Purku & puhdistus

Täällä varmaan kaikilla on jonkunlaisia kokemuksia seuraavanlaisesta aiheesta. Eli kotiin raahataan pientä laittoa vaativa hieman likainen, rasvainen ja ruosteinen projekti. Miten lähdette viemään projektia eteenpäin, noin niinkuin purku & puhdistusmielessä? Speksaukset ja fiilistelyt on sitten tietenkin oma juttunsa.

  • Pesettekö ensin kokonaisena esim. painepesurilla?
  • Vai heti palasiksi ja osien putsaus yksitellen?
  • Kuinka pitkälle purkaminen menee? Meneekö esim. aina puolauksetkin uusiksi?
  • Mitä aineita käytätte mihinkin kohteeseen? Esim. mikä tehoaa vanhaan rasvaan parhaiten?

Tietenkin jokainen projekti on yksilö mutta varmaan jonkunlaisia perustyötapoja/välineitä/aineita on tekijöille muodostunut.

Heti osiksi ja puhtaaksi. Rasvat lähtee hyvin CRC:n Bräkleen’llä. Aika siittiöidentappaja vaan taitaa olla.

Eri kokoisilla harjoilla ja kostealla rätillä liat irti, messinkiharja ruosteeseen. Ei mitään painepesureita… Osien irroittamiseen jos menee niin pitää olla jo todella vanha ja likainen.

Rssi - 18:42, 10.7.2010 » Heti osiksi ja puhtaaksi. Rasvat lähtee hyvin CRC:n Bräkleen'llä. Aika siittiöidentappaja vaan taitaa olla.
Vielä on tahtonut lapsia tulla, eli nou hätä.

Heti kun pyörä on saatu niin CRC rost flash joka paikkaan ihan varmuuden vuoksi niin irtoaa paremmin eikä nuhjaa kierteitä.
Sitten kaikki osat ja runko liuotin aineella suihkupullosta ja vielä bräkleeniä perään poistamaan pesuaine/rasvajäännökset.

Joskus saatan myös viedä osasen töihin ultraäänipesuriin jossa lähtee kaikki moskat.

Mites sitten esim. HC:sti hapettunut amuliini vaikka navoissa? Mothers Mag & Aluminium varmaan toimiin. Mites muut? Uskaltaako näyttää neljän nollan teräsvillaa?

Rupisimmankin amuliinin saa kiiltämään peilin lailla,kun aina vaan karkeammasta tavarasta siirtyy hienompaan ja lopuksi sen voi käsitellä vaikka autovahalla…