Projekti: Unelmista totta: RomuRossin

Voi juku sentään, sain itselle liian ison ja seinään ajetun rossinin. Mutta mitä sitten se on rossin.

Eli tämmönen tuli talliin hetki sitten, tää kasataan halvoilla osilla ja ns. “käyttöpyöräksi” vaikka en mä näillä vehkeillä oikeesti aja.
Taakse ajattelin pulttinapaa ja siihen pulttiratasta. Stemmiksi löytyi tallista 80mm SR:ä joka sekin varmaan liian pitkä koska runko on 56x57 ja normaalisti itselle sopiva runko on joku 54x54 tai 55x55, en tiiä. Tangoksi biltsu ja kammiksi pro-lite:t, muuten vielä aika auki tuo osalista.

Mittailin vähän satulatolpan rööriä, tönäri sanoo 26.8 mutta sen kokonen tolppa ei uppoa kuin muutaman sentin. Voisiko koko olla mahdollisesti 26.6?

^Jotain vähän tän tyylistä oon tästä ajatellut.

Meikäläinen kuolas tätä vähän, ehdit ensin!:smiley: en saanu tätä, mut melkeen nään tän o.0 :smiley:

Runko oli ihan syystä siellä metalliromulavalla.

voi olla skeidaa satulaputkessa, harjaa jollain messinkiharjalla tms, tai sitten voi olla 26,6. Mahdollista myös että ajettu satulatolppa liian ylhäällä / liian vähän tolppaa sisällä jolloin putki päässyt vähän notkolle. Keulaa ei varmaan ollut messissä? Toivottavasti kestää, jos kerran on rysäytetty seinille.

Meitsillä ainaki 26.6 tolppa Rossinissa. Jos en väärin muista.

ota maalit pois. dremelöi koko runko drillium meiningillä aivan tappiin. laita seinälle

Mistä kohtaa tää on rikki? Näen työkaluja, kenties vaurioituneen kohdan voi korjata/poistaa samalla kun lyhentää runkoa?

SanttuT: Voi olla, en mä tätä olis hakenu ellei tää olis rossin.

NutiP: Kyllä tähän saa ihan orginelli pinta jäädä, kiitos vielä.

^Tässä on Top-tubessa ja tossa alemmassa hyvät lommot. Ite en osaa hitsailla ja konekkin rikki mutta oon kyllä juu miettinyt jos vaihdattais noi putket lyhkäsempiin ja hommasi/tekisi ratamalliset dropit tohon taakse. Saa nyt nähdä jos löis eka kasaan ja kattois että meneekö suoraan ja jos ei niin uutta putkea, murtumia en itse putkessa nopealla vilkaisulla nähnyt. Tolpan vois kyllä huomenna sorvailla 26.6 mittan ja kattoa että mitä käy.

Mullakin rossin-konversiossa 26,6mm. Kai se oli kova juttu 80-luvulla. Jopa sama dupont tarra löytyy satulaputkesta.

Rungon alkuperäisenä omistajana minun on pakko myös varoittaa tuon rungon turvallisuudesta. Runko hajosi, kun pyörä sai vähän runtua rekalta ollessaan lukittuna työmaa-aitaan. Kävin näyttämässä runkoa Urheiluaitassa jossa sen todettiin olevan ajokelvoton. Annoin rungon eteenpäin paloiteltavaksi, jos joku rakentelija olisi saanut siitä jotain iloa.

Suosittelen vakavasti rungon korjauttamista ennen sen käyttöönottoa.

Nyt on tolppa sorvailtu, vituikshan se meni ku hädässä teki mutta sinne se uppos ja aivan hyvä on.

^Kiitos tiedosta, sanoiko ne siellä urheiluaitassa että miksi on ajokelvoton? Tai no siis onhan se juu kun on runko saanut osumaa mutta onko mitään tarkempaa syytä?

Hikky - 21:42, 15.5.2014 » en mä tätä olis hakenu ellei tää olis rossin.
avaatko tätä hieman?

tässä on kyllä hyvät oppirahoja-projektin ainekset, kun selkeästi mällätystä ja asiantuntijan ajokelvottomaksi toteamasta rungosta lähdetään työstämään projektia.

unsubscribed

Sanoin jo, koska tämä on rossin.

Kai tää on jotain henkimaailman juttuja mutta rossin on siistein merkki ikinä heti bianchin jälkeen joten olen pitkään jo halunnut sellaisen mutta en ole saanut. Tämän sain parilla oluella joten olen valmis maksamaan rahaa uusista putkista ja niiden hitsaamisesta. Eli mikä on ongelma?

:]

naapuri on ajellut melko pitkään (puolisen vuotta?) tommosella nokka eellä mällätyllä raamilla, kyseessä bianchin mixte. Kyllähän se vielä pysyy kasassa, mutta ajotuntuma/ohjattavuus on aika jännittävä. Ite en tykkäis ajaa, mutta hänelle ei ole niin justiinsa. Kaipa se kestää jos ei revennyt ole, tosin jos amatilainen on todennut kelvottomaksi niin suhtautuisin skeptisesti (esim. jos on halkeilua havaittavissa).

Hikky - 10:50, 16.5.2014 » Sanoin jo, koska tämä on rossin. Kai tää on jotain henkimaailman juttuja mutta rossin on siistein merkki ikinä heti bianchin jälkeen joten olen pitkään jo halunnut sellaisen mutta en ole saanut. Tämän sain parilla oluella joten olen valmis maksamaan rahaa uusista putkista ja niiden hitsaamisesta. Eli mikä on ongelma? :]
Varmaan se, että putkien + työn hinnalla olisit todennäköisesti saanut ehjän Rossinin raamin ja oisit voinut juoda oluet itse?

Ei siitä ajokunnosta sen enempää puhuttu, kyllä vaaka- ja viistoputki oli sen verran lommolla, että en ainakaan itse sillä ajaisi yhtään. Kävin näyttämässä runkoa vakuutusyhtiölle tehtävää vahinkoilmoitusta varten.

^^Niin, se on paljon mahdollista. Eipä oikeastaan haittaa, pitänee tutkia vähän tota hitsausta. Tuttu on kova hitsaamaan, alumiini ja muut materiaalit hän taitaa ja on yhtä mun alurunkoa korjaillut. Hyvä tuli ja kyllä kesti. En vaan tiedä osaako noita muhvien kanssa leikkimisiä, pitää kysyä.

^Selvä homma.

Väärän kokoista paskottua runkoa väkisin ajoon, koska Rossin.
Jep
Ymmärtäisin jos joku rare runko mut oikeesti.

Kato Hikky kyllä totaniinni tietäjät tietää.

^^toiset tykkää äideistä, toiset teineistä ja toiset lapsista.

Mulle tää on vitun kova juttu koska rossin, jos menee vituiksi nii sitten menee. Pyrin siihen että ei mene mutta hei, ei näitä hommia kannata kauheen tosissaan ottaa, tää on vaan foorumi.

E: Tietää tietää, muistan sen ulinan siitä rattaasta joku aika sitten ku konsta ostin sen sulta, oon ollu ihan helvetin tyytyväinen siihen ja onneksi en kuunnellut silloin muiden neuvoja. Nyt toki asia eri ja roskiinhan tää pitäs viskata mutta en viskaa koska pidän tästä, rauhottukaa ihmiset, tää on vaan harrastus. :smiley: