Proju: Cannondale Track '93

https://farm4.staticflickr.com/3843/14779491368_79ccc9f71f_c.jpg
Muhvin merkinnät sen paljastaa: ollaan samana vuonna syntyneitä.
1993, hieno vuosi.

Varmaan kuten useat muut, olen aika pitkään kuolaillut näitä runkoja ja ihastellut Suomen #trackbikeutopiaa. Eilen, maanantaina tapahtui kuitenkin jotain hyvin outoa. Huutelin katuratalankaan ja kyselin halpoja katuratarunkoja. Yhtäkkiä faffe-setä antoi minulle tarjouksen, josta ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä! Cannondale Track osamaksulla.

Parit yksityisviestit myöhemmin asia oli sovittu. Jyri oli napannut tämän leasing-sopimuksella muutamaksi päiväksi ajoon, PM:t laulaa ja sovitaan luovutus heti duunin jälkeen.

Pääsen töistä ja varttia myöhemmin Jyri skidailee tuolla kiiltävällä yksisarvisella viereen. Ei toi jumalauta voi olla mun! Lähdetään Jyrille ja puretaan Jyrin osat irti. Otan rungon kaulakoruksi ja lähden ajamaan kotia kohti. Hymy leviää kasvoille, vaikka en vieläkään käsitä, että mulla on cännäri. Nähty kaupungilla-lankaan ilmestyy muutama postaus ja saavun kotiin.

Nostan rungon sisään, kattelen hetken ja mietin: Mut naulitaan vielä ristille, ennen kun saan tän lopulliseen kuosiin.


Suunnitelmana on nyt aluksi heittää vaan osat kiinni, eli mitä sattuu nyt kotoolta löytymään. Talven aikana sitten voidaan yritellä speksata vähän parempaa ja nätimpää osaa kiinni.

Runko on kevyt, ensimmäinen alumiinirunko, jonka omistan. Ostaminen vaati loppuvuoden säästökuuria ja 20 minuutin pään pöytään hakkaamista. Lopulta otin pöydältä järjen käteen, tungin takaisin päähän ja otin tämän itselleni. Pari vuotta tällaista on himoittu, nyt sen sai. Talveksi ei nyt ole pyörää, mutta pari kuukautta se vaan kestää. Onpahan ensi kesäksi upea pyörä.

Mieltä saa olla ja valittaa paloista, joita menee kiinni. Muistakaa kuitenkin, että buildi tulee ensimmäisestä kasauksesta muuttumaan aika paljon.

More info:
https://www.yksivaihde.net/old/21175

tnts - 11:31, 8.8.2014 » [mid-94-kataloogissa](http://www.vintagecannondale.com/year/1994/1994mid.pdf)ei oo trackia, mut ihan [perus '94:ssä](http://www.vintagecannondale.com/year/1994/1994.pdf) on värinä pelkkä kirkas mustalla keulalla ja koot parittomina https://dl.dropboxusercontent.com/u/4212055/miscphotos/ctrack94.png
http://www.vintagecannondale.com/info.html

Muhvissa lukee itsellä EK, eli 1993 ja November.

Dibs:
1.Erik
2.pikku-antti

Iikeli - 8:11, 19.8.2014 » [i]Mut naulitaan vielä ristille, ennen kun saan tän lopulliseen kuosiin.[/i]
Ei sua kukaan mihinkään naulitse kun tuon ajoon otat.

Olet nyt sijoittanut hyvään runkoon jonka erityisesti halusit. Lopun kanssa ei tarvitse hätäillä vaan päivität osa kerrallaan kohti sitä mitä lopulta huomaat haluavasi. Nyt siis vaan ajoon aivan sama millä osilla ja kokemuksia keräämään!

No nyt Iiro, aivan kovaa kamaa. Yritä pitää tää ajossa edellisiä ruoskia vähän pidempään. Tai toisaalta, miksi!?

[i]"Iiro oli yllättävän hiljanen ja vaitonainen eilen, kun nähtiin. Naamasta paistoi hämmennys ja ihmetys. Ei se oikein osannut sanoa miten päin pitäisi olla vai pitäisikö olla mitenkään.

Vaikka kasvot olivat lähes ilmeettömät, pystyin pienellä aavistamisella lukemaan mitä oli kirjoitettu mielen sisäpintaan. Tyynen kuoren alla ei kuitenkaan kuohunut. Eihän Iiro edes koittanut pidätellä innostustaan. Ilmiö oli pikemminkin verrattavissa liedellä olevaan vesikattilaan. Jokainen meistä tietää, että pian alkaa kuplien tanssi, vaikka nyt pinta olikin tyyni.

Ja tänään se tapahtui. Alumiininen pata alkoi kuplia."[/i]

1 Like

Hyvä tulee Cännäristä. Sen speksaaminen on helppoa, koska palikkavaihtoehtoja rajoitetusti, tarvii vaan rahaa.
Oikeasti olen sitä mieltä, että pyörä kasaan, alle ja kovaa ajoa!

Jep it’s just a bike. 120mm stemi ja setback tolppa ja ajoon, niin rungon lyhyys kompensoitii. Hyvin tehty.

Dyykkaa osat

aerowarriorit, EAI takaratas, skeneketju, sugino messengerit tai 75, 3t pro chrome, biltsuriseri ja xl longneckit, flite ja joku hyvä tolppa ja kovaa ajoa tai en tiiä

Muutamat raksit meni ruutuun tolla listalla. Mielessä on tällä hetkellä mustat kiekot ja muuten kirkasta. Vois sopia vai mitä mieltä ootte?

??

Mä en ihan ymmärrä kanssa tota dibs juttua. Eikö Erik ehtinyt tähän junaan kun meni niin nopeasti…???

Itsehän toivon, että tästä tulisi kuskinsa näköinen pyörä, ei mikään foorumin äänestämä kokonaisuus. Hienoa, että tuli sellainen runko kuin itse halusit. Pyörä vois olla kans.

mikkes - 9:51, 19.8.2014 » Mä en ihan ymmärrä kanssa tota dibs juttua. Eikö Erik ehtinyt tähän junaan kun meni niin nopeasti...???
Dibs on ihan kiva juttu, eli jos joskus myyn niin Erikillä on ensimmäisenä huutelijana ostamassa.

Ja kyllä tästä ihan mun näköinen tulee. Pikkuhiljaa kerätää osia, joita haluaa kiinni. Hyvä tästä tulee.

Iikeli - 9:48, 19.8.2014 » Muutamat raksit meni ruutuun tolla listalla. Mielessä on tällä hetkellä mustat kiekot ja muuten kirkasta. Vois sopia vai mitä mieltä ootte?
kaikki mustaks tai kirkkaaks vaan. tärkeintä on nyt että saat pyörän asap ajoon niin ehdit ajaa sen verran ennen liian paskoja kelejä että tiedät mitä speksata.
konkeli - 9:53, 19.8.2014 » Itsehän toivon, että tästä tulisi kuskinsa näköinen pyörä, ei mikään foorumin äänestämä kokonaisuus. Hienoa, että tuli sellainen runko kuin itse halusit. Pyörä vois olla kans.
no tuskinpa tästäKÄÄN forumin äänestämää kokonaisuutta tulee, vaikka asiasta kirjaimellisesti saisi äänestää.

Osat rollerista kiinni, vaikka tarvittaessa quilliadapterilla noi ohjaamohommat. Ja sit ajelet.

Tää ois kyllä hyvä ajatus. Saatais demokratiaa mukaan ihmisten buildeihin.

Joo, tiedän kyllä. Mutta en ymmärrä, koska kyllähän Erikillä oli tähän saumat kerta tää oli myynnissä jo jonkun kuukauden. Toi dibsien huutelu on vähän niin ja näin. Sit taas maitoo ja joku muu ostaa ja sen jälkeen dibs.

Lol. Älkää pahoittako mieltänne. Repeilen jo itekkin tätä kirjoittaessani et kuin koko foorumi hyökkää mua vastaan.

e: ei pidä sössöttää olemattomia. Hieno runko ja onnittelut.

Eiks first dibs tarkoita vaan sitä, että dibsaaja on ekana jonossa jos myyntiin menee? Jos ois velvoittava lupaus niin 2nd dibsejä ei varmaan tarvittas?

^Tämä.

Odie - 9:57, 19.8.2014 »

Osat rollerista kiinni, vaikka tarvittaessa quilliadapterilla noi ohjaamohommat. Ja sit ajelet.

Näin tää tulee menemään, quilliadapteria ei tarvii, kun rungon mukana tuli titskustemmi, Jyriltä sain kivasti lainaan tuumasen tangon, niin ei tarvii heti juosta kauppaan. Ainoo mitkä nyt "jarruttaa" kasausta: sugino 75 keskiön irroitukseen ei itseltä löydy työkaluja ja tarvisti 25c kumin myös.

Rollerin setistä tosiaan lähetään ja sitten päivitellään parempia/kivempia/sopivampia osia.

Iikeli - 10:02, 19.8.2014 » ^Tämä.
Odie - 9:57, 19.8.2014 »

Osat rollerista kiinni, vaikka tarvittaessa quilliadapterilla noi ohjaamohommat. Ja sit ajelet.

Näin tää tulee menemään, quilliadapteria ei tarvii, kun rungon mukana tuli titskustemmi, Jyriltä sain kivasti lainaan tuumasen tangon, niin ei tarvii heti juosta kauppaan. Ainoo mitkä nyt "jarruttaa" kasausta: sugino 75 keskiön irroitukseen ei itseltä löydy työkaluja ja tarvisti 25c kumin myös. Rollerin setistä tosiaan lähetään ja sitten päivitellään parempia/kivempia/sopivampia osia.
mulla on jokseenkin siedettävä espoir elite jossain ja pari "near mint" gatorskinia vaikka ilmaiseksi. niissä tosin on muutama spotti kankaalla mut kyl sä tiärät.
pieni merenneito - 9:45, 19.8.2014 » aerowarriorit, EAI takaratas, skeneketju, sugino messengerit tai 75, 3t pro chrome, biltsuriseri ja xl longneckit, flite ja joku hyvä tolppa ja kovaa ajoa tai en tiiä
HSon FF x Phil Wood 32h/28h EAI Deluxe KMC 510Z Sugino 75 3TTT Pro Chrome tai Mega Chromix American Classic tolppa Selle Italia Flite 93