Pumput

Millä huoltiksella helsingin keskustassa olis kunnon kompura jolla sais sen 7-8 baria aikaiseksi? Eihän niistä liikuteltavista painesäiliöistä saa kuin se joku 4 baria. Mechelinin kadun ABC:llä on sellainen kiinteänmallinen mutta se tarjos korkeintaan viittä.

kaikissa kompuroissa huoltiskäytössä on rajoittimet… parhaimmastakaan pyöräkauppa-uskottavasta kompurasta ei saa 6 ilmakehää kovempia paineita. Suosittelen jalkapumpun hankintaa.

Tähän asti pummannut kaverin jalkapumppua mutta ku se ei ole kovin kestävä ratkaisu. Pitääpä ostaa oma pumppu heti ku budjetti antaa myötä.
Niin, eli seuraavaksi kysytään osto vinkkejä hyvän hinta/laatusehteen omaavista jalkapumpuista.

Bilteman “kallis” pumppu ei kovin montaa vuotta kestänyt… Kaipa se ois se SKS rennkompressor pidemmän päälle halvin ratkaisu.

Kattoo vaan et on tukeva. Mulla on yks Zefalin Big Shot Pro joka oli semikallis ja yks merkitön (tai joku cheng shin tms) Kauppa-Veljiltä ja jälkimmäinen on kyl parempi. Varsi paksumpaa putkea. Zefal notkuu jokasuuntaan kymmentä baaria pumpatessa.

BLACKBURN-jalkapumputin on kestänyt hyvin useamman vuoden ja hintakaan ei ollut kuin joitain kymppejä. Löytyy toivottavasti muistakin kuin Bike Planeteista.

oman blackburnin taisin ostaa suamenpolkupyörätukusta hesarilta

Urheiluaitasta Annankadulta on ainakin ennen löytynyt Blackburnin kamaa (ja muutenkin hyvä kauppa), sieltä löytynee kelpo jalkapumppu.

M.S - 4 hours ago » Bilteman "kallis" pumppu ei kovin montaa vuotta kestänyt... Kaipa se ois se SKS rennkompressor pidemmän päälle halvin ratkaisu.
Hain omani 2003, edelleen täydessä kunnossa. Kauanko 20e punppu pitäs kestää? Itekkin himotellu jotain hipoa mut kun toikinon ihan täys peli, niin ei oo päässy vielä päivittämään :)

Clasun 22e pumppu on musta ollu varsin pätevä, ainakin oman mittarinsa mukaan 10 kehää menee ihan helposti ilman oireita. Kestävyydestä en osaa sanoa kun vasta 4kk vanha…

Blackburnin “toiseksi halvin pumppu” on toiminut ihan hyvin jo pari vuotta. Toiseksi halvin on tässä tapauksessa siis se, jonka mukana ei tule suulakkeita ilmapatjan ja jalkapallon täyttämiseksi. Velosportistakin. Taisi olla ostettaessa alle 30 euroa.

Myös se halvin blackburn on pelannut ihan ok reippaan vuoden vaikka onkin muovinen. Velospurtista taisi olla alle 20e.

Aiheesta vähän ohi, millaisia käsipumpuja jengillä on? Toi mun snadi crankbrothersin pumppu on aiheuttanut lähinnä kiukkua. Mikä ois hyvä? Pieni pitää olla että menee reppuun ja ainaskin johonkin 5-6 bariin pitäis saada että saa rengasrikon jälkeen ajeltua himaan.

Jos löytyy kärsivällisyyttä, joku joustopyöriin tarkoitettu iskaripumppu on yksi vaihtoehto - ovat pieniä ja painemittarillisia. Niillä saa paineet kohdilleen tien päälläkin, jos ei satu olemaan kiire jonnekin. Iskaripumpulla renkaan täyttäminen on pitkäkestoinen operaatio.

Blackburnin Trackpump täällä, toimii hyvin seitsemään kehään asti, sen jälkeen alkaa liitokset falskaamaan. Pitäis vetää kiristimet päihin ja vaihtaa se kelvoton kaksoiskärki tälläiseen:

Faijalla on joku helvetin hyvä silcan pumppu, mutta ylläripylläri, uhkasi perinnöttömyydellä jos sen vien.

edit:

laukussa mulla pyörii joku aikoinaan biltemasta ostettu alumiinirunkoinen minipumppu. Tuntuu antavan ainakin nelisen baria tien päällä, joten sillä ajelee vaikka Mellunmäestä Porvooseen ihan näppärästi. Testattu juttu.

prot, blackburnit ja äskooässät on paskottu kumiluodissa kovassa käytössä ainoo mikä vielä punppaa on Spectra-merkkinen härveli. En tiedä kuinka kallis pumppu on, mutta halvalta vaikuttaa ja vapisee jänskästi pumpatessa. Kestänyt kuitenkin on satojen ellei TUHANSIEN shnaabeleiden täyttöjä.

Tuntuu että jos ei aivan ammatti tason pumppua osta aika samalla viivalla on kaikki “halpis” pumput. Park tooliin tietty jos sijoittaa niin sitten saa kunnon pumpun.

paljon myös riippuu millaiset rähmäkäpälät pumppua operoivat.

Mä hankin tuossa pari kk sitten Blackburnin halpis-jalkapumpun, oisko malli ollu Airtower. Kuppaveljillä hintaa oli 18€, vielä toiminut moitteettomasti.

Siinä “suutinpäässä” on 2 reikää, schrader- ja prestaventtiileille. Ja todella vaivattomasti saa sen 8.x painetta.

Mikä ois hyvä? Pieni pitää olla että menee reppuun ja ainaskin johonkin 5-6 bariin pitäis saada että saa rengasrikon jälkeen ajeltua himaan.
Hyvästä en tiedä, mutta Zefalin Graph -pumpulla (mittarillinen, presta ja schrader venttiilit) saa helposti 5.5 kehää, hiellä 6.5. Teleskooppimalli, pituus kokoonpantuna joku 25cm.

reppupumppuna mul on joku SKS Wese Roadrace Pump. lupaa 10bar/144psi. en oo joutunu vielä kokeilee. jotain 25cm pitkä.

randomm - 2 days ago » Clasun 22e pumppu on musta ollu varsin pätevä, ainakin oman mittarinsa mukaan 10 kehää menee ihan helposti ilman oireita. Kestävyydestä en osaa sanoa kun vasta 4kk vanha...
Ja puhuin paskaa. Tänä aamuna siitä sitten räjähti letku. Avoid.

http://www.hi5bikes.fi//images/thumb_pfp3.jpgPark Tool PFP-3, http://www.hi5bikes.fi//images/thumb_at1.jpgBlackburn AirTower 1, http://www.hi5bikes.fi//images/thumb_pedros_pumppu.jpgPedros Domestique, http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-503_l.jpgKÄSIPUMPPU MITTARILLA (Biltema) vai http://www.picamatic.com/show/2009/05/09/04/18/3580654_186x355.jpgjoku muu?