PW 2008

Jos nyt ihan ite kasattujen kiekkojen myötä kehtaisi laittaa fillarista kuvia spekseineen.

Hankin fillarin uutena noin vuosi syys-lokakuun paikkeilla. Ennen kesää olin vakuutellut itselleni säästäväni rahat Seamrolleriin, mutta hankintahetken lähestyessä Paddyn edullinen hinta käänsi vaakakupin puolelleen. Pyörä myös vaikutti cyclocross-henkisemmältä.


Paddy n. vuosi sitten.

Pyörä ei ole ihmeellinen, mutta toimiva. Runko saisi olla ehkä hivenen korkeampi ja lyhyempi. Tai ainakin korkeampi, sillä tanko on snadisti liian alhaalla satulaan nähden. Ehkä tuohon voisi hankkia stemmin, jossa on enemmän nousua. Allekirjoittaneen panos jarrukeskustelulle on sekä etu-, että takajarrun käyttäminen. Saapahan paremman ajoasennon. Sitäpaitsi kiinnostus skiddaamiseen väheni sitä mukaa, kun sen oppi. Vaikkei kuvista huomaa, satulakin keulii näennäisen oikeaoppisesti.

Paddya kritisoidaan painavaksi, mutta enpä nyt niin tiedä tuosta. Kun on ajellut tuplasti painavemmilla Kyläsaari- ja Martinlaakso-pyörälöydöillä, mikä tahansa tuntuu kevyeltä.

Pyörä on ollut kuluneen vuoden aikana pääasiassa työ- ja koulumatka-ajossa ympäri vuoden. Poikkeuksena pari viikkoa viime talvena, jolloin ajelin über-painavalla ja liian pienellä retki-pösöllä. Kaupunkiajossa PW on ketterä ja karvan verran pidemmätkin matkat taittuvat yhdellä istumalla aina +60 km:n saakka. Omimmillaan pyörä tuntuu olevan poluilla ja kovaksi tampatuilla hiekkateillä.

Työmatka-ajoa haittaa vain lokasuojien ja renkaiden kannalta niukka runko. Kona suosittelee korkeintaan 32mm kumeja ja viime talvena parin viikon ajon jälkeen (merkkiä ja mallia en muista. Kendat tai Ritcheyt.) cyclocrossarimaisemmat kumit rupesivat hankaamaan etuhaarukkaa. Ilmeisesti renkaatkin muuttavat muotoon. Itseasiassa 32 mm isompia kumeja en kaipaisi, mutta olisi nastaa ajella ilman lumen pakkautumista renkaiden ja rungon väliin. Täytyy kokeilla, josko Bilteman täyspitkiä lokareita saisi leikattua sopivista kohdista, jotta ne saisi kiinnitettyä pyörään.

Pyörän tämän hetkinen varustus:
Kammet: Miche Advanced, 170 mm
Edessä: muistaakseni 50 leveää hammasta
Takana: Surlyn 19 1/8 ja toisella puolella 16 hampainen(, jonka voisin oikeastaan vaihtaa 20 tai 21 hampaiseen mäkisempää maastoa ajatellen)
Stemmi: GT 29’erista lainattu Easton. Vähän lyhyempi kuin alkuperäinen.
Jarrut: Kahvoja (Tectro) ja paloja myöten alkuperäiset. Kahvojen muotoilu on haastava, sillä alaotteelta on vaikea yltää jarruttamaan.
Vanteet: Mavic A119 (nämä oli halvat…)
Navat: Korkealaippaiset Miche Primatot. Edessä ja takana 32h.
Satula: Fizik. Mallia en muista.

Se on vähän pidempi juttu, miksi takana on Schwalbe Marathon 28 mm ja edessä Continental Tourride 32 mm. Nämä riitelevät muun voimansiirron kanssa. Tänään kiekkoja Espoon metsiköissä koeajaessani toivoin jonkun laittavan pystyyn kimppatilauksen Wigglen voidakseni tilata sieltä 32 mm Randonneurit. Kuin taikaiskusta tällainen kimppatilaus olikin tänään ilmestynyt ja sulkeutunut siihen mennessä, kun minä sen huomasin. Että näillä kumeille ajellaan nyt ainakin jonkin aikaa. Eipä näistä liikaa joutunut maksamaan.

Kaikenkaikkiaan kiva pyörä. Loppujen lopuksi pyörässä häiritsee melkein eniten sen väritys ja teippaukset, joita voi peitellä viksusti Yksi auto vähemmän- ja 1-vaihde-tarroilla.

Edit: Loput kuvat.

Biltsun lokarit + 32 mm randonneurit on muistaakseni aika hankala kombo…

Nuo jarrukahvat on kyllä yks murheenkryyni, jos ne on samanlaiset kuin 2007 mallissa, yläotteelta ajaessa kulmikkaat, ja alaotteelta kahvoille on saa todellakin kurottaa. Myös olisivat Konan heput pari senttiä jättää keulaputkea pidemmäksi.

Muutenhan PW on oiva peli yleispyörittelyyn, ei tartte pelätä samalla lailla ku palpa (heh) pyörien kanssa. Eikä se paino ajossa pahemmin tunnu, kun ajo-ominaisuudet on kunnossa. Kokemusta on :slight_smile:

Tuota osalistaa lukiessa alkaa pohtimaan, että kun alunperin on säästetty rahaa ostamalla ko. pakettiratkaisu, niin miks myöhemmin siihen on päivitetty lähes 50% koko pyörän hinnasta maksava kampisetti. Sit taas kehät on halvimmasta päästä… Mut suhdanteet vaihtelee :slight_smile:

Eihän nuo Michen kammet niin kovin kalliit oo, sitäpaitsi ne helpottaa kummasti ajamista verrattuna orkkis 175 mm kampiin joissa on hullun iso Q-faktori. Vähän jos kallistaa mutkaan niin heti kolisee, varsinkin jos on yhtään leveämmät polkimet.

Sensijaan nyt kun tarkemmin luin speksilistaa, niin mitä vikaa tuossa alkuperäisessä kiekkosetissä oli (muuta kuin väri?) Itsellä on 2007 PW ja noin kymppitonnin kohdalla jouduin vaihtamaan laakerit taakse kun alkoivat rohisemaan, ja rihtauspuuhiin oon joutunut ehkä 2 kertaa…

Mutta toki täytyy myöntää että kun pääsee ajamaan ekoilla itsekasatuilla kiekoilla niin on se kyllä hiano tunne.

tnts: taloudellisen tilanteen parantuessa teki mieli päivittää ajokokemusta kampien muodossa. Ajattelin myös, että tällä kertaa en joudu harmittelemaan, etten ostanut kerralla kunnollista kampisarjaa. Ja tarkoitus on kierrättää voimansiirto aikanaan seuraavaan fillariin.

kyttyra: se alkuperäinen kiekkosetti on tosi hyvä, mitä kestävyyteen tulee. Tein napa-hankinnan hetken mielijohteesta ja halusin treenailla kiekkojen kasailua. Konan alkuperäiset kiekot päätynevät laakerinvaihdon jälkeen pysyvästi Rossinin alle (sopivat hyvin sen värimaailmaan) tai muuhun projektini/varakiekoiksi.