vihjeiden ja vastausten kirjoittamiseksi
  • Valot valaistaksesi kulkiessasi edessäsi häämöttävän pimeyden
  • Jotain mikä suojaa päätäsi
  • Muki (ei pakollinen, mutta suositeltava)
  • Vapaavalintainen poljettava lihaksilla kuljetettava kuljin joko yhdellä tai useammalla vaihteella
  • Kauhu- / etsivä-tyylinen asu on vapaaehtoinen, mutta tekee sinusta minuutin nopeamman kuin mitä aikasi muuten olisi

Kerääntymispaikka on Hietaniemen hautausmaan uuden kappelin sisäpiha (Hietaniemenkatu 20). Kynttilät sekä salaperäinen hahmo keskellä pihaa kertovat oikean paikan.

Aloitusaika rohkeille ja ilkikurisille on pimeän tultua 18.30. Infot tulevasta koitoksesta selviämiseen kerrotaan klo 18.15.

Lopullinen määränpää kerrotaan manifestissa.

Päätapahtuman jälkeen on luvassa helvetintulinen kehä, jossa jalan osuminen kirottuun maahan pudottaa sinut helvetin ulommalle kehälle.

Mahdollisista allergioista toivotaan kerrottavan etukäteen yksityisviestillä. Mahdolliset tarjottavat ovat lähtökohtaisesti vegaanisia.

Tykkäämällä postauksesta tiedetään suurin piirtein moniko pääsee koitokseen osallistumaan ja saamme riittävästi manifesteja ja pinnakortteja valmistetuksi.


The All Saints’ Day is upon us. Kekri, the old Finnish feast celebrated at the beginning of November is again happening and people are eager to participate in the festivities after the heavy harvest times.

But something has happened, a murder to be more precise. It is up to you to figure out a few key points about the case. Something unnatural to be expected? Maybe. A murder? Most definitely. Some detective work to find the clues and find the answers? Of course!

Here’s a list of what you will need to be successful along your path:

  • A pencil (or a few) to write your answers
  • Lights to lighten your path when you dart into the darkness ahead
  • Something protective to cover your head with
  • A mug (optional but recommendable)
  • And of course a muscle-operated pedalling vehicle of your choice with gears or with just one
  • A horror/ detective -styled costume is optional but will earn you a minute off of your final time.

The starting spot will be the courtyard of the new chapel of Hietaniemi graveyard (Hietaniemenkatu 20). Candles in the center of the courthouse and a mysterious character will be the sign that you are at the right spot.

Starting time for the brave and the wicked will be when it has gotten dark enough 18.30. The infos to be more ready for the upcoming solving of the case will be heald at 18.15.

Your final destination will be stated in the manifest.

After the main event there will be a hellfireish circle where by touching the cursed ground will be sent to the outer circle of hell.

We hope that you inform about possible allergies by private message. The possible offerings are basically vegan.

By liking the post, we know roughly how many people will be able to participate and we will get enough manifests and spoke cards prepared.

23 Likes

Ok en tiie viel pääsenkö mut mega peukut tälle, kuulostaa hyvält!!!

5 Likes

Ei helevetti asu heti mietitty, mut ei tsäänsiä saada vapaaksi tota päivää/iltaa/yötä…
:anatomical_heart: :hocho: :person_kneeling:
Kuulostaa todella hywälle! Next time todellaki messis!

1 Like

Varovainen kyllä

1 Like

Jaahas nää lähenee! Mitä on kauhu? Premium Rush -etsivätyyli vähä houkuttaisi. Puku päällä ällärit. Uhka vai iso mahis

5 Likes

Hyvältä kuulostaa! Olen yrittänyt löytää laminaattoria tuloksetta. Vallilan kirjaston kone on epäkunnossa eikä hirveästi nappaisi lähteä Vuokkiin asti kirjaston laitteelle. Vinkkejä? Huh onpas mahdollisesti monia tulossa, ihanaa!

Oodissa oli ainakin kesällä vielä laminointikone.

1 Like

Tänään luukutetaan
Klassinen viimesten tuntien pohdinta saisko näist kleduist horror/detective

1 Like

Mitään maamerkkiä? Ollaaa täs kellorakennuksen ja giganttisen ristin välissä.

Multa voi tulevaisuudessa lainata laminaattoria jos joskus tarvii.

2 Likes

Lähdetään tästä maalista TöPyn synttäreille, Linnankoskenkadulle. Maali siis sulkee ihan just!

1 Like

jopa kaiken konfuusion jälkeen tästä jäi hyvä mieli. fiilikset&tunnelmat jne.
TöPö kruunas kaiken

1 Like

Oli kyl mega minttine eventti! Kerranki kunno sekoiluu ja rtfm meininkii. Oli kiva vähä joutuu miettii et hetkine mitäköhä toi tarkottaa, ja käyttää mielikuvitusta! Esim. Se ku piti tajuta et Aleksanterin patsaalla ne uhrattavat ihmiset oliki niit patsait :smiley: oli mega läppä jotenki.

Olin laittamas tähä jutun mun mokista mut hitto niit oli nii paljon et sanonpaha vaa et oisko mun pitäny miettii vähä enemmän xD

Kiitos nimim. sijalolle! Oli upeet ensiällärit, ja toivottavasti tämmöi joku kauhuteemane nähtäs ens vuonnaki!!

Ootan innol kans lopullisten sijotuksien näkemist, ku ilmesesti tosi monel oli vajaa lappu :joy:

Ainii, ja onnee Sippo ekast ällärivoitost!!

6 Likes

rohkee ja onnistunu järkkäys

UUTTA VERTA ALTTARILLE!!!

5 Likes

Kiitos sijalo ja onnea Sippo, tai siis Syyttäjä! Tais avainkortti avaa kaikki ovet eilen.

Mä jotenkin aattelin et lähtö on jostain hiljaisen hautausmaan nurkalta, mut olihan hietsussa muutama muukin…

Kuuntelin alustukset ja lappu käteen, rastit kaikki ihan ytimessä, tästä tulee nopee keikka. Jotenkin unohtui kuunnellun sisäistäminen ja manifestin lukeminen, kun alkoi ajaminen.

Visa ja Carl: kunnon veto heti alkuun tietty oikeeta kautta meklulle, mä kikkailin Eetun perässä jossain väiskin kentän nurkalla autojonoissa ja kun jengi parkkeeras ja manööveeras sity maastureitaan ihan holtittomasti niin lane splittauskin oli vähän laiskaa. No siitä sit temppeliaukiolle ja en ollut sisäistänyt et pitää joku tarra etsiä. vaik oli etsivän pikkutakki ja kravatti. siitä sit rasteja napsien ja stonga löysänä quillissa pyörien aleksanterin patsaalle. siellä stongan kiristys kun kaikki dropit pelotti aika paljon ja sitten saikin laskea leijonan silmiä ja nenäkoruja. @Carl oli laittanut pyöränsä viel sen tarran päälle piiloksi ja siitä ukotuksesta ostin sen red bullin. Unioninkatu unohtui kun carl kertoi et kaikilla rasteilla on tarra ja siinä sit tajusin et pari on unohtunu ainaki. temppeliaukion kävin etsii visan kanssa, meni kyl aika kauan. lähdettiin täysin väärästä suunnasta kirkon kattoa liukastelee. Visa veti aika hyvin kiasman kulmalla linjaa, yritti droppaa mua sebulla mut ei tänään, ei tänään. motivaatio ajamiseen kirkon katolla oli melko matalalla kun en ollut sisäistänyt ohjeita, joten päätin valua kauppaan ostaa juomaa ja karkkia. Maalissa lapinlahdessa oli oikein mukavaa ja kaffe ja vegan korvapuusti lämmitti mieltä. toki myös DFL.

Jatkot rankkasadetta odotellessa Töölön Pyörän synttäreillä olivat myös oikein letkeät. Onnea @happo-orgiat tietovisan voitosta, ei ollut helppo kun ehdittiin vastaukset kuulemaan. “Laita osasarjavalmistajat järjestykseen TDF-voittojen mukaan”. Kiitos myös hyvistä tarjoiluista, linssikeitto lämmitti mieltä ja mahaa!

@skidsystem vielä kiitos älläreistä, kuumasta mehusta ja palkinnoista. kohta sit ghettoblaster…

5 Likes

Kymmenen uskaliasta lähti selvittämään mysteeriä ja kymmenen palasi tutkimusmatkaltaan. 13 osoitetta joista jokaisessa symboli ja kirjain, 6 osoitetta sisälsi mysteerin ratkaisuja ja 7 osoitetta yksittäisiä sanoja / sanahelinää.

Manifestin lukeminen oli tärkeässä roolissa, sillä tarkoituksena oli löytää osoitteen perässä olevan sulkumerkkien sisällä olevan vihjeen avulla kaksi tarraa, joihin oli kirjoitettu vastaukset. Vihjepaikat kertoivat suurin piirtein vastauksen löytöpaikan, joten ajonopeus ei ollutkaan kaikki kaikessa, vaan tarkalla havainnoinnilla sai hyvää etua. Pientä monitulkintaisuutta unohtamatta ja tästä tuli etsiviltä ansaittua palautetta. Hankalat rastit vaihtelivat ja toisille helpot olivat toisille hankalampia löytää ja toisinpäin. Täysiä lappuja 5/10 (yksi parivaljakko) eli ei ollut helpoimmasta päästä näköjään tämä suunniteltu juttu. Yksi etsivistä sai myös apuja pitkällisen etsinnän jälkeen mikä kuulostaa mahtavalta! Ystävällisyyttä ei vain voi olla kaduilla liikaa.

Lopullisessa määränpäässä odotti lämmin omenamehu ja sisätilat.

Kisailun tulokset:

Sippo 13/13 1h 27min 27s
Aana 13/13 1h 32min 2s
Carl 13/13 1h 39min 30s
M& M 13/13 1h 52min 25s
Kasper 12/13 1h 27min 25s
Eetu 11/13 1h 19min 42s
Visa 11/13 1h 19min 48s
Roller 11/13 3h 30min 15s
Kreivi 10/13 1h 4min 12s

Opin jälleen uutta, kiitos etsiville koetyyppeinä olemisesta. Ja kaikille etsiville vielä lämmin kiitos osallistumisesta, kyllähän älläröinti vaatii selkeästi valtavaa taitotasoa, kaupungin tuntemusta ja monien taitojen yhteiskäyttötaitoa. Ootte upeita! Kiva jatkaa tulevaan.

Toiveena oli täytetyn manifestin näyttäminen:

6 Likes

Ajopiirturi tiesi kertoa, että mulla aikaa kului liikkeellä ja paikallaan (so. lähinnä paperitöissä) aika tarkkaan saman verran. Erityismaininta niistä 12 minuutista, jotka kuluivat valtsikan (Unionink. 35) pihalla väärää nurmikon ympäröimää valaistua patsasta ihmetellessä, oli jalusta sopivasti puoliksi lehtien peitossa ja valokin vielä häikäisi niin, että kesti aikansa uskoa, ettei se varmaan ole tämä. Hauskaa kyllä oli jälleen kerran, kiitokset järjestäjälle.

1 Like

Kiitos Sijalo, ällärit oli mainiosti järkätty. Oli sopivasti kryptisyyttä ja vauhtia.
Reitillä kohti Lapinlahden maalia huomasin että ekojen rastien kryptit eivät olleet ihan auenneet, joten paikkokierros oli paikallaan. Ehkä tässä vaiheessa kutsun teeman mukaan valittu Der Staatsanwalt talismaani toi onnea että puuttuvat löytyivät. Vauhtia taisivat kyllä pitää muut.

3 Likes

Nostetaanpa tämä näkyviin, sillä marraskuun neljäntenä eli pyhäinpäivänä ajetaan taas mystisissä ja kammottavissa merkeissä! Lisäinfot tba

7 Likes

Damn, silloin just Turus. Mut hyviä ajoja!

1 Like