Projekti: Raleigh konversio

Kaikki alkoi tästä
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/10.jpg/_small.jpg

nyt näyttää tältä
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/19.jpg/_small.jpg

tänään oli ongelmana tämä
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/17.JPG/_small.jpg

joka johti tähän, ja laakerin jumittamiseen
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/18.jpg/_small.jpg

ja ratkaistiin tällä+irtokuulilla
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/keski�.JPG/_small.jpg

Ohjaamoa ja penkkiä kovasti mietiskelen. Joku asiallinen nahkapenkki maistuisi, muttei ihan perusruskeana. Punertavaa saisi olla. Ja joo, alkuperäiset decalssit on olemassa. Mietin paraikaa myös sinistä väriä monella tapaa, sinisiä ajatuksia siis.

Hyvän näkösesti työtilaa. Pyörä näyttää hyvältä myös.

en ois menny maalaileen noin komeeta runkoo!

vanttera - 0:03, 4.11.2011 » Ohjaamoa ja penkkiä kovasti mietiskelen. Joku asiallinen nahkapenkki maistuisi, muttei ihan perusruskeana. Punertavaa saisi olla. Ja joo, alkuperäiset decalssit on olemassa. Mietin paraikaa myös sinistä väriä monella tapaa, sinisiä ajatuksia siis.
Vaaleanruskea Turbo (tms.) ja suutarilta punaista väriä päälle?

^^^suunnilleen 1500 neliömetriä juuh

^^ punainen, keltainen ja osa sinisestä oli (huonokuntoisia) tarroja, pohjaväri emäputken tienoita ja haarukkaa lukuun ottamatta valkoinen. Alkuperäiset decalssit odottaa asennusta tai sit totean, että haluankin yhden vitivalkoisen pyörän. Saa kattoo.

^ ei muuten lainkaan paha ajatus! Kai jtn satularasvojakin on sävyväreillä olemassa. On kai.

en ois maalannu, pilalla

mannine - 10:22, 4.11.2011 » en ois maalannu, [pilalla](http://alturl.com/3u62p)
:(

Vino kuppi ei kai tee kovin hyvää laakereille. Kannattanee ottaa varmuuden vuoksi noi häkit veke kuulien ympäriltä, että saat maksimoitua kuulien määrän. Lopullinen ratkaisu on se kierteetön keskiö, mutta sen jälkeen siihen ei asennetakaan enää mitään muuta.

Tietty kannattaa ensin näyttää pyörää vaikka Pyörätohtorille, josko nuo kierteet saisi parannettua.

asb - 15:38, 4.11.2011 » Vino kuppi ei kai tee kovin hyvää laakereille. Kannattanee ottaa varmuuden vuoksi noi häkit veke kuulien ympäriltä, että saat maksimoitua kuulien määrän. Lopullinen ratkaisu on se kierteetön keskiö, mutta sen jälkeen siihen ei asennetakaan enää mitään muuta. Tietty kannattaa ensin näyttää pyörää vaikka Pyörätohtorille, josko nuo kierteet saisi parannettua.
Irtokuulillahan tuo on nyt laakeroitu, alkuperäisellä keskiöllä, yhden vajaa täys laakeripesä eli muistaakseni 9 isoa kuulaa kehän kahdeksaa pienempää kuulaa vastaan. Pyörää ei ole viime ajokertojen jälkeen kolhittu, enkä oikein ymmärrä mistä tuo vinous johtuu. Mitään osumia ei rungossa ole. Sen kasettikeskiön jos vääntää paikoilleen vinoudesta välittämättä, niin laakerit eivät ensinnäkään pyöri kuin vaivalla, toiseksi pitävät jännittävää rohinaa ja kolmanneksi hajoavat varmaan ekan 20 kilometrin aikana.

Sorvailin myös kasettikeskiötä hieman ohuemmaksi, kunnes tajusin, ettei se tietenkään vaikuta asiaan mitenkään. Vaikka keskiön sai nyt ruuvattua pohjaan asti, laakerit olivat silti jumissa. Nyt on ainakin jemmassa erittäin hifistelty ja kevennelty kasettikeskiö.

Nyt pyörässä on kuitenkin se alkuperäinen palapelikeskiö, joka toimii näin huollon jälkeen uusilla irtokuulilla erinomaisesti ainakin tua hallissa, telineessä. Kattoo sitten miten se ajossa käyttäytyy.

vanttera - 15:46, 4.11.2011 » Pyörää ei ole viime ajokertojen jälkeen kolhittu, enkä oikein ymmärrä mistä tuo vinous johtuu.
Ei sitä kolhimalla tuolleen vinoon saa, vaan se on tullut jo tehtaalta maanantaikappaleena. Mutta jos se tähän asti on kestänyt tuolla samalla keskiöllä, niin miksei kestäisi edelleen.

Mulla on yhdessä pyörässä soikea keskiömuhvi. Ensin Pyörätohtori kävi kierteet läpi, sen jälkeen myös Pyörähuolto ja voin sanoa että meinas hermo mennä kun se stna näytti kokoajan kierolta ja haastelliselta… Kommentteina Pyörähuollosta sanottiin että ne (keskiömuhvit) saattaa vaan välillä olla valmistuessa hitusen kieroja…

mutta mutta… kierteytys/puhdistus jollain tavalla kuitenkin paransi lähtöasetelmaa (vaikkakin ei poistanut kieroutta keskiömuhvista) ja onnistuin kuitenkin asentamaan Shimanon UN54 keskiön (britti) loppuen lopuksi ok.

Todella suuri ero oli siinä mitä materiaalia tuo vasemman puolen kiristys kuppi oli, nimittäin muovinen ei toiminut vaikka miten yritti. Kesän aikana tuli ajettua varmaan lähemmäs 1k ilman ongelmia (fix).

siisti. onneks on dekalssit

Joo ei mennyt niin kuin pienellä merenneidolla. Alkuperäinen keskiöakseli on liian pitkä ja ketjulinja ei asetu. Myykää mulle joku 113-millinen akseli tuohon. Ostan koko keskiönkin (britti) jos sikseen on.

E: Tulikin mieleen, josko hakisi Biltemasta 113-millisen halpiskeskiön ja rälläköisi sen auki. Sieltähän löytyisi 113-millinen akseli 7,99e.

Epäilen että kasettikeskiöiden akselit ovat vääränlaisia tuohon irtokuulasysteemiin. Uusixilla on noita akseleita vaikka kuinka paljon.

pattern - 10:29, 18.11.2011 » Epäilen että kasettikeskiöiden akselit ovat vääränlaisia tuohon irtokuulasysteemiin. Uusixilla on noita akseleita vaikka kuinka paljon.
Niin mäkin epäilen. Uusixz taas on pyöreesti 170km väärässä paikassa.

Nojoo, lumet suli ja kevät tuli, seuraava askel kohti valmistumista.

Nyt näyttää tältä
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/20.JPG/_small.jpg?hash=38656

Polkimet (mietinnässä) ja satula+tolppa (matkalla jostain kaukaa) vain testin takia kiinni. Tanko+stemmi lainattu toisesta pyörästä, lopullinen tankoteippi on värimätsätty sen postissa olevan satulan kanssa. Vaikka ei toi valkoinenkaan mun mielestä paha oo!

Yllättävän kireelle meni etukiekko, puhutaan kuitenkin tommosesta retkipyörästä.
http://viilipurkillinen.kuvat.fi/kuvat/yksivaihde/raleigh1984/21.jpg/_small.jpg?hash=38744

12 metriä ajoin jo tua hallissa. Instant road bliss.

Tykkään.

Hieno!

Kun tuo on muutenkin aika lo-fi -henkinen, niin maalaisin jarrupinnat mustaksi ghettotyyliin: Ensin kiekon pyöritystä hiekkapaperilla hangaten, sitten puhdistavaa pyöritystä liuotinrätillä, ja sitten lopuksi pyöritystä spraymaalin kanssa. Renkaiden saamarin rumat S C H W A L B E -reunatekstit menisivät piiloon siinä samalla :wink:

Tuosta kolmannesta kuvasta näkee että kierre ei ole samassa keskilinjassa “runkoholkin” kanssa ja eikä myöskään toisen puolen kierteen kanssa.