Projekti: Raleigh Royale - Bianchi - kun homma karkaa käsistä

Itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta fikseistä/sinkuloista vaikka pyöräilyn merkeissä on mennyt viimeiset 25-vuotta. Olen kuitenkin himoinnut tämäntyyppistä fillaria työmatkakäyttöön jo vuosia. Löysin viime talvena roskalavalta, Eirasta, vanhan Raleigh Royalen jota aloin kasaamaan kevään aikana fiksiksi. Tässä lyhyt stoori:

Purin rungosta kaiken ylimääräisen pois. Löytöpyöräni kiekot ja lähes kaikki muut osat olivat korjauskelvottomassa kunnossa ja fillari oli kauttaaltaan ruosteen väkisinmakaama. Elättelin kuitenkin toiveita rungon suhteen ja aloin kasaamaan siitä ensimmäistä fiksiäni.

Sain kaverilta edullisesti todella hyvän näköiset 80-luvun aerokiekot mutta totesin varsin nopeasti ettei niistä saa fiksikäyttöön sopivia sitten millään. Vaihdoin kiekot foorumin kautta Bianchin runkoon. Tässä kohtaa totesin että Raleighin kunto on niin huono että päätin ottaan Bianchin rungon projektini aihioksi.

Hankin pyörään Alex Rimms:n kiekot Vittorian kumeilla. Vaikkei rungon kunto ole huippuluokkaa niin totesin että muiden osien tulee olla kiekkoja vastaavalla tasolla.

Jätän tässä kohtaa väliin pitkän ja tylsän mutta vaiherikkaan tarinan kaikkien osien kasaan haalimisesta…

Sain eilen pyöräni vihdoin ajokuntoon. Pyörässä on uudet laakerit keskiössä sekä ohjaamossa. Stemmi ja tanko ovat uusia. Fiksi muuttui 50km koeajon jälkeen sinkulaksi ja hankin siihen uudet Campan jarrut eteen ja taakse. Ostin ja sovittelin useita eri tankoja ja päädyin lopulta suoraan malliin mukavuussyistä. Istuinkannatin vaihtui uuteen aeromalliseen ja satulaksi sekä kahvoiksi valitsin Brooksin valmistamat. Polkimiksi ja häkeiksi BLB:t.

H&€%"t!n tylsä tarina ja hyvin lyhyt versio tuskaisesta keväästäni. Vanha Bianchini ei ole rakennettu huippuosista mutta rahaa on kulunut suunnattomasti.

Tarinalla ei ole opetusta päällimmäisenä viestinäni on että homma karkasi täysin käsistä. Vanha Raleigh:n raato vaihtui Bianchiin ja täysin uusiin osiin.

Ja mikä pahinta - uusi runko on jo haaveissa nykyisen tilalle. Odotan kauhunsekaisin tuntein mitä osapäivityksiä uusi runko tuo tullessaan.

Kuten jos sanoin, väsynyt tarina.

Ja monille varmaan niiiiiiiiin tuttu…

Ja muutama kirjoitusvirhe näköjään tuli kaljapäissään, illan fudismatseja odotellessa.

kuvat?

kuulostaa muuten kovasti parisuhteelta

Kuvia tulossa lähipäivinä AMA -osioon, kunhan säät paranee. Kuulostaa uudelta parisuhteelta… :wink: