[Projekti] Terässiipi to Hipfster 100€+

Jos runko on kerta ostettu ja hommat aloitettu niin…itse laittaisin ainakin hieman näyttävämmmän ohjainkannattimen sekä jonkin klassisemman, ehkä hieman taaksepäin viistävän tangon. Musta/nahka -kombo värimaailmassa ok.

Mun kontribuutio voisi aiheeseen olla:

Ei:
-Fauberadapteria
-Fiksihommia
-Turhan kalliita osia (satula ok, vaikka kalliimpikin)

Kyllä:
-Osakierrätys eli esim stemmin omatoiminen lyhennys
-Biltsuspeks ja käytetyt osat
-Uuteen projektiin siirtyminen jos alkaa tiukemmat hommat ja vauhti kiinnostamaan

Toivotan:
Tekemisen meininkiä ja ennenkaikkea kokeilemalla oppimista!

alleviivaan vielä että siinä satasen budjetissa ongelmallista on se ~80€ brooks, joka ei ole edes nätti, tuskin tuo lisää huolettomia ajokilometrejä ja naapurin kakarat vohkii sen kuitenkin.

Mä en ehkä tällaisessa tapauksessa laskisi tollasen premiumsatulan kustannusta projektikustannuksiin, vaan pistäisin sen vaan investoinniksi omalle takamukselle. Jos sitten muun projektin saa pidettyä 100€ fillari mukaanlukien, niin aika edullisesti pääsee. Brooksi sitten siirtyy kätevästi seuraavaan pyörään!

Tää on aivan hyvä. Rälläkällä turhat kiinnikkeet (+ jalka ja runkolukko) veks. Pääsee kovempaa ku ei oo turhaa massaa ja jalkakaan ei rämise. Stemmi alas ja alaviistoon. Sitten heität vaikka mummiskan tangon ylösalasin, niin saat just kovan viiksi tangon.

konkeli - 10:38, 24.3.2015 » Jaha, tuliko tästä uus koulukiusaamistopikki? Menkääs nyt huutelijat jonnekin suomi24:ään tms. jos ei ole muuta sanottavaa.
Pitää ymmärtää. Speksausesta tulee paha olo
Oppii ainakin sitten virheistä, jos ei muusta :D
Esim. sen, että ei-sisäryhmäläisten ei kannata postata foorumille oikeastaan mitään. Ja jos pääset sisäryhmään, niin ihan sama mitä postaat koska kaikki on samaa mieltä. Tai sit vittuillaan kaverillisesti. ;) Puhumattakaan niistä skeneapproved-palikoista..! Mut täähän pätee elämään yleensäkin! Tällasia pieniä höppänäapinoita kun täällä ollaan.

Mut asiaan: karhunkieli, ihmesienet ja WD-40/CRC:n 5-56 on kans top notch putsaus- ja kiillotushommissa. Vanhat hammasharjat on hyödyllisiä kun rapsuttelee paskaa pois vaikeista paikoista. Pienoismallimaalit toimii hyvin paikkamaaleina. Muista purkaa, putsata ja vaseliinisoida kaikki laakerit. Kiekkojen maalailu ei välttis ole hyvä idea, käppäseltä näyttää jos maalaa ilman purkamista ja etenkin jos perus-kannutusosastolle mennään niin huonosti pysyy. + Jos maalaat nippelit tukkoon niin voi hankaloittaa rihtaushommia. Kiekkojen purkaminen maalausta varten ei sekään oo välttämättä hyvä idea, koska kasaamisesta saattaa hyvinkin tulla ongelma. Ja kallista, koska joutuisit mahdollisesti katkoo pinnat ja vaihtaa uusiin. Kiillottaa vaan miten parhaiten taitaa ja elää sen kanssa.

Onko rungon oma maali miten huonossa kunnossa? Hyvät maaliduunit maksaa ja kannuttamalla ei saa niin kestävää jälkeä. Melkein kandeis vaan putsata + hioa ruosteet pois ja paikkamaalata. Jos rungon tarrat ärsyttää, niin kynsilakanpoistoaineella hankaat pois. Vähemmän hommaakin kun ei tartte koko härveliä purkaa. Tietty jos haluaa käppäprojektin niin sit tekee ihan mitä lystää ja on notta haters gonna hate! :slight_smile:

Hyvä se on aloittaa konversio- tai kunnostamisprokkiksista kun ryhtyy fillarihommia tekemään. Siinä joutuu vähän pähkäilemään ja oppii samalla reippaasti enemmän. Rahalla saa helpon elämän mut mie ainakin arvostan enemmän tekemisen makua! Paskan kiillotus for life!

ps. säästä pirikello!

pps. älä haaveile satulatolpan vaihtamisesta - suomi-standardiin on nihkee yrittää upottaa mitään muuta kuin sitä itteensä.

Gzaghar - 14:10, 24.3.2015 »
Oppii ainakin sitten virheistä, jos ei muusta :D
Onko rungon oma maali miten huonossa kunnossa? Hyvät maaliduunit maksaa ja kannuttamalla ei saa niin kestävää jälkeä. Melkein kandeis vaan putsata + hioa ruosteet pois ja paikkamaalata.
Sanoisin, että paikkamaalausta varten [b]ei [/b]kannata hioa, vaan mielummin poistaa ruosteet sitruunahapolla. On sitten paljon pienempi alue korjattavana (happo ei vaurioita maalia, vaan ainoastaan syö ruosteen pois. Saa apteekista, jos tekee tuosta perunajauhon kanssa kiisseliä, se on helppo saada pysymään pinnassa vaikuttamiseen vaadittava aika eikä tarvi olla koko rungon mentävää happokylpyä käytettävissä.
[b] SÄÄNTÖ NUMERO YKSI: ÄLÄ HEITÄ MITÄÄN, SIIS MITÄÄN, MINKÄÄN SORTIN OSIA POIS. [/b]

Sääntö 2: Älä pura keskiötä jos pyörii

ehtikö joku jo sanoa “älä maalaa”?

oma neuvoni oli 110% full hd tosissaan postattu ja mielestäni täysin asiallinen.

keskiön purkaisin vaikka pyörisikin, ei se mitään rakettitiedettä ole ja sittenpähän näkee senkin sisukset, pääsee rasvailemaan laakerit ym.

josbanse - 14:32, 24.3.2015 » Sääntö 2: Älä pura keskiötä jos pyörii
Tää ei nyt ihan aukea. Fauber = avaa se, opettele se, putsaa se. Pääset sisään pyörien sielunelämään sitä vittumaisempaa reittiä.

Eikä se oikeesti edes ole mitenkään vittumainen. Paitsi jos prässikupit. Tai jumi. Tai jotain.

Munarkki - 15:11, 24.3.2015 »
josbanse - 14:32, 24.3.2015 » Sääntö 2: Älä pura keskiötä jos pyörii
Tää ei nyt ihan aukea. Fauber = avaa se, opettele se, putsaa se. Pääset sisään pyörien sielunelämään sitä vittumaisempaa reittiä. Eikä se oikeesti edes ole mitenkään vittumainen. Paitsi jos prässikupit. Tai jumi. Tai jotain.
ainoa pirullinen juttu fauberissa on päätellä kumpaan suuntaan se avataan ja sitten se itse avaaminen eritoten kun selviää jälkikäteen että jumalauta siinä olis ollu prässikupit mutta muutoin aivan simppeliä puuhastelua.

Mun vinkki nimenomaan liittyi siihen, ettei tota avaa laakerit vinkkiä noudateta keskiön osalta. Fauber on muutenkin aikalailla ikuinen ja jatkoprojekteissa ei välttämättä.fauber kokemus kyllä auta.

auttaapas! press fit -keskiöt huom huom! :stuck_out_tongue:

paremmin se fauberi kyllä toimii runsaan hiekan kanssa kuin ilman.

Jahas, kevät on saapunut kun muotipyöriä alkaa puskemaan.

Näissä ei kevätmuoti muutu vaan vuodesta toiseen sama!

Sen verran pakko kyllä tulla josbansea vastaan tässä fauber-asiassa että muistaakseni kaikissa avaamistani faubereista sisuskalut on löytyneet suorastaan ällistyttävän hyvässä kunnossa.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö niitä kannattaisi avata. Varmuus siitä että sisuskalut on huollettu tuo hyvän mielen ja kokemuksena se on opettavainen, ja jos lähtee kunnostamaan tai entisöimään, samalla ne osat voi sitten helpommin liottaa, kiillottaa ja puhdistaa läpikotaisin.

Nyt kun opettelee ton fauberin purkamisen, niin menee seuraavat purkamiset alle puoleen tuntiin palasiksi, putsatuksi ja kasatuksi. Voi sitten kötöstää tuttujen konkelit kuntoon pientä maksua vastaan.