Pultit, momentit ja oikeet työkalut (oikeisiin hommiin)

Jneed - 12:50, 23.1.2014 » Jaksaako joku ihan oikiasti runkata noita kuusiokolopultteja johonkin momenttiin? [u]Kunnon pultit, kunnon avain[/u] ja heps kiinni vaan.
No tää neuvo ei kyl mua ainakaan auttanut.

Eli: en nähnyt foorumilla mitään erillistä pulttitopikkia, joten ajattelin että perustan sellaisen. Itse en ainakaan osaa aina toimia niiden kanssa oikein.

Asioita joita voi miettiä:

 1. ovatko päistä viistetyt pultit saatanasta?
  -itse laskin niitä kahdesta olohuoneesta nököttävästä pyörästä kerrassaan 21. 4 niisä on alumiinisia pullotelineen pultteja. Siinäpä vasta kevennystä. Itse olen muutaman sellaisen pyöristänyt mutta mahtaako sitten johtua siitä että ne on olleet ohenettuja, vai onko materiaali ollut suboptimaalinen

 2. titanium, uhka vai mahdollisuus?
  -voi noita pikku titskupultteja, jollei oo varovainen niin menevät kyllä pyöreiksi. Ainakin mun käsittelyssä.

 3. alumiini, uhka vai mahdollisuus?
  -kun niitä saa kivan värisinä, niin niitä voi laittaa esim. pullotelineen tai kävyn pulteiksi. Muualle en uskaltaisi niitä laittaa. Tai taitaapi isompii alupultteja olla esim. kammissa kuten mun Middleburneissa.

 4. työkalut?
  -aina välillä kun kattelee noita mun kuusiokoloavaimia, niin miettii että uskaltaako niillä perkele kiristää yhtään mitään. Eli mitkä avaimet kestää eikä pyöristä pultteja.

 5. momenttiavaimet?
  -käytätkö vai et? Itellä 5 nm torqkey, en haluaisi olla ilman sitä. Koska ei mun näppituntuma tiedä momenttien eroja ja toi 5 on sellainen perus.

 6. tekniikka
  -no, avain kunnolla pohjaan tietty, mutta onko muuta huomioitavaa?

 7. mitäs sit ku homma levii käsiin
  -eli miten irrottaa jumittunut pultti. 6-koloon voi esim runnoo torxin ja sit on tietysti poraaminen ja viilaaminen ja voitelu ja mitä näitä nyt on

Ei tullu muuta mieleen just nyt ja taasen, jos modet näkee et tää on turhaa sössötystä niin deletoikaa vaan.

6nm torqkey tuli hommattua. Yllätti kyllä kuinka paljon tuo 6nm on. Ei ole tullut stemmin pultteja vedettyä lähelläkään tuota käsivaralla.

Titaaniset pultit tilasin Thomsoniin kun vanhat tuntui siltä että pyöristyy pian kuitenkin. Titaanisetko pyöristyy helpommin kuin teräksiset?

Millaisia ongelmia väärään momentiiin kiristetty pultti on aiheuttanut ja missä kohteessa? Omalla kohdalla näppituntumalla kiristettäessä ongelmia ei ole vielä ilmennyt knok knok

Liian tiukalle kiristetyt pultit ovat katkenneet (Ritchey C260 esim).
Liian löysälle jätetyt pultit ovat aiheuttaneet kuumottavia tilanteita (Thomson x2 + droppitanko + pultit löysällä).
Titanium on pehmeempää kuin teräs yleisesti ottaen (laatuja on tietty monenlaisia mutta enhän minä niistä mitään tiedä).

Kammenpulttien kiristämiseen hyvä/paras (momentti)avain? Oon käyttäny vuosia 10cm nysäavainta ja ylimääräistä haarukkaa vipuvartena. Taatusti on ollut oikeat momentit joo juu.

Edit: Ennen Torqkeyta sain joskus katkaistua kaksi titaanipulttia samasta stemmistä. Enää en käsituntumalla uskalla tehdä mitään noille pikkupulteille.

Mä en ole kiristänyt momentiin muita kuin intissä Eemelin renkaanpultteja. Kaikki pyöräni ovat pysyneet kasassa ja ajaneet asiansa. Jos joskus jostain syystä hairahdun kuituhommiin, hankkisin momenttiavaimet.

Momenttiavaimet-topique

Mulla on Sealey ja alkuun sai kyllä ihmetellä et noinko paljon se viis njyyttönii on.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31LK17qatLL.SY355.jpg

Rusautin kuitutolpan teräsrungossa, rusauksesta vähä takas ja ajoon

Jani S - 13:51, 23.1.2014 » [Momenttiavaimet-topique](https://www.yksivaihde.net/old/1042) Mulla on Sealey ja alkuun sai kyllä ihmetellä et noinko paljon se viis njyyttönii on. [http://ecx.images-amazon.com/images/I/31LK17qatLL._SY355_.jpg](http://www.amazon.co.uk/Sealey-8-inch-2-24nm-1-47-17-70lb-ft-Micrometer/dp/B000RO1ZCG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1371017856&sr=8-2&keywords=torque+wrench)
NO PERHANA. JA ITSE OON TON VIELÄ ALOITTANUT KAIKEN LISÄKSI :| tosin 4 vuotta sitten mutta silti, en osaa googlatakaan olen häpeäksi ammattikunnalleni D:

Kait tämä tänne kuuluu, koska pultteja koskee kysymykseni.

Eli, tällaset kuin kuvassa on nyt, mietin josko hommaisi paremmat, eli kestävämmät. Tosin ei vielä edes testattu miten nuo, mutta luotto ei ole vahva nyt.

http://www.bikedomeworks.tw/ebay%20images/hub2014/bolton-ff-2014bk-f.jpg

Mitkä pultit hyviä ja mistä niitä saa? Turun seutu nyt etusijalla, mutta valtakunnallisetkin vinkit kelpaa. Tykkään matkustaa.
Eli minkälaista seosta, kupu vai ei kupu jne.

Esim. Bahcon kuusiokolo setti maksaa kympin, irto avaimet ei juuri mitään, eikä nuokaan ikuisia ole, uusiminen kannattaa, sen varrella saa helposti väännettyä 40nm.
Ruuvarilla mitattiin 20nm arvoja.

Kysymys pulteista, kuvassa napa ja vastauksena kuusiokoloavaimet. Mitä mää en nyt kahdesta edellisestä viestistä ymmärrä? Ja mitä tuolla navan toisessa päässä tapahtuu?!

Ensimmäisen topsun kohta neljä, momentit on elvistelyä.

Oon sen verran nöösi, et edelliseenkö vain saa kommentoida?

Grobian - 21:23, 27.2.2015 » Kait tämä tänne kuuluu, koska pultteja koskee kysymykseni. Eli, tällaset kuin kuvassa on nyt, mietin josko hommaisi paremmat, eli kestävämmät. Tosin ei vielä edes testattu miten nuo, mutta luotto ei ole vahva nyt.
Voit avata miksi luotto ei ole vahva _nyt_? Varmaan jotain on tapahtunut, ehkä toisessa topsussa... epätietoisuus vaivaa.
wex4 - 22:35, 27.2.2015 » Ensimmäisen topsun kohta neljä, momentit on elvistelyä. Oon sen verran nöösi, et edelliseenkö vain saa kommentoida?
Opettele käyttään quotea niin ei tuu tyhmiä kysymyksiä. Eka postaus on vuoden takaa niin ei heti ehkä hoksi, että oot tullut kommentoimaan sitä.

Eipä tullut katottua, ku on niin lyhyt vielä tämä topsu, mokani.
Vapaa ajalla olen enimmäkseen luurin varassa, eikä tämä hyväksy oikein pitkiä kirjoituksia, eikä korjauksia väliin.

Palvelevasta rautakaupasta löytyy pultit, kun pyydät kunnollisia. Lujuusluokka sais olla 10.9 venymisen ja katkeamisen välttämiseksi. Ainakin perusnavoissa on turhan usein 8.8-luokan pultit, jotka tässä koossa pettävät aika helposti.

Lieriökanta on mielestäni oivallisin. Kiekkoja kuitenki välillä kiinnitellään ja irrotellaan, jotenka avaimen ja kannan säästämiseksi isompi kosketuspinta-ala on eduksi.

Tuossa kiristysmomentteja
http://normaali.net/temp/pultit.jpg