[Projekti] Terässiipi to Hipfster 100€+

tulee ohjaamosta mieleen
http://s12.postimg.org/bsie9sgz1/must.jpg

Veikkaan Konstaa

Tossa takakolmion lyhennyksessähän keskiökin nousisi kun lyhennetään chainstay putkia, joten sitä kompensoimaan tiukka 650c keula

HuhhuhPekka - 0:09, 24.3.2015 » Photarilla editoin vähän, että mitä olis mielessä: http://s12.postimg.org/bsie9sgz1/must.jpg
http://std3.ru/ca/7f/1369479771-ca7f20a10fff845bd7748f2aa0484b6f.jpeg

Iha hyvä, mut säästä toi tarakka, toi lyhty ja toi etujarru.

HuhhuhPekka - 0:09, 24.3.2015 » Ostin tällasen pyörän 80:lla kympillä, koska budjetilla liikun. Kunnon vanha rautakasa.
oonko ainoo, joka huomas 80x10=800
normaali - 9:53, 24.3.2015 »
HuhhuhPekka - 0:09, 24.3.2015 » Ostin tällasen pyörän 80:lla kympillä, koska budjetilla liikun. Kunnon vanha rautakasa.
oonko ainoo, joka huomas 80x10=800
Oppirahoja..
normaali - 9:53, 24.3.2015 » oonko ainoo, joka huomas 80x10=800
Oot ainoo, joka jakso mainita asiasta ;)

Huhhuhpekka = blaster
https://www.yksivaihde.net/old/23952

Jaha, tuliko tästä uus koulukiusaamistopikki? Menkääs nyt huutelijat jonnekin suomi24:ään tms. jos ei ole muuta sanottavaa.

konkeli - 10:38, 24.3.2015 » Jaha, tuliko tästä uus koulukiusaamistopikki? Menkääs nyt huutelijat jonnekin suomi24:ään tms. jos ei ole muuta sanottavaa.
Juu ja sitten kahvipöydässä samat hemmot päivittelee, että voi kun on niin paljon sitä koulukiusaamista.

Itselle tää on eka projekti ikinä polkupyörien parissa enkä todellakaan tiedä pyöristä juuri mitään muuta kuin että niissä on kaksi pyörää ja runko. Luulisin, että meitä samankaltaisia on moniakin ja varmasti tästäkin postista on apua monelle, jotka vasta aloittelevat pyörien parissa. Oppii ainakin sitten virheistä, jos ei muusta :smiley:

Foorumeilla nyt on yleensäkin tapana kääntyä sisäpiiriläisten egonbuustausmestaksi, missä pikku-ihmiset joukolla sylkevät “viattomia”. Jos se on joillekin teistä ainut tapa saada tyydytystä elämään, niin jatkakaa ihmeessä. Sympatiat teille :slight_smile:

Lue noita ohjeita ja käytä tuota yksivaihteen hakua. Suurimpaan osaan ongelmista on jo täällä jonkinlainen threadi olemassa. Kyl se siitä. Jokaisella on kuitenkin myös se eka projekti.

Laitettaisko valikoidut topicit taas stickyksi?

itsehän laittaisin ehkä

  • marathonit tai jotkut tarkkaan speksatut lujat renkaat mahd. isona
  • skeneketjun
  • hyvät jarrupalat
  • komeasti sojottavan lyhytruotoisen stemmin
  • corsairen, bignosen tms. järkisohvan 0-20€
  • patterivalot eteen ja taakse
    mutta vasta täyden laakerihuollon jälkeen. jos vanteet on leveät (+19mm sisäleveys), pitäisin kiekot ja siinä samalla vaihteetkin. muutoin ehkä biltsuspeks. enköä tekis liian hienoa, vaan satsaisin pelkkään toimintakuntoisuuteen. noin ensimmäisenä.

Jos runko on kerta ostettu ja hommat aloitettu niin…itse laittaisin ainakin hieman näyttävämmmän ohjainkannattimen sekä jonkin klassisemman, ehkä hieman taaksepäin viistävän tangon. Musta/nahka -kombo värimaailmassa ok.

Mun kontribuutio voisi aiheeseen olla:

Ei:
-Fauberadapteria
-Fiksihommia
-Turhan kalliita osia (satula ok, vaikka kalliimpikin)

Kyllä:
-Osakierrätys eli esim stemmin omatoiminen lyhennys
-Biltsuspeks ja käytetyt osat
-Uuteen projektiin siirtyminen jos alkaa tiukemmat hommat ja vauhti kiinnostamaan

Toivotan:
Tekemisen meininkiä ja ennenkaikkea kokeilemalla oppimista!

alleviivaan vielä että siinä satasen budjetissa ongelmallista on se ~80€ brooks, joka ei ole edes nätti, tuskin tuo lisää huolettomia ajokilometrejä ja naapurin kakarat vohkii sen kuitenkin.

Mä en ehkä tällaisessa tapauksessa laskisi tollasen premiumsatulan kustannusta projektikustannuksiin, vaan pistäisin sen vaan investoinniksi omalle takamukselle. Jos sitten muun projektin saa pidettyä 100€ fillari mukaanlukien, niin aika edullisesti pääsee. Brooksi sitten siirtyy kätevästi seuraavaan pyörään!

Tää on aivan hyvä. Rälläkällä turhat kiinnikkeet (+ jalka ja runkolukko) veks. Pääsee kovempaa ku ei oo turhaa massaa ja jalkakaan ei rämise. Stemmi alas ja alaviistoon. Sitten heität vaikka mummiskan tangon ylösalasin, niin saat just kovan viiksi tangon.

konkeli - 10:38, 24.3.2015 » Jaha, tuliko tästä uus koulukiusaamistopikki? Menkääs nyt huutelijat jonnekin suomi24:ään tms. jos ei ole muuta sanottavaa.
Pitää ymmärtää. Speksausesta tulee paha olo
Oppii ainakin sitten virheistä, jos ei muusta :D
Esim. sen, että ei-sisäryhmäläisten ei kannata postata foorumille oikeastaan mitään. Ja jos pääset sisäryhmään, niin ihan sama mitä postaat koska kaikki on samaa mieltä. Tai sit vittuillaan kaverillisesti. ;) Puhumattakaan niistä skeneapproved-palikoista..! Mut täähän pätee elämään yleensäkin! Tällasia pieniä höppänäapinoita kun täällä ollaan.

Mut asiaan: karhunkieli, ihmesienet ja WD-40/CRC:n 5-56 on kans top notch putsaus- ja kiillotushommissa. Vanhat hammasharjat on hyödyllisiä kun rapsuttelee paskaa pois vaikeista paikoista. Pienoismallimaalit toimii hyvin paikkamaaleina. Muista purkaa, putsata ja vaseliinisoida kaikki laakerit. Kiekkojen maalailu ei välttis ole hyvä idea, käppäseltä näyttää jos maalaa ilman purkamista ja etenkin jos perus-kannutusosastolle mennään niin huonosti pysyy. + Jos maalaat nippelit tukkoon niin voi hankaloittaa rihtaushommia. Kiekkojen purkaminen maalausta varten ei sekään oo välttämättä hyvä idea, koska kasaamisesta saattaa hyvinkin tulla ongelma. Ja kallista, koska joutuisit mahdollisesti katkoo pinnat ja vaihtaa uusiin. Kiillottaa vaan miten parhaiten taitaa ja elää sen kanssa.

Onko rungon oma maali miten huonossa kunnossa? Hyvät maaliduunit maksaa ja kannuttamalla ei saa niin kestävää jälkeä. Melkein kandeis vaan putsata + hioa ruosteet pois ja paikkamaalata. Jos rungon tarrat ärsyttää, niin kynsilakanpoistoaineella hankaat pois. Vähemmän hommaakin kun ei tartte koko härveliä purkaa. Tietty jos haluaa käppäprojektin niin sit tekee ihan mitä lystää ja on notta haters gonna hate! :slight_smile:

Hyvä se on aloittaa konversio- tai kunnostamisprokkiksista kun ryhtyy fillarihommia tekemään. Siinä joutuu vähän pähkäilemään ja oppii samalla reippaasti enemmän. Rahalla saa helpon elämän mut mie ainakin arvostan enemmän tekemisen makua! Paskan kiillotus for life!

ps. säästä pirikello!

pps. älä haaveile satulatolpan vaihtamisesta - suomi-standardiin on nihkee yrittää upottaa mitään muuta kuin sitä itteensä.