Projekti: Terässika säkissä

Tuli sitten ostettua velon myyjäisistä runkosetti. Olin jo pidemmän aikaa kaavaillut mielessäni muhvitettua teräsraamia tuumasella kierteellisellä keulalla. Nyt suunnitelmien oli aika realisoitua - viimein.

Patinoitunut, mutta kunnossa - ensivaikutelmat ovat hyvät. Ei tarroituksia. Keula pyörii aika karheasti, keskiötä saa kääntää ihan kunnolla, että pyörii. Jänskättää mitä kauheuksia Campan laakeristot pitävät sisällään. Sormet ristiin ja rahat tiskiin.

Nyt on ohjainlaakeri ja keskiö avattu. Sisältö ylitti odotukset moninkertaisesti. Vaikuttaa siltä, että runkosetti oli tosiaan seissyt vähän pidemmän aikaa. Hyvin juminen keskiökin osoittautui varsin hyväkuntoiseksi. Rasvat olivat kovettuneet möykyiksi, joten pyörimättömyys ei ollut ihmekkään. Ohjainlaakerin sisältä löytyi kuravellin näköistä settiä, mutta senkin alta löytyi hyväkuntoiset laakeripinnat. Mikä helpotus! Campagnolo recordia taitaa olla keskiö sekä ohjainlaakeri(?). Pikaisilla googletuksilla näytti, että ohjainlaakeri olisi super recordia? En oo ihan selvillä näistä monista malleista. Nimetkää nöösille nuo, jos kuvista tunnistatte.

Piti heti testata kiekkoja alle ja geo vaikuttais olevan ns. tiukka. Taakse ei ole mitään jakoa slämmätä ees 25mm gatoria. Eteen sen saa menemään kunhan ei oo kumissa yhtään heittoa pystysuuntaan.

Tähän lähetään rakentamaan. Ajattelin tällä ihan oikeesti ajellakkin, eli palikat ei todennäkösesti tule olemaan yhteinäistä osasarjaa, eikä liion aikakauskorrekteja. Ehkä.

Tunnistusapuja siis kaivataan. Tietäjät vois tällä kertaa kertoakkin eikä vaan tietää:)))

Tässä olis pimeitä pokkarikuvia.

http://farm3.staticflickr.com/2870/8802793367_8786d548d5_z.jpg

Kommentoikaa, arvostelkaa ja ennenkaikkea tunnistakaa. Eiköhän tästä passeli polkupyörä vielä tuu.

Hyvää kannatti odottaa. Ajoon ja sellaisilla palikoilla, jotka toimii.

veikkaan tsekkiterästä eli favorit.

Kiva homma, että sait rungon. Harmaaseen ja patinoituneeseen runkoon sopii stikkerssitkin kivasti, jos haluat moisia siihen läntätä.

Super Regordin ohjainlaakerin tunnistaa rei’itetystä yläkupista:
http://farm6.staticflickr.com/5016/5391050459_eeece09d1d_z.jpg

Ohjainlaakeri pitäisi olla melko helppo tunnistaa Super Record Pistaksi jos siinä on samanlaiset kevennysrei’ät kuin täällä toisessa kuvassa ja kupit sekä lukkomutteri alumiinia (kokeile esim. magneetilla). Record Pistassa ei ole reikiä ja osat ovat terästä. Pakkaa sekoittaa vielä Campan Gran Sport ohjainlaakeri, joka taitaa olla melko identtinen Record Pistan kanssa.

Joo kyllä keskiö sekä ohjainlaakeri näyttäs olevan Record Pistaa kumpainenkin. En oo kyllä noin smoothia keskiötä ikinä tavannut. Vinhasti pyörii kun edes vilkasee sinnepäin.

“Jos kaikilla olisi 70-luvun Campan navat, kukaan ei ostaisi napoja.”

Sanoi Eppu. Sama pätee Campan keskiöihin ja ohjainlaakereihin. Mutta kerran vuodessa pitää avata.

Laitoin vähä lisää palikkaa kiinni. Ainoastaan satulatolppa ja gripit puuttuu enää, muut on omista stääsheistä ja muista pyöristä. Vielä kun kadonneen tönärin jostain löytäis niin vois metskata tolpankin jostain.

Clearancet on aika hauskat. Meni vähän turhankin lähelle tuo takanen, mutta olkoot nyt noin kun ei koske pyöriessä. Siinähän se takakumi kuluu.

Tästä tais tulla tälläne katso kun kokoan pyörän päivässä-lanka, mut eipä se mitään. Itse ainakin tykkään tälläsiä lukea niin miksei muutkin.
Ihana

Tiukka on! Hitto!

hyvältä vaikuttaa =)

Tiukat on kulmat. Hyvä tosta tulee!

Näissä langoissa voisi olla mainittuna jo otsikossa että aihio on velon legendaarisista myyjäisistä niin voisi kuolata (tai kadehtia) sen arvoisesti… :wink:

Kiitos kommenteista!

Pääsin tossa pikaiselle testiajollekkin jo kun löyty sopiva 26.4mm tolppa miljoonalaatikosta. On se aivan vitun loistava, just sitä mitä odotin ja halusin. Hyvä fiilis!

Unohtu painot kertoa kun vaa’alle tuon laitoin.
keula ~840g
runko sis. toinen irtoamaton keskiökuppi ja ohjainlaakerin koolit ~2100g

Veikkauksia putkista?

Koko tais olla 56 CT, 57 TT tms.

Nätti! ja TIUKKA!

Veikkaan myös Favoritia. Putkitarroja noihin on varmaan harvemmin läimitty.

Oh it’s tight. Diggaan.

Awww shieeeet just hyvä! Onnittelut!