Pulverimaalaus Turussa

Missä? Mihin hintaan? Eli suositukset kehiin…

AuraCoat (Aurajoki Oy) Orikedolla. On suhteita niin maksu jäänyt aina tekemättä. Sen tiedän, että siellä on todella kova kiire tällä hetkellä eli mitään maailman kovinta toimitusaikaa eivät varmaankaan anna.

Jos pohjatyöt on tehty niin jälki on hyvää. Itse tosin pitää runko puhalluttaa/maalit poistaa jossain muualla, koska sellaista palvelua eivät tarjoa. Soodapuhallusta (parempi kuin hiekka) tarjoaa Raisiossa Finnomans (Puh. 0NELJÄ0 - 573 7409). Tuolta saa palvelua ihan käypään hintaan ja nopeasti.

Kiitti. Täytyy selvitellä. Myös lähiseudut Saloon asti sopii…

Mites olis pulverikimppa? Onko tietoo tulisko yhtään edullisemmmaks jo veis useamman rungon (itsellä olis ainakin kaksi)? Mankkiksen kanssa Mayhemissä tuli pulverimaalaus puheeksi, joten sieltä tulis ainakin yksi runko lisää. Eri värejä tulis tietysti. Itsellä ei ole niin kiirusta asian kanssa, talviaikakin käy.

Mä vähän luulen, että kimppa ei tule juurikaan halvemmaksi, jos maalataan eri väreillä. Jos taas vedetään 5 runkoa vaikkapa valkoisiksi, niin siitä saattaa jonkunnäköinen alennus irrotakin, kun voi maalari voi vedellä kaikki samoilla vehkeillä, eikä tarvitse vaihdella värejä välillä. Kannattanee varmistaa, ennenkuin aletaan kimppaa keräämään. Jos hyvän tarjouksen saatte, niin sitten meitsikin voisi ehkä lähteä tuon EAI:n kanssa siihen Nitromors-urakkaan.

Yleisempiä värejä saa sujautettua linjastosta läpi muun tavaran joukossa suht kivuttomasti tuolla Auracoatissa. Ainoa miinus siellä on se, että kyseessä on aika iso automaatiolinjasto joten yhtä runkoa varten värin vaihtaminen on “kallista” puuhaa.

Jos joku alkaa oikeasti jotain kimppaa puuhaamaan niin voin kysyä, että paljonko joutuu pulittamaan tuonne puljuun. Kunhan määrät olisi selvillä ja värit suunnileen tiedossa…

Sitten on kans Tikanmaan huolto Maskussa. Tuhton kanssa ollaan puhuttu, että pari runkoa vietäis sinne pulveroitavaksi. Tosin suunnitelmat viettäneet jo hetken hiljaiseloa mun osalta, kun yks fidun stemmi ei lähde kirveelläkään irti haarukasta. Pitää varmaan leikata poikki, että saa sen rungon vihdoin liikkeelle ja maalattavaksi.

Ja itse voisin tuota hiekkapuhallustakin harkita, jos sopiva tarjous löytyy. Tikanmaan huolto ei myöskään hiekkapuhalla nääs.

Onkos tuhtolla vielä suunnitelmat ennallaan? heh.

Keskustelu aiheesta heräsi toisessa langassa, joten nostetaas tätä…
Edelleen kaivataan lisää kokemuksia ja suosituksia.
edit: ja nimenomaan Turussa, jotkut Maskussa sun muualla olevat paikat ovat tällaisen autottoman tavoittamattomissa

Mikäs tuolla Tikanmaalla on taksa pelkästä pulverimaalaamisesta? Itse saan kyllä rungon putsattua ja suojattua. Jos tulee kaunis kesä, niin BareKnucklen voisi purkaa ja luopua tuosta kauniin pinkistä väristä…

^ Tuhto puhui muistaakseni jostain 30 euron tietämistä (ellei jopa halvemmasta per runko). Tiä nykyisiä taksoja sitten. Vajaa vuosi sitten soittelin Tikanmaalle, niin sanoivat myös suojaavansa kaikki paikat rungosta, mitä vain käsketään suojata. Aattelin itse kysellä myös hiekkapuhallusmeininkiä vähän eri paikoista. Listaan sitten vaikka mahdollisia tietoja tännekin.

Mä maalautin Tikanmaalla Surlyni joitain vuosia sitten (kolme vai neljä, en muista) ja jälki oli oikein hyvää. Väriksi päätyi British racing green, mutta… mä en tajunnut innoissani kysellä lakan perään ja pinta menetti kiiltoaan aika nopeasti. Kannattaa kysäistä jos saavat lakan samaan vaivaan pintaan.
Mä en maalaamisesta tiedä mitään, mutta oon ymmärtänyt, että pulverimaali vaatii ihan omanlaisensa lakan pintaan. Eli kilikolit ovat pannassa.

soitin Tänään Tikanmaalle ja tiedustelin vähän pulverimaalaus-mahdollisuuksista. Hinta on n. 50e, RAL-värikartta käytössä, suojaavat kaikki osat ja runko on haettavissa viikon - kahden kuluttua. Lakkauskin kuulemma onnistuu, vaikkei hänen mukaansa olekaan välttämätöntä.

Tarkoituksena ois päättää väri viikonloppuna ja viedä runko maalaukseen alkuviikosta, niin pääsee nauttimaan noista ajokeleistä! Bussiseikkailu Maskun perukoille ei vaan nappaa. Joku lähdössä maalaamaan omaansa lähiaikoina??


http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/cumbria/7269968.stm

^repesin pulverimaaluksille, meinas jauhelihakastikkeet roiskua macin näytölle.

oon itse miettinyt beaterin maalauttamista nyt kun kesärassi on kasassa. tikanmaa on kaiketi ainoita varteenotettavia pulverimestoja (no pun intended) tässä lähialueilla. oon kuullut huhuja 40 euroopan taalerin hinnoista per runko, en tiedä sitten onko toi laskettu jonkun paljousalennuksen kanssa.

No ei se paljoa vituttavassa helsingissäkään maksa, puhuvatten 60 euron kappalehinnoista. Voisin kuvitella tuon 40 euron olevan ihan realistinen arvio jossain missä maitokahvi on maitokahvia ja sämpylät sämpylöitä.

Vien parin päivän sisään yhden runkoni Tikanmaalle maalattavaksi, eli jos joku haluaa runkonsa samaan matkaan ilmoittautukoon asap.

Nostetaas.

Mites nuo hiekkapuhalluspaikat Turussa? Onko suosituksia/hintoja?

Nostetaas taas. Aiheesta on toinenkin lanka ja asiasta oli joskus alkukesästä kerhon FB-ryhmässäkin puhetta. Jatkan täällä koska nuo FB-jutut menee helpommin ohi.

Viimeisin tieto taitaa olla että Tematek Kaarinassa puhaltaa ja maalaa rungon 40 eurolla. Tuo paikka olisi lähellä (toisin kun joku Tikanmaa Maskussa), joten jos vaan saan rungon reppuun järkevästi kiinni niin voisin itsekin viedä. Mutta jos joku autoileva haluaisi viedä useamman rungon kerralla, niin mukana ollaan. Oliko kenelläkään jo kokemuksia tuosta paikasta? (Mikko?) Hinta on ainakin hyvä, lisäksi hienoa on että molemmat työt onnistuvat samassa paikassa.

Lisäys edelliseen:

Yksi runko puhallettu ja maalattu Tematekissa. Hintaa yhteensä 30 euroa, valmista tuli kolmessa päivässä.

Jälki siisti ja tasainen. Itse suojasin keskiön kierteet vanhoilla keskiökupeilla, isoilla prikoilla, kierretangolla ja muttereilla, emäputki samanlaisella kierretankoviritelmällä. Maalari oli suojannut keulan kierteet itse, pyynnöstä. Satulaputkessa ei ollut mitään (kotona ei ollut toista sopivaa tolppaa uhrattavaksi), mutta siellä on vain hyvin vähän maalia, ohut kerros, joten santapaperia korkeintaan tarvii.

Värivalikoima huono, sävyjä löytyy lähinnä valkoisesta mustaan, värikkäämpää maalia sitten vain satunnaisia sävyjä. Jos haluaa tiettyä RAL-sävyä, pakkaus maksaa n. 200 euroa…

Väriksi valikoitui puhdas valkoinen, mikä sekin vaikutti varmaan hintaan, kun runko on tod.näk. käsitelty samalla kertaa kuin joku isompi kohde.

Heh, se oli sitten sun runko minkä näin siellä “alatoimistossa”. Hain oman - valkoiseksi maalatun - runkoni pari viikkoa sitten, meinasin vahingossa ottaa väärän pyörän.

Kaikenkaikkiaan kohtuujälkeä, kohtuuajassa ja kohtuuhinnalla. Itse vein rungon+etuhaarukan ilman mitään suojauksia. Pyysin firmaa suojaamaan, ja ilmeisesti olivat niin tehneet, sillä esim. keskiön tai haarukan kierteet olivat käytännössä puhtaat, pientä hitua ehkä, paikalleen menivät silti mukisematta. Hieman valkoisempaa saisi jälki olla, nyt on selkeesti esin. chainstayt TODELLA ohuesti pulveroitu. Tiedä sitten mistä johtuu.

Eli summa summarum: voi suositella jos perusvärit ja perustasoinen työnjälki riittää.