PSA: 1.1.2021 Briteistä tilaaminen kallista ja vaikeaa

Tänää tykittelin tilauksen saarivaltioihin ja rupesin miettimää et ihan kohta on se hetki ku tää on niin vaikeeta ja kallista ettei välttämättä kannata. Kävin vähän päivittelemäs tietoja ja ainakaa tällä hetkellä ei mitään vapaakauppasopimuksia oo horisontis. Omat kokemukset Amerikasta tilaamiseen on sellaset et jos se on samat sotkut ja hintalisät ni tähän se jää. Itse veikkaan että myös EU jälleenmyyjissä tulee tuntuvaa hinnannousua.

Aattelin et tähä topaashiin voitais vähä muistella mitä kaikkea pyöräilykamaa vielä vähän aikaa sieltä saa, valmistajia, merkkejä ja kauppoja.

Hyvästit,

Halo Wheels

Genesis Bikes

PlanetX (On-One, Holdsworth, jne.)

Ihan hyvin on tullut vaikkakin kuljetusajat on venyneet.

Syy miksi tilaamista vaikeutetaan on se että neuvostoliitto ei katso hyvällä itsenäisiä valtioita, toivottavasti suuri neuvostomme ei mene “turvaamaan rauhaa” ja “vapauttamaan kansaa hirmuhallitsijoilta”

paljon sä saat viikkorahaa tassuun putlerilta

ununu - 15:12, 21.9.2020 » [i]A note on Brexit If we slip beyond the Brexit deadline then any transaction would be handled like this. The UK tax would be removed so a £1000 frame would then be £1000/1.2 = £833.33 You would then add your local import tax onto that. For the EU this is currently 19%. This is what currently happens for any exports outside of the EU and will happen for exports into the EU after brexit. [/i]
Tahmatassu - 0:29, 30.9.2020 » Ihan hyvin on tullut vaikkakin kuljetusajat on venyneet.
Niin siis selvennykseks kaikille kelle se oli viel epäselvää, tää vuos ollaan menty jatkoajalla UK suhteen aivan niin kuin ennen EU-eroa mutta jos vapaakauppasopimusta ei muodostu niin todennäköisesti tilaaminen UK 1.1.2021 alkaen on seuraavanlaista;

Jos tilauksen arvo pl. lähetyskulut >22€

1- Tilaat niin kuin ennenkin (tod.näk. totuttua kalliimmilla lähtöhinnoilla) jos kauppa edes viittii enää lähettää Suomeen koska kauhea häslinki ja helpompi myydä vaan oman maan kansalaisille ja yrityksille
2- Kun paketti tulee saat ilmoituksen ja paketti menee hold-uppii tullin tai huolitsijan tiloihin
3- Etsit ja täytät niitä saamarin lippulappuja mitkä ei oo sieltä helpommasta päästä ja lähettelet niitä TAI maksat jolleki FedExille ~50€ huolintakuluja Postin ja FedExin tapauksessa ainakin homma tehty 2020 helpoksi, kts. alemman postaukset
4- Maksat tullimaksut eli vero (yleensä se 23%) ja lisäksi varsinaiset tullimaksut jos tilauksen arvo ylittää maagisen 150€ mikä on yleensä kuitenkin vähemmän kun vero mutta tuntuva summa kuitenkin, mututuntumalla puolet veroista. Vero maksetaan myös toimituskuluista, muistaakseni.
5- Sitten sen paketin saaminen kotiovella on muistaakseni sellanen show kanssa että tässä vaiheessa olen itse siirtynyt pakettini luo jonneki Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyksiin

Tiedot palvelukonseptin toimivuudesta on jotain viiden vuoden takaisia että ehkä homma nykyisin toimii helpommmin.

Hyvästi,

Brick Lane Bikes

Jännityksellä itse myös odotan, 1.1.2021 miten kallistuu tai vaikeutuu, vai joutuuko enemmän käydä systerin luona kylässä, tyhjillä matkalaukuilla, jos hän nyt sinne saa jäädä?

Hope tech
ebay.uk

Lisäksi monet muut tuotteet, jotka eivät liity pyöräilyyn.

Nykyiselläänkin hinnoissa on Suomen alv, se vaan lukee tuotteen hinnassa valmiiksi (kun toimitusmaa on Suomi ja putiikki yhtään isompi), niin sitä ei huomata.

Jatkossa Briteistä voi myydä tänne tavaraa hintaan alv0, ja verot maksetaan eri kohdassa erikseen. Vaikutus hintaan tämän osalta: ei ole. Kaupat saattavat toki nostaa hintojaan mutta se on toinen juttu.

On aika epätodennäköistä, että kaupat hylkäisivät Euroopan alueella jo olevan asiakaskuntansa. On kuitenkin paljon pienempi sisämarkkina heillä verrattuna Yhdysvaltoihin, ja systeemit tänne lähettämiseen löytyy jo. Niihin vain tehdään pieniä muutoksia ja homma jatkuu.

Oon nettitullannut kamoja ite jonkin verran ja ihan sujuvasti saanut ne kotiini tai lähimpään noutopisteeseen. En odota kummoisia ongelmia muutoksen suhteen.

^ No tää on mahdollinen mut aika optimistinen skenaario, en muista yhdessäkään nettikaupassa nähneen mitään Tax Free vaihtoehtoa koskaan vaan mun ymmärtääkseni verot on maksettu mukisematta kahteen kertaan.

Mut toisaalta niinku sanoin mun tiedot on vanhoja ja ymmärrän et tahtotaso tulee olee erilainen just noiden markkinatilanteiden takia, toteutus jää nähtäväks.

Lumikko - 9:09, 30.9.2020 » On aika epätodennäköistä, että kaupat hylkäisivät Euroopan alueella jo olevan asiakaskuntansa.
Täähän se olis. Väärin puhua "Suomeen lähettämisestä", koska kyse on "EU-alueelle lähettämisestä" ja se asiakaskunta onkin jo ihan vitun iso muille luovutettavaksi.

Eli eiks ookkin kiva että ollaan EU:ssa?

Pitääkin muistaa lyödä Plykea tilaus sisään ennen ku alkaa tapahtuu.

Ainaki Endura on perustanut Saksaan jakelukeskuksen sopimuksettoman tilanteen takia, voi olla et muut isommat toimijat tekee samoin, pienemmät varmaan joutuu nostamaan hintojaan, mut mitään erityisen isoa ongelmaa en tässä sinänsä näe. Jengi tilaa kuitenki Kiinasta, Japanista ja Yhdysvalloista ilman mitään sen isompia kikkailuja. Epätietoisuutta on lähinnä siinä vaiheessa jos tilaus lähetetään kahdessa tai useammassa kollissa ja on tullannu yhen lähetyksen tai jotain.

Toki kannattaa tilata nyt jos haluaa brittiläisiä pienpajoja tukea korona-aikana, ens vuodesta kun ei vielä tiedä

Superstar components

Jouzer - 8:57, 30.9.2020 »
Tahmatassu - 0:29, 30.9.2020 » Ihan hyvin on tullut vaikkakin kuljetusajat on venyneet.
Niin siis selvennykseks kaikille kelle se oli viel epäselvää, tää vuos ollaan menty jatkoajalla UK suhteen aivan niin kuin ennen EU-eroa mutta jos vapaakauppasopimusta ei muodostu niin todennäköisesti tilaaminen UK 1.1.2021 alkaen on seuraavanlaista; Jos tilauksen arvo pl. lähetyskulut >22€ 1- Tilaat niin kuin ennenkin (tod.näk. totuttua kalliimmilla lähtöhinnoilla) jos kauppa edes viittii enää lähettää Suomeen koska kauhea häslinki ja helpompi myydä vaan oman maan kansalaisille ja yrityksille 2- Kun paketti tulee saat ilmoituksen ja paketti menee hold-uppii tullin tai huolitsijan tiloihin 3- Etsit ja täytät niitä saamarin lippulappuja mitkä ei oo sieltä helpommasta päästä ja lähettelet niitä TAI maksat jolleki FedExille ~50€ huolintakuluja 4- Maksat tullimaksut eli vero (yleensä se 23%) ja lisäksi varsinaiset tullimaksut jos tilauksen arvo ylittää maagisen 150€ mikä on yleensä kuitenkin vähemmän kun vero mutta tuntuva summa kuitenkin, mututuntumalla puolet veroista. Vero maksetaan myös toimituskuluista, muistaakseni. 5- Sitten sen paketin saaminen kotiovella on muistaakseni sellanen show kanssa että tässä vaiheessa olen itse siirtynyt pakettini luo jonneki Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyksiin Tiedot palvelukonseptin toimivuudesta on jotain viiden vuoden takaisia että ehkä homma nykyisin toimii helpommmin. Hyvästi, Brick Lane Bikes
Pari kuukauden takaa: Kohta 3: Lähetystunnus kopioidaan posti.fi seurantaan kun lukee ''Held in customs'' tai vastaavaa. Ja siellä lukee selkeät ohjeet, maksa postin käsittelymaksu ja tullit netissä. Koko homma valmis ensikertalaiselta vartissa. Kohta 4: Varaosilla about 4,5% tulli, pieni maksu suhteessa ALV:on Kohta 5: Paketti tulee normaalisti Postin toimittamana lähimpään palvelupisteeseen tms.

^ Tää on kyl hyviä uutisia et se ei oo sama show ku back in the day. Jos jollain on viel kokemuksia miten ko. prosessi toimii FedEx/UPS lähetyksissä ni se kans kiinnostaa, ilmeisesti ei välttämättä noin helppoa (tai sitten on)

Ainakin amazon.com paketit on tullut nopeammin kotiovelle kuin kotimaan lähetykset postin kautta.

ebay.uk sniff

Jouzer - 18:26, 30.9.2020 » ^ Tää on kyl hyviä uutisia et se ei oo sama show ku back in the day. Jos jollain on viel kokemuksia miten ko. prosessi toimii FedEx/UPS lähetyksissä ni se kans kiinnostaa, ilmeisesti ei välttämättä noin helppoa (tai sitten on)
Eilen tullasin fedexin lähetyksen itse. Toimii kun junan vessa, eli aspa laittaa tarvittavat tiedot tekstiviestillä kun paketti on Suomessa. Tullin nettipalveluun tunnistautumisen jälkeen vaa rahtikirjan numero sisään ja maksu. Paketti vapautuu toimitukseen ja voi odotella jakelua. Ton välivaiheen voi jättää fedexin huoleksi mutta niillä oli parin prossan palvelumaksu, 16e minimillä. Näin että minuuttipalkka oli ihan hyvä kun teki ite.
Olive - 19:21, 30.9.2020 » ebay.uk sniff
Ebay.de aah
Jouzer - 9:13, 30.9.2020 » ^ No tää on mahdollinen mut aika optimistinen skenaario, en muista yhdessäkään nettikaupassa nähneen mitään Tax Free vaihtoehtoa koskaan vaan mun ymmärtääkseni verot on maksettu mukisematta kahteen kertaan.
Tax Free olisikin turha, jos mitään arvonlisäveroja hinnoissa ei edes ole. Mistä maasta oot tilannu jos epäilet kahteen kertaan veroja maksavasi?

Lumikko - 7:56, 1.10.2020 »

Tax Free olisikin turha, jos mitään arvonlisäveroja hinnoissa ei edes ole. Mistä maasta oot tilannu jos epäilet kahteen kertaan veroja maksavasi?
No ainakin varmuudella muistan RockAuto.com:sta tilanneeni (USA). Kävin äsken kokeilemassa "tilata" Suomeen vrt. US osoitteeseen ja ei siinä ainakaan mitään vero-osuuksia vähennetty ostoskorissa, samat hinnat ja Suomeen tilatessa tullit ja verot päälle. Ehkä olen ymmärtänyt jotain väärin..?
kajaar - 22:36, 30.9.2020 » Eilen tullasin fedexin lähetyksen itse. Toimii kun junan vessa,
Oulrait hyvä kuulla et homma toimii :)

Toisin kuin Suomessa tai EUssa, USAssa alv (sales tax) lisätään hintojen päälle erikseen, eikä sitä ole valmiiksi laskettu hintaan. Eli jos esimerkiksi New Yorkissa ostat jotain missä hintalappu on 100 USD, niin kassalla maksat 108,87 USD koska verot (8.875%) lisätään hintaan. Jos tilaat toiseen osavaltioon, missä ei ole kyseisen liikkeen toimintaa, niin alv:ia ei lisätä.

Että asiasta tehtäisiin vielä hankalampaa, eri osavaltioissa on eri alv. Esimerkiksi East Coastilla monet käyvät shoppailemassa New Hampshiressä, koska siellä ei ole alv:ia ollenkaan.

Koska saat ostettua tuotteet Suomeen USAsta ilman alv:ia, niin niitä ei lisätä listahintaan. Suomeen tullatessa joudut kuitenkin maksamaan mahdollisen tullin + Suomen alv:n (24%).

Vielä UK:hon: virallisesti tullittomuuden raja on 430 EUR, ja sen yli menevistä ostoksista EU:n ulkopuolelta matkustaessa pitää maksaa yllä mainitut maksut. Esimerkiksi Kallasvuo tietänee nämä säädökset nyt aika hyvin.