Puupuuhaprojekti: Pöytä kiekkohommia varten. Vaihe 1; brainstorm

Tämmönen prässipöytä olis hirmu kiva. Sais leivottua kiekon prässäilemällä.

Oluthana se olis eetvartti tuohon hommaan…

Tosissaan jos miettii, niin mahdollisuus vaihtaa asentoa ja liikkua eri puolille rihdattavaa kiekkoa olisi mielestäni tärkeää. Eli sellainen pöytä jossa ei ole yhtä lukittua asemaa josta teet sitä hommaa. Helposti siirreltävä valonlähde.

Mä ainakin tarvitsen kyseiseen hommaan useita eri työasentoja, joista käsin näkee asiat eri tavalla ja joissa rasittuu eri alueet. Voi olla että joku vanha mestari pärjää yhdellä tai kahdella eri asennolla mutta jos et ole se mestari niin älä suunnittele pöytää sellaisella periaatteella että rihtaajan sijainti olisi lukkoon lyöty.

Häikäistymisen estämiseksi luottaisin ok-tasoiseen yleisvalaistukseen ja yhteen, säädettävään työvaloon. Tuo on ainakin itselleni varsin rankkaa työtä juuri silmille. Varrellinen työpöytävalo on ollut ihan hyvä. Voimakas, koko pöydän levyinen loisteputki työpistevalona taas olisi kammotus, kun et voi kontrolloida sitä, mihin joku varjo tai häikäisevä heijastus syntyy. Liika valokin rasittaa.

Heittokellot indikoimaan pysty- ja sivusuuntaa. Se on niin paljon mukavampi lukea viisaria selkeältä taustalta, kuin yhdellä silmällä kerta toisensa jälkeen arvioida minkä pinnan kohdalla se heiton uloin kohta on lähimpänä jotain kiintopistettä.

Rihtauspukki ja sen varusteet toki jotenkin säilytettäviksi pöytään mut mitä muita näppäriä juttuja ois?

Joskus tuumin jotain reikää pöytälevyyn jotta akselin sais siihen kun tekee laakerihommia.

Rihtauksessa se mitä kolkka sanoi asennoista ja valaistuksesta. Itsekin vaihdan istuma- ja seisoma-asennon välillä koko ajan työvaiheen mukaan, pukki pysyy samalla korkeudella (PT TS-2.2 ja työtaso noin 75 cm lattiasta). Valkoiset tai vaaleat taustat ja hyvä yleisvalaistus.

Oikeastaan ainoa mitä olohuone-harrastelijakasauksessa olen miettinyt vielä kaipaavani on joku työtaso kiekon kasaukseen. Tämä vaihe menee mulla hajareisin vanne poikittain sylissä joko lattialla tai jakkaralla istuen, jolloin pinnat ja nippelit on järjestettävä samalle työskentelykorkeudelle aivan viereen. Parempi olisi jos tämänkin saisi tehtyä seisten pöydän tai telineen ääressä eli esim. pöytätasossa olisi U-muotoinen sivulle aukeava leikkaus, jonka päälle vanteen voi heittää ja pinnat tiputella napaan siinä. En ole edes katsonut miten ammattilaiset tämän tekevät.

Makuasia mutta mitään magneettisia kuppeja tai pidikkeitä en huolisi eikä nippelit edes ota magneettiin. Joku vanha piipputupakkarasia on täysin hyvä (voin tuoda ilmaiseksi, sano vain kuinka monta kymmentä). Taustalevyssä tietysti paikat avaimille ja pinnaviivottimelle (jossa myös laakerikuulatulkki). Napahommissa tarvii usein ruuvipenkkiä, mutta se lounastajan verstaalla varmasti on ennestään.

hyvin suomalainen ongelma, että taloon pitää saada pöytä, jossa tehdään vaan yhtä sellasta hommaa, jota tehdään ehkä kolme kertaa vuodessa :smiley:

mun haittaa omassa pimeässä autotallissa vaan se ettei ole helppoa tasoa, jossa leipoa kiekkoa.

  1. hankkisin jonku paremman pukin kuin parktool, jotenki tyhmä että pitää vielä erikseen olla työkalu vanteen ja navan keskittämiseen.

  2. tekisin sellaisen modulaarisen pöydän, josta sais pukin, ruuvipenkin yms. piiloon pöydän alle ja pöytää vois käyttää myös lennokkien rakentamiseen.

normaali - 20:12, 25.6.2019 » hyvin suomalainen ongelma, että taloon pitää saada pöytä, jossa tehdään vaan yhtä sellasta hommaa, jota tehdään ehkä kolme kertaa vuodessa :D
No nyt aloin miettiä miksi meillä on sänky huushollissa

No nyt tuli vihreät teet nenästä.

emmä tarvis paljon muuta ku parkin pukin oikeaan korkeuteen pöytään kiinni
seisaaltaan on ihan hyvä hoitaa hommat siinä
valkoinen työvalo viistosti ylös sivulle, vähintään 20w ledi
valkoinen seinä pukin taakse
valkoinen rätti tai pahvi pukin haaroihin kehän alle
joku kiinteä aski hiluille, yhdelle pinnaboksille tila ja joku lovi missä pysyy pystyssä semmoinen euron mineraaliöljypullo
sähköruuvari on turha mutta vakiomeisselillä täytyy olla vakiopaikka
ja dishing tool ripustetaan käden ulottuville
pinnankireysmittari kans
niiden juttujen ei tarvi näkyä mitä ei varmasti tarvi ihan joka kerta ja koko ajan, semmoiset vetolaatikoihin

heittokellot: roskiin

https://r2-bike.com/media/image/product/131628/lg/tune-nippel-shuffler-spoke-nipple-box.jpg

Tommosesta oon joskus haaveillu ite.

Joku tommonen sovellus vois jeesata pinnojen asettelussa. Voi tietty olla vähän haastavampi kehitellä kokoon, jos on kovin monen kokoista akselia ja kehää kierrossa.

Ite kasailen kiekkoset olkkarin lattialla maton päällä

rihtaushommiin olis hyvä semmoin Noutajat.net-tyyppinen konttori

Jos on pakko joku pöytä rakentaa kiekkohommiin ni huomioisin ergonomian ja sen pinnoitteen eli tahmean kumin, josta ei kuulalaakerit/nippelit/muut vieri lattialle. Nippelit on muuten yleensä joko messinkiä tai alumiinia eli magneettisuus vähän siinäjasiinä

Nkotbilla hyvät illustraatiot ja tosta fanatykistä on ollu toisaalla puhetta aiemminkin.

Viime kerralla kiekkoparin kokoamisessa käytin sellaista noin 70cm pyörötankoa, jonka ruuvasin käteen sattuneeseen lastlevynpalaan kiinni. Lastulevy siihen lattialle ja tanko töröttää pystyssä. Tangon päähän qr-akselille tiukahko reikä ja napa siihen pystyyn akselin kans.

Pujottelin eka neljänneksin pinnoista napaan ja nostelin vanteelle. Ja niin edelleen. Pidin kätevänä.

Laakerihommissa koen ikäväksi sen, että saattaa silleen ikävästi lipsahtaa ne kuulat lattialle ja juoksevat perkeleet kilvan hiirenkoloihin vauhdilla joka saa tahmatassunkin hiljaiseksi. Ja kuka muu on laittanut kiekon lavuaarin päälle? Se on niin passeli paikka sille että! Tuollainen upoke pöytätasossa mutta jollain systeemillä putoavien kappaleiden pelastamiseksi ois jees.

Ja muistakaa että ei tätäkään projektia tehdä pelkästään järkevyyden ja kannattavuuden vuoksi vaan siksi koska tahdotaan.

any table

Halvalla sait, kai myyt kalliilla?

lnstj - 12:00, 29.6.2019 » Halvalla sait, kai myyt kalliilla?
Mitä makua ja oliks kuin monta g/kg? Ja ihan varmaan kalliilla rahalla lähtee etiäpäin.

huoh lol kyllä tämä ihan omaan kertakäyttöön tuli näin 7 vuoden kakkoskäsiyytsinnän jälkeen

nimimerkillä halusin vain osallistua

Viikon sisään kasattu 4kpl kiekkoja, tällä kertaa olkkarin sohvalta käsin ja pukki on ollut tossa sohvapöydällä jonka korkeus on ehkä hieman alle 40cm. Muuten tämän työpisteen ergonomiassa ei ole suurta hehkuttamista mutta tuo on itse asiassa tosi hyvä korkeus pukille. Kiva käsitellä kiekkoa jonka “päiväntasaaja” on about silmien korkeudella. Kädet ja hartiat rentona.

Niin ja sohva mahdollisti myös sen että kiekkoja kasasi samaan aikaan kaksi henkilöä.

Äläs ununu ny, otin asian positiivisena.

Näyttää pätevältä kamppeelts tuo. Tuskin mä mitään parkkia laitan jos ei jostain käytettynä tärähä.