Projekti: Takatalvipyörä

Tuli optimistisuuden puuskassa purettua Jupiter jo odottelemaan kesäisempien osien kiinni laittoa ja maalausta varten. Täällä kuitenkaan vielä mitään kesää ole tulossa, räntää puskee taivaalta. Piti sitten keksiä jokin kulkine alle maalien kuivumisen ajaksi, kun ei Jopolla ajelukaan oikein inspiroi.

Tallissa on jo viime syksystä asti majaillut joku random Carat merkkinen muhvitettu maasturin raato, johon oli joku pakolla aikanaan tunkenut liian ison satulatolpan ja sitten hajottanut satulatolpan kiristysmuhvin ilmeisesti suutuspäissään kun ei tolppa ole kunnolla mahtunutkaan.

Käsiin oli myös jäänyt jostain pari 26" maasturin kiekkoja semi leveillä kumeilla ja Rigidan kehillä. Runko + kiekot = meillähän on jo melkein kokonainen pyörä!

Runko koki nopean läpikäynnin, ja mm. lyheni pituudeltaan melkoisesti ja kasvoi korkeudeltaan noin 8cm. Satulaputken sekä emäputken kulmat hieman jyrkkeni agressiivisemman ajoasennon aikaansaamiseksi ja vaakaputki vaihtui eteen slouppaavaksi. Uuden vaakaputken jouduin lainaamaan Nopsasta. Rungon uusiksi mitoiksi tuli pystyyn c-t 560mm ja vaakaan c-c 550mm (efektiivinen).

Testisetupissa takana 28" kiekko, mutta se vaihtuu samanlaiseen 26" Rigidan kehään kuin edessä, kunhan saan rihdattua sen suoraksi ja alle tulee 2" rouhea maastokumi. Saumat on jätetty rungosta viilaamatta, kun ei ole tarkoitus kauheasti käyttää aikaa tässä vaiheessa tämän viimeistelyyn ja pyörä piti saada nopeasti ajoon.

Vielä voisi nopeasti hieman kannulla ruiskia maalia pintaan, niin olisi katu-uskottavampi.

Lisää kuvia, kunhan saan takakiekon kondikseen.

Ei mitään maalia, nyt tästä näkyy just hyvin tekemisen meininki. Korkeintaan hiot rungon kokonaan maalittomaksi.

“Tuli takatalvi. Piti äkkiä hitsata kasaan uus fillari.”

http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/square/000/001/987/fyeah.jpg

Tällasiä projekteja kun kattelee niin tulee itkupotkuraivarit, voi miksei mulla oo tollasii skillssei ;'(. Hieno on, toimii nudena.

Magee, mutta varmaan aikamoinen kuralinko ilman lokasuojia.

Yyh, kuraa! Nyt äkkiä urpona teippaamaan maitotölkkejä joka paikkaan.

Mikä vika maitotölkeissä? Liian turkulainen ideako :stuck_out_tongue:
Pitääkö laittaa taas lihava poika kävelemään :wink:

Maitotölkeissä ei ole mitään vikaa, ne on todettu erittäin käytännöllisiksi siihen hommaan mihin ne on tarkoitettu. Vika onkin niissä jotka käyttävät maitotölkkejä turkulaisen muodin mukaan lokasuojina.

katurapapyörä?

ossku - 9:21, 26.3.2012 » Vika onkin niissä plii plaa
http://twenty-somethingtravel.com/wp-content/uploads/2010/08/haters_gonna_hate.gif

Pussyninjaedit

Niin, editoin tekstiä kun ensin ajattelin että maitotölkit ei oo sun mielestä tarpeeks muodikkaita, mut sitten mä tajusin että täähän lienee vanhaa kunnon turkuvihaa l. rautalangasta väännettynä, muuten hyvä idea, mutta keksitty väärässä paikassa :slight_smile:

EDIT UGH(jos oikein oot nopea, niin kerkeät ottaa kuvankaappauksen, ajattelin vähän tarkentaa tätäkin)

Ei turkuvihaa, hölmöys vaan tässä tapauksessa on jostain syystä keskittynyt sinne varsinaissuomeen.

ossku - 9:44, 26.3.2012 » Ei turkuvihaa, hölmöys vaan tässä tapauksessa on jostain syystä keskittynyt sinne varsinaissuomeen.
I rest my case.

Susta en tykkää. Turku on kiva kesäkaupunki.

Millä satulatolppa on kiinni? En millään saa silmiini pantaa/muhvia noista kuvista.

kyttyra - 7:39, 26.3.2012 » "Tuli takatalvi. Piti äkkiä hitsata kasaan uus fillari."
kolmelta aamulla.

Maitotölkkilokarit ja Turku! Mitä täällä taas oikein tapahtuu?

Mulla on semmoset muoviset maasturin lokarihärpäkkeet, en vaan laittanut vielä kiinni kun ei ole pyöräkään ihan “valmis”.

Satulatolppa on tällä hetkellä kiilamekanismilla. Taidan kuitenkin laittaa pannan tuohon satulaputken yläpäähän, niin saan laitettua alumiinisen tolpan.

http://n.sestatic.fi/sites/radiorock.fi/files/images/ee1b9166f32885eddeb58ff475bb0d65_Jone_Nikula_2_0.jpg

No huhhuh, atb:stä tuli tt! Pistä bullhorn.