Projekti: Rudge

Konversiovaaran johdosta silmäsyövältä pelastava linkki. Tulossa paskan kiillotusta, paitsi ilman sitä kiillotusta.

http://i.imgur.com/TgaiEepl.jpg

Rudge Rapide, syntynyt Worksopissa Nottinghamissa 1976. Historiaa sillisalaatista sen verran että runko näyttäisi olevan sama kuin Raleigh Super Course Mk II samalta vuodelta, maalattu Carlton Rapiden laguuniteemalla ja sitten lyöty Rudge Rapide dekaalit. Helppoa kun omistaa kaikki kolme merkkiä ja tehtaan. Putket on straight gauge 531, silti yllättävän mulle riittävän kevyt: 10,4 kg kuvan kokoonpanossa.

Runko tuli halvalla ja hirveässä kuosissa mutta näytti kokeilemisen arvoiselta. Speksit oli heti selvät: sinkula, matalalaippaiset navat, pikalinkut, kirkasta, brooksia, tanwallia. Navat & nahat sainkin pian haalittua ja hidasteeksi stashista Mafac Racerien zombit. Sillä välin oli aivan tolkuton duuni saada tolppa irti ja keskiö auki (tiesin kyllä miksi halvalla sain, ei siinä mitään). Kiekot kasasin käytetyillä Campan navoilla budjettisyistä uusixista slumpattuihin eriparivanteisiin, eikä mennyt putkeen.

Tässä vaiheessa kesäkuun loppua alkoi vähän kuumottaa onko fillari edes minkään kokoinen ja muutenkin susipaska ja löin kokeeksi kasaan random palikoilla, varsinkin kun kaverin 1978 F.W. Evans uhkasi valmistua ennen. Pyörähän oli helvetin hyvä! Jotain kolmesataa kilsaa kestin tota Createn palliakin mutta rajansa kaikella, tänään Viron maanteiltä palattua (paloin, kyllä) vaihdoin tilalle arkitraktorista Cinellin urinaattorin ja kokemus sen kuin paranee.

Sitten siihen projektiasiaan. Itku ja häpeä, en saa saatana stemmiä irti! Sillä tossa ei vielä niitä Brooksin nauhoja eikä sympatiasta penkkiäkään ole kun ohjaamo on jumissa. Kiilapultti aukeaa ja liikkuu kyllä mutta vasaroinnilla ja stongasta vääntämisellä ei stemmiin mitään vaikutusta. Molemmat topikit aiheesta on luettu ja plan a) kovaa ajoa kuoppaisella tiellä kiila auki plan b) pulttaan haarukan ylijäämäakselilla (stash) kakkosneloseen, kiilaan heinäseipään droppiin ja… hajotan koko keulan? Mitä vielä voi kokeilla? Tsägä kylläkin ajoasennon suhteen ei ole hätää.

Toinen juttu, ruostetta riittää eikä uudet maalihommelit ole optio. Mikä on paras konsti poistaa pintaruostetta niin että alkuperäinen maali ottaa mahdollisimman vähän damagea? Sitruunahappo? Näen silmissäni koko rutkun disintegroituvan sinisessä savupilvessä. Kromit on jo aikoja varisseet haarukoista, ehkä näytän niille teräsvillaa?

Sori pitkä sepustus. Huomenna projekti siirtyy landelle, siellä on aikaa tehdä taikoja ja tietysti tuijottaa tien siirtymistä nakkien alle sopivaan tahtiin. Länsirannikon työkalulainaamoja on täten varoitettu.

laita jotain taikatököttiä haarukan putkesta sisään niin että se syövyttää stemmin pois?

http://i.imgur.com/w7eagQKl.jpg

Kesälukemista. Rudge-kirja sivusi fillareita ehkä kolmessa lauseessa. Opin kuitenkin kaikenlaista radiaali- ja semiradiaalimoottorien eroista kuin myös sen, että ensimmäiset moottoripyörät olivat fiksejä. Aloin ymmärtää että nämäkin vehkeet saattavat kiinnostaa jotakuta. Hadlandin Raleigh-kirja oli muuten vaan huono, lähinnä kooste firman vuosikertomuksista 1800-luvulta 2000-luvulle. Näitä saa lainaan, yv me jos anglofilia vaivaa.

Keulan kanssa taistelu jatkui itkun partaalla. Pulttasin ensin haarukan kolmimetriseen parruun. Vääntöä. Ei vaikutusta. Parimetrinen seiväs stongaan sisä-ulko-otteella ja vääntöä. Sama toiselta puolelta. Haarukka fleksaa pelottavasti mutta stemmi ei liikahdakaan.

http://i.imgur.com/IfeldSgl.jpg

Kun kerran parru oli kädessä, ajattelin vielä humauttaa olan takaa kiilapultin tienoille. En muista oliko asennussimoilla vaikutusta asiaan, mutta täräytinkin voimalla vaakaputkeen. Lommohan siitä ruosteen seasta vielä puuttuikin. Vitutukseen kävin ajamassa soratiellä parinkympin lenkin kiilapultti auki. Paskat sekään auttoi. Onneksi edes uimapaikka oli hyvä.

Yksi kortti enää kääntämättä. Odotan kunnon pakkasia ja sitten Rudge lenkille. Eri lämpölaajenemiskertoimet saattaisi aiheuttaa jotain liikettä saumoissa. Kovin mielellään en kaunista vanhaa osaa tuhoaisi lipeällä, mutta on tuo Jerpan konstikin sitten viimeisenä jäljellä.

Kiekonkasausfiilistely keväältä vielä.

http://i.imgur.com/2B9adCll.jpg

rostfrid - 23:34, 21.8.2014 »

Kun kerran parru oli kädessä, ajattelin vielä humauttaa olan takaa kiilapultin tienoille. En muista oliko asennussimoilla vaikutusta asiaan, mutta täräytinkin voimalla vaakaputkeen. Lommohan siitä ruosteen seasta vielä puuttuikin. Vitutukseen kävin ajamassa soratiellä parinkympin lenkin kiilapultti auki. Paskat sekään auttoi. Onneksi edes uimapaikka oli hyvä.

Ja taas avokonttorissa saatu paheksuvia katseita kun pyyhin räkää ylähuulesta höhötyksen jäljiltä. CRC:llä on penetraatio Mo2-irroitinta suihkepullossa. Oletko ala- ja yläkautta jo tyhjentänyt moisen sinne emäputkeen?