Projekti: Tunturin postipyörä

https://dl.dropboxusercontent.com/u/17092864/posti_tunturi_s.jpg
Tuommoinen on pyörinyt nurkissa eri asteisena projektina muutaman vuoden. Kovin selkeää visiota siihen ei ole ollut, mutta eilen otin rälläkän käteen ja modasin etutarakasta tms. reunat pois, joten nyt siinä on tasainen “tarakka” edessä.

Samalla heräsi ajatus luopua vakiona (?) olleesta sohva+kiinteä satulaputkitolppa. Tunturimaisesti tässä on tietysti se ohut pilli satulanputkenatolppana ja se on shimmattu muovikauluksella paikoilleen. Tämän funktiona lienee estää putkien kemiallinen hitsautuminen toisiinsa?

Tuo orkkisputkitolppa taitaa olla 22 mm, onko kukaan sovitellut tuohon satulaputkeatolppaa ilman tuota muovikaulusta?

Asensin toisesta tuntsasta ryöstetyn suoran putkentolpan paikoilleen vassun avustuksella, mutta sitähän ei saa enää kiristettyä kireäksi oikeastaan millään.

Projektin tulevaisuuteen liittyy rungon jäykistämistä vaakaputken asennuksella, fauber-kampien modaus (nykyisten katkenneiden ja hitsattujen poisto) ja/tai adapterin asennus. Ajaktuksena oli myös mahdollisesti heittää nuo orkkiskiekot johonkin verkonpainoiksi ja vaihtaa jotain hieman kevyempää, normaaliin käyttöön soveltuvaa tilalle.

Jollain tapaa tätä projektia on ohjannut halu saada jotain Smurffin Omniumin henkistä vekotinta alle.

Sori, mut et voi alottaa tällästä projektia ilman kuvia.
Varsinkaan jos olet rälläkkää tarjonnut.

ahomik - 10:32, 20.10.2014 » Asensin toisesta tuntsasta ryöstetyn suoran putken paikoilleen vassun avustuksella, mutta sitähän ei saa enää kiristettyä kireäksi oikeastaan millään.
Mulla on vähän sellainen epäilys/muistikuva, että noihin muovilla shimmattuihin putkiin on aika vaikee löytää tolppaa joka sopis ilman shimmiä. Mittaa kuitenkin putken ulkohalkaisija ja seinämäpaksuus, niin voit tehdä valistuneita arvauksia oikeasta koosta (putken sisähalkaisijan mittaaminen on tod. näk. aika turhaa jos olet jo yrittänyt kiristää siihen liian pientä tolppaa). Muovishimmin ulkohalkaisijan mittaaminen vois kanssa antaa ainakin jossain määrin käyttökelpoisen tuloksen.
Odie - 11:57, 20.10.2014 » Sori, mut et voi alottaa tällästä projektia ilman kuvia. Varsinkaan jos olet rälläkkää tarjonnut.
Mä arvasin tän :) Koitetaan, josko saatais kuva jotenkin julki. Sinnehän se lävähti ensimmäiseen postaukseen, melkoisen säädön jälkeen.
ahomik - 12:05, 20.10.2014 »
Odie - 11:57, 20.10.2014 » Sori, mut et voi alottaa tällästä projektia ilman kuvia. Varsinkaan jos olet rälläkkää tarjonnut.
Mä arvasin tän :) Koitetaan, josko saatais kuva jotenkin julki.
http://imgur.com/

Mittailin nyt tuota alkuperäistä satulaputkeatolppaa ja toisesta tunturista lainattua putkeatolppaa. Ne on samankokoiset, 22 mm oli mittauksen tulos. Ilman tuota muovikaulusta se satulaputki on 25 mm, saattaapi olla kymmenyksen suuntaan taikka toiseen. Epäilen, että tuonne muovishimmin ja putken väliin laitettu vassu ei ollut tässä kohtaa se oikea vaihtoehto.

Samalla tuli mallailtua tuota vaakaputkea tuohon. Putkea ei vielä ole, verkot on vesillä sen suhteen, mutta putki tulee olemaan hieman taaksepäin nouseva. Onko se paha?

Satulaputki = rungon putki ja satulatolppa = se putkeen menevä osa jonka päähän satula kiinnitetään. Eli mittaa siitä rungon putkesta ulkohalkaisija jostain varmasti pyöreänä säilyneestä kohdasta ja seinämäpaksuus päästä. Tuo on tod. näk. tarkin tapa selvittää sisähalkaisija jos putken päätä on jo ylikiristetty niin että se ei ole pyöreä.

Kiitokset termitarkennuksista. Korjattu edelliseen viestiin.

Ei ole todennäköisesti ylikiristetty, koska ei ole liian pientä satulatolppaa ollut sisällä.

Pitää mittailla tuo putki vielä tarkemmin rungosta.

ahomik - 10:32, 20.10.2014 » Asensin toisesta tuntsasta ryöstetyn suoran [s]putken[/s]tolpan paikoilleen vassun avustuksella, mutta sitähän ei saa enää kiristettyä kireäksi oikeastaan millään.
Tää vaatii nyt avausta, eli miksi ei saa kiristettyä jos se ei ole edes liian pieni?

Hyvä kysymys, en osaa tuohon vastata.

Arvailen vain, että vassu+muovishimmi ei ole hyvä yhdistelmä. Tuossa ei ollut ennen vassun lisäämistä ongelmaa tolpan pyörimisen kanssa.

Putsaa vaseliinit pois.

Tämä käväisi myös mielessä :slight_smile:

Tuo ei nyt ole projektin päällimmäinen ongelma. Mieluusti vaihtaisin tuohon tuollaisen kiinteällä satulankiinnityksellä varustetun tolpan, täytyy pitää silmällä josko tuollainen 25 mm tienoille sopivia tolppia tulisi vastaan. Tarvinnee kysäistä myös LBS:stä, sieltä löytyi erikoisia kokoja edelliseen vastaavaan projektiin.

Tänään menen hakemaan yhden terässiiven, joka saa toimia vaakaputken materiaalilähteenä, sekä hitsausharjoitusalustana. Jos harjoitukset tuottaa tulosta, puretaan postivekotin osiin ja hitsataan tuo vaakaputki paikoilleen.

Mikä olisi raadin näkemys tuon vanhan postin etukorin/-tartsin alla olevan jalan säilyttämisestä/hävittämisestä? Jollain oli täällä myynnissä keskiön taakse asennettava jalka, sellainen himottaisi hieman. sit vois rälläköidä tuon teräshäkkyrän pois tuolta tartsin alta. Tämä saattaa samalla kyllä aiheuttaa sen, että tuota tarakkaa pitää tukea alapuolelta jotenkin. Tosin ei se ajaessa tällä hetkellä kyllä tukeudu mihinkään, kun poistin ne jäykistävät kaiteet.

Vaikea ottaa kantaa mitä kantsis tehdä tai olla tekemättä, kun haluttua lopputulosta ei ole hirveämmin visioitu paitsi sanaparilla “Smurfin Omnium”.

Kuten sanoit, “kovin selkeää visiota siihen ei ole ollut”. Ilman visiota kaikki rälläköinti on pelkkää kipinöiden lennätystä.

Lumikko - 9:55, 21.10.2014 » Vaikea ottaa kantaa mitä kantsis tehdä tai olla tekemättä, kun haluttua lopputulosta ei ole hirveämmin visioitu paitsi sanaparilla "Smurfin Omnium". Kuten sanoit, "kovin selkeää visiota siihen ei ole ollut". Ilman visiota kaikki rälläköinti on pelkkää kipinöiden lennätystä.
Huonosti tuli tuokin kirjoitettua siis. Tarkoitin, ettei noiden kahden ekan omistusvuoden aikana ollut kovin selkeää visiota tuon fillarin tulevaisuudesta.

Nyt on, tarkoituksena on rakentaa itselle rahtipyörä pienempien rahtien kuskaamiseksi, pienemmällä tarkoitan tässä kohtaa tavaroita joita ei mahdu tai ole mukava kuljettaa lähettilaukussa. Tämä käsittää myös kauppatavaroiden yms. kuskaamisen, niiltä osin kuin edellinen lause toteutuu. Välillä tavaraa on vain niin paljon, ettei se kulje mukavasti selässä.

Tuo postin pyörä on rakenteeltaan pirun raskas, ymmärrettävistä syistä. Sen keventäminen on yhtenä ajatuksena näiden muutoksien takana. Vaakaputken lisäyksen takana on taas rungon jäykistäminen, nykyisellään se on liian elastinen.

Tuon Omnium cargon otin esimerkiksi tuon etutartsirakenteen osalta, siinä kun se on rungon jatkeena, eikä haarukassa kuten monissa muissa.

Projektit ilman kuvia on kuin seksi ilman yhdyntää.

Bruuttus - 10:39, 21.10.2014 » Projektit ilman kuvia on kuin seksi ilman yhdyntää.
Parasta "laatuaikaa"?
ahomik - 10:05, 21.10.2014 » Tuo postin pyörä on rakenteeltaan pirun raskas, ymmärrettävistä syistä. Sen keventäminen on yhtenä ajatuksena näiden muutoksien takana. Vaakaputken lisäyksen takana on taas rungon jäykistäminen, nykyisellään se on liian elastinen.
Kun nyt olet toteuttamassa kahta keskenään ristiriidassa olevaa tavoitetta, niin mieti tarkkaan ettet jatka köyttä sen toisesta päästä leikellyillä paloilla... ;)

Pitää koittaa olla varovainen :slight_smile:

Eihän tämä mikään keventelyprojekti ole, tai jos on, on aihio mahdottoman huono siihen.

Ajatuksena on keventää niitä komponenttejä, jotka ovat olleet postin käytössä tarpeellisia, mutta minun käytössä turhan järeitä.

Foorumilla oli kait jokunen aiemmassa elämässä ollut postin/lehdenjakaja. Millaisia massoja noilla fillareilla on kuljetettu?

Jos haluaa pitää paketin keposempana, niin irrota toi ylempi viistoputki ja laita tilalle vaakaputki. Tosta tarakasta vaan kylmästi veke noi ylimääräiset jalat ja tuplajalka runkoon keskiön viereen jos jalan haluat. Edessä pidä paksu kumi niin vähän mukavampi kuorman kanssa.

Ajatus oli nimenomaan asentaa vaakaputki ja sen jälkeen irroittaa tuo toinen viistoputki. Kuitenkin tässä järjestyksessä, josko pysyisi paremmin muodossaan.